Pilinzi za lice

Piling za lice je važan dio osnovne njege lica. Kako trebamo s vremena na vrijeme ukloniti nakupine mrtvih stanica kože i površinskih nečistoća, želim vam predstaviti svoje trenutačne pilinge.
Moja koža je mješovita, klasično T zona sklona nakupljanju sebuma, začepljuju se pore dok su obrazi osjetljivi i ponekad suhi. Potrebe moje kože variraju kao i vrijeme. Sukladno tome koristim razne pilinge i primjenjujem ih ovisno o trenutnim potrebama moje kože.



S lijeva na desno redom su:

Kiehl's Pineapple papaya scrub: ovo je prirodni piling s pravim komadićima ananasa i papaje koji su smješteni u gelastu bazu. Piling je namijenjen svim tipovima kože pa čak i jako osjetljivoj. Koristi se tako da se nanese manja količina na vlažno lice te masira pokretima prema gore izbjegavajući područje oko očiju.
Nakon toga se ostavi par minuta kako bi aktivni sastojci, bromelin iz ananasa i papain iz papaje napravili prirodni piling, zatim se ispere i koža je spremna za daljnju njegu.
Ovaj piling je meni osobno prenježan i koristim ga vrlo često pogotovo u ljetnim mjesecima na svakodnevnoj bazi kao gel za umivanje jer nije uopće grub i kao jedini piling ne bi bio moj izbor.

Kiehl's epidermal re-texturizing micro-dermabrasion :za razliku od prethodnog ovo je nešto sasvim suprotno. Radi se o pasti za poliranje , za dermoabraziju kože koju koriste  i dermatolozi. Princip je jednostavan, jako malo količinu paste , otprilike pola zrna graška rasporediti na lice te masirati od 30 sekundi do najviše 2 minute. Odmah se osjeti efekt poliranja, zrnca su jako sitna ali prilično gruba , ali kako služi za jako pilingiranje to je normalno. Nakon umivanja, koža je toliko meka ali i jako osjetljiva.Naravno, ovakvu abraziju radim navečer , nakon nje nanesem obilje hidratantne kreme ili maske te iduće jutro lice je i dalje mekano i zategnuto . Ovaj piling koristim jednom u dva tjedna , eventualno u danima pms-a svaki tjedan.
Dermalogica daily microfoliant: mislim daje ovaj piling redoviti pratioc u mnogim kupaonicama te po nekima najbolji piling na svijetu. Imala sam do sadadva puta i ovo mi je trećepakiranje, iako je pakiranje od 13 grama ( full size je 75 grama ) traje mi preko 3 mjeseca. Dakle radi se o fino mljevenom prahu, praktički podsjeća izgledom na baby puder koji se sipa u vlažnu ruku ( oko jedna čajna žličica ) te se napravi pasta s kojom se onda dobro istrlja lice. Moram priznati da od svih pilinga koje sam probala u životu lice je naljepše iza ovog i za mene je neprikosnoveni pobjednik.
Dermalogica gentle cream exfoliant: Ovaj piling je neabrazivni, dakle koža se ne trlja niti riba. Namaže se u tankom sloju na lice i ostavi 10 minuta te ispere.
 Imala sam puno pilinga na tom principu i nisam bila zadovoljna jer nisam imala dobre rezultate. Ovaj sam do sada najmanje koristila, svega dva puta i zasad mogu reći o njemu da je savršen ako volite takve pilinge. Na bazi je hidroksilnih kiselina, nema nikakvog mirisa a što je najvažnije, lice je iza njega zaista ispilingirano. Svakako bih ga preporučila svima s jako osjetljivom kožom jer uklanja sve nečistoće i ostavlja  lijepu ispoliranu kožu.
Isprobala sam ga i na još jedan način , kad mi se pojavi akna ili prištić, namažem ovaj piling na to mjesto preko noći te se dotična gamad osuši. Ok, nije da nestane preko noći ali puno bolje izgleda ujutro.
No, moje su akne vanserijske tako da je za mene uspjeh i kada se za 30% osuši što ova maska svakako učini.

Koje pilinge vi koristite i kakva su vaša iskustva ukoliko ste probali opisane pilinge?

Oznake: , ,