Kako uspješno tražiti kozmetičke testere



Naslov sve govori, primjetila sam kako  mnoge žene imaju problema doći do testera kozmetičkog proizvoda kojeg žele isprobati i stoga sam osjetila potrebu podijeliti s Vama neke od svojih trikova.
Kozmetika može jako opteretiti naš kućni budžet pogotovo ako pogriješimo u kupnji i samoj mi se to događalo da kupim kreme, šampone, losione, pudere bez prethodne probe i nakon određenog vremena shvatila kako mi taj proizvod uopće ne odgovara. I tako.. ti bi proizvodi završavali u prodaji za više od duplo nižoj cijeni ili bih mazala stopala samo da potrošim kremu za lice koja mi ne odgovara.
Sjećam se jednom kako dvije godine nisam kupila kremu za stopala ili ruke jer sam imala puno fulanih kremica za oko očiju i lice.
Naravno, svrha probica je upravo to: isprobati proizvod prije odluke o kupovini, ali nažalost, kod nas na Balkanu kozmetički testeri služe kao nagrada za kupnju tj potrošeni novac, ( a često niti tada ) dok na zapadu žene dobijaju samplove i mini size proizvode šakom i kapom , potrebno je samo pitati što Vas zanima a da uopće ne moraju ništa kupiti.
Ja sam odlučila stati na kraj bezobraznim tetama i ne želim više slušati : "recesija je pa ništa ne dobivamo", e pa nije tako, kako god , kozmetičke kompanije se bore za svoje kupce i redovito opskrbljuju svoje partnere probicama.





E pa krenimo:

1. imajte u torbi uvijek male plastične kutijice koje se mogu kupiti u specijaliziranim dućanima od 10 ili 20 grama, ja uvijek u jednom pretincu imam barem dvije-tri a pogotovo ako ciljano idem po neki uzorak.
Ja ih kupujem u Kemigu u Zagrebu i koštaju 1,13 kn što nije neka investicija a uvijek dobro dođu.
Naravno, u tu svrhu možete upotrijebiti i neke posudice koje imate kod kuće, npr od okoloočnih krema, raznoraznih balzama za usne ili slično.
Time će te doskočiti onim forama kao nemamo testere ali možete probati na ruku :P
to Vam se sigurno dogodilo puno puta da vam nude serum ili kremu za lice da probate na ruku i na temelju toga kupite proizvod.
Ovako lijepo zamolite promotoricu ili djelatnicu neka vam l stavi malo tog proizvoda u vašu posudicu pa će te probati  doma na licu. Često sam znala naići da promotorice već imaju takve male posudice pa se i same ponude da vam to naprave.

2. Kako tražiti tester u parfumeriji :




prvo pravilo je da nikada ne šarate po različitim parfumerijama osim ako nisu neki super popusti pa vas to odnese u drugu parfumeriju. Ja na primjer kupujem u samo u dvije parfumerije u Zagrebu, ako i ne kupujem , često dolazim u njih malo u izvidnicu.
Time će te uspostaviti prisniji kontakt s djelatnicama, malo porazgovarati o kozmetici , o životu, o djeci i samim time postižete da osoblje često vidi vašu pojavu i nekako s vremenom , bez obzira koliko kupovale počnu vas smatrati "stalnom mušterijom".
Ja sam došla do faze da me već zovu "susjeda" iako živim dosta daleko od njih:)
Ali prije te faze, dođite u parfumeriju obavezno našminkane, time će te spriječiti da vam nude proizvod da probate tamo na licu.
Neke od mojih rečenica:
- " joj vjerujem vam da je ovaj Diorov puder super ali ne mogu ga probati sad jer sam već našminkana pa neću dobro procijeniti kakav je"
i onda zaneseno gledajte prema njemu ne skidajući pogleda s njega, 90% da će odmah izvaditi tester negdje ispod pulta.
- " Jao, čula sam da je ova Sisley krema mrakkk ali jednostavno ne mogu odvojiti 1000 kn a da nešto nisam probala, puno puta sam tako pogriješila"
ovdje zauzmite stav kao "baš me briga" i jednostavno skrenite pogled negdje drugdje, 90 % da će djelatnica otići negdje iza i donijeti vam željeni tester.
- Često puta uđem onako kao samouvjereno u parfumeriju i priđem djelatnici kao da mi treba važna informacija: " Oprostite, koji serum od Estee Lauder biste meni preporučile, čula sam da je ovaj Pore minimazer odličan"
u ovakvoj situaciji pustite ju da priča o serumu koliko god želi a vi razogračite oči i zaintersirano slušajte ( iako ste danima čitali o tom serumu i znate bolje od nje ). Kada završi obično se same ponude dati vam tester jer ste im postale simpatične što ste ih tako zainteresirano i dječje naivno slušale, ako ne, sama upitam:  ajme, divno zvuči sve što ste rekle ali jednostavno moram probati "
  Nikada nemojte odavati dojam da vam je nešto preskupo , ponašajte se kao da ste ušle u dućan po kruh i mlijeko. Ako počnete spominjati cijene, to će ostavljati dojam da ne mislite nikada ništa kupiti već eto tako samo ste došle malo sliniti.

2. Kako dobiti tester u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama:

Pravila su slična kao kod parfumerije, samo što je ovdje puno lakše.
Također, sve što mi treba iz ljekarne, kupujem u dvije do tri u cijelom gradu. Makar bili samo flasteri ali nikad ne mijenjam ljekarne, opet iz razloga da se osoblje navikne na mene da sam "stalna" i onda sve ide lakše.


U ljekarnama se obično vadim na mamu, sestru, prijateljicu...

-" dobar dan, moja mama ima jako osjetljivu kožu, što biste joj preporučili?"
Uglavnom se farmaceute vole raspričati, izvaditi će vam 10 krema na pult i najčešće hvaliti onu najskuplju.
Vi: " uhhh, izbor je veliki, najbolje da mi date neke testere pa neka mama odluči"
- " Molim vas, moja prijateljica ima problematičan ten i nema što nije probala, molim vas dajte mi koji tester od Murada jer ako joj to ne pomogne onda ništa neće"
pri tome mi očaj viri iz zjenica i uvijek dobijem i to više vrsta testera.
- " dobar dan, kako ste? Evo dolazi proljeće i moram kupiti neku kremu s visokim spf, prošle godine mi je Vichy-eva napravila teški nered na licu, dajte mi da probam Avene ili Eucerin"
- još jedan savjet, nikad neidite u Gradske ljekarne ili one ljekarne gdje ljudi najviše dolaze po lijekove, jer u takvim ljekarnama rade nervozne tete koje moraju slušati o raznim bolestima 8 sati dnevno i nemaju živaa za vas i vašu kožu. Ili je jednostavno prevelika gužva s ljudima koji čekaju lijekove pa vas na brzinu otpile.
Birajte mjesta gdje rade koliko - toliko mlađe osobe

Moram priznati da u specijaliziranim prodavaonicama kao Dermalogica, Loccitane , Bio i Bio nemam nikakvih problema. Dapače, iznenađuje me kako se tamo bore za kupce, nude i guraju probice a čak su i prilično stručne po pitanju njege kože.

Ako baš ništa ne upali, uvijek postoje razni forumi, FB i slično gdje se može doći do probica preko osoba koje ih imaju a ne trebaju im.
I velikodušno mi  pomažu moje drage prijateljice koje mi nesebično šalju/daju svojih proizvoda za probu i ovim putem im JAKO zahvaljujem jer su me time ili spasile od besmislene kupnje ili otkrile nešto fantastično.

P.S. u žicanje povedite i svog muža/dečka, koliko sam ja proučavala kada muškarac pita za testere uvijek dobije pune šake, dok žena najčešće izlazi kratkih rukava.

Kako Vam se sviđaju moji trikovi i imate li vi koji savjet plus?




Oznake: