Maske za lice





Nakon pilinga, na redu su maske. Kao i kod ostalih kozmetičkih proizvoda, i u ovom slučaju slušam potrebe svoje kože, zato se u mojoj kolekciji mogu naći od maski za masnu kožu do onih za suhu.
Jako volim maske i često ih koristim , njima se može lijepo održavati koža, nahraniti, očistiti i dati onaj udarni touch njegovanog izgleda.



Evo moje trenutne postave:
S lijeva na desno :

Caudalie Vinoperfect maska: ovo je zapravo enzimatska maska, koja služi i kao blagi piling, no nije joj to primarna zadaća već služi za transformaciju kože, smanjene pore i zategnutu kožu. Ovo mi je druga tuba i sve što mogu reći da potpisujem sve navedeno. Koristim ju prije nekih važnih izlazaka ili kad želim da mi koža bude posebno lijepa. Namažem u tankom sloju, pustim 15 minuta i nakon ispiranja uživam u njenom učinku

Lierac confort mask: hidratna intezivna  maska za sve tipove kože. Ova maska je najnovija prinova u mojoj kući i koristila sam ju nekih 10 puta otkako je zahladilo i koža se počela sušiti od zagrijanih prostorija.
Koristim ju otprlike dva-tri puta tjedno u bogatom sloju, ostavim djelovati 10 minuta te višak ( iako ga nema previše jer mi je koža očito jako žedna ) jednostavno umasiram i ne odstranjujem,dakle služi mi kao noćna hranjiva krema. Ujutro je lice preporođeno.

Art deco SOS calming maska:samo ime joj kaže, ovo je umirujuća maska u SOS slučajevima. Dio je Pure minerals linije pa stoga obiluje mineralima neophodnim za kožu, kaolin,cink te ulje jojobe čine čuda za kožu pod stresom i često posežem za njom kada me koža peče ili svrbi. Struktura maske nije nimalo kremasta kao prethodna već je vrlo kompaktna, brzo se suši na koži, nanosi se po potrebi u normalnom sloju te ispire za 10 minuta. Pogodna je i za suhu i masnu kožu i sve što mogu reći o njoj da zaista služi svrsi te umiruje iritiranu i osjetljivu kožu. Koristim ju od kolovoza prošle godine i sad sam možda otprilike na pola, tih 75 ml bi moglo dosta potrajati

New Zeland Volcanic clay: ovo je zapravo maska za nos, tj za čišćenje mitesera s nosa.
Tekstura je gusta te kad se namaže njome nos treba dosta čekati da se proizvod osuši. Nakon toga kreče peel of potez i na ostatku maske možete vidjeti sve nečistoće koje je izvukla iz vaših pora.
Zaista odličan proizvod iako one dublja začepljenja , naravno, ne može izvući ali vrlo sam zadovoljna učinkom

Planet spa maska od mrtvog mora Avon: također maska na bazi minerala koja služi za detoksikaciju kože. Sadrži glinu pa stoga dosta suši kožu i nju bih preporučila masnokošcima te mješovitim tu i tamo .
Ja ju najčešće koristim tokom ljeta kada lice jako divlja

Essence pure skin: ovu masku sam dobila na poklon od prijateljice iz BIH i moram priznati da me pozitivno iznenadila. Također radi na principu peel-of : namažeš, kad se osuši, oguliš s lica. I zaista funkcionira ali s njom moram oprezno jer zaista dere kožu. Traje mi dosta dugo baš iz razloga što ju ne smijem prečesto koristiti ali svakakoje za svaku preporuku.


Nadalje, tu su one maske koje kupim usput kako bih isprobala, u zadnje vrijeme sam se dosta orijentirala na Apivitu i njihove proizvode pa tako i maske. Od svih na slici, jedino bih preporučila Apivitinu masku s naranđom koja je revitalizirajuća i čini kožu blistavom. Ova je zaista sjajna.

Volite li vi maske i koje koristite, možda neki recept za home made masku?

Oznake: , , , , , , ,