Bore, bore i dosadne borice..



" Žena nikada nije dovoljno bogata, mršava i mlada.." :D


Drage moje, mislim da sve već znate što su bore i sigurno primjenjujete neku od taktika kako bi ublažile postojeće i spriječile nove bore.
E pa samo da znate vi mlade cure kako bore nisu samo posljedica strenja već i utjecaj vanjskih faktora,mimike lica te nasljednost.

Često u zadnje vrijeme viđam mlade cure nešto malo preko 20 godina a da izgledaju ovako


lice mlado ( a kakvo bi i bilo s 20  inešt godina ), ali bore oko očiju. Naravno, to mogu biti razni čimbenici u igri ali u razgovoru dolazim do zaključka da se cure premalo brinu oko tog problema.
Zato i želim podijeliti s Vama svoje mišljenje, kako poraditi na prevenciji.

1. Spf preparati- nikada za dan ne stavljajte na sebe ništa što nema UV zaštitu, znam, znam, kreme s Spf -om su užasne: začepljuju pore, loša su podloga za puder i svijetlite na slikama kao duhovi.

Ali vjerujte, ako usvojite naviku stavljanja spf-a na sebe, riješili ste puno problema kada dođete u moje godine. Ja sam isprobala jako puno krema i preparata s Spf-om i uskoro objavljujem moju top listu primjerenu za svaku kožu i đep.

2. Hidratacija- zaboga,koristite kremice za lice i oko očiju, ako su vam oči osjetljive kao moje i u jednom trenutku pomislite : ma šta će to meni, samo me iritira. Ne odustajte,ima super proizvoda namjenjenih za svaku dob. Već iznad 25-e, ne branite se od anti-age proizvoda jer će te imati velike koristi kasnije od toga

3.Sunčane naočale- srećom svi ih volimo a one u odlična zaštita, ja ih nosim uvijek, čak i kad je oblačno i kišno vani. Ne samo da će Vam štititi zjenice već i dragocjenu kožu oko njih.

4. Gimnastika lica- znam, i ja sam se smijala tome i kad mi je draga Mirella s Ogledala  poslala mailom knjigicu za vježbanje lica blijedo sam gledala ali i pokušala. Sada eto gimnasticiram facu već 8 mjeseci i mogu reći da to stvarno djeluje i da mi lice puno bolje izgleda


Mi , starije koke preko 30 i kusur godina već imamo ozbiljnih problema:)



Osim navedenih točaka, mi  posežemo za konkretnijim stvarima :

- retinoidi- najjače oružje protiv bora , mislim da nema boljeg
- c vitamin i ostali antioxidani- ne zamislivo u svakodnevnoj njezi
- AHA kiseline- super, ali rezultati prestaju kada se i one prestanu koristiti.


Ja konkretno ne vjerujem u nekakve supstance protiv bora kao što su razne čudotvorne gljive, kavijar, zlato,  neke xy biljke, puževe sluzi, zmijski otrovi i šta ja znam što sve nije proglašeno super za bore.
Pravilom njegom, jako dugo možemo  odgoditi izdajice žeskog roda , i sama imam puno primjera i dokaza u okolini.

Na kraju, ako ništa ne pomogne uvijek nam preostaje : XD



Kako se Vi borite s ženskim izdajicama i opterećujete li se s borama?

Oznake: