Čišćenje kože


Za besprijekoran ten i glatku i zdravu kožu ,čišćenje je najvažniji korak.

Danas ću Vam predstaviti svoje čistaće i dojmove o njima..




Prvo moram napomenuti kako ja malo pretjerujem u čišćenju: D

Moja dnevna rutina se sastoji od tri čišćenja:

- ujutro

-poslije posla

- navečer prije spavanja.

I zbog mješovite kože koja je stalno promjenjiva, kombiniram razne preparate:

 1. ČISTAĆI MAKE-UP-A:

S lijeva na desno:

- Lancome Bi Facilis sredstvo za skidanje make -up -a na očima. Ovo sredstvo sam otkrila zahvaljujući jedmom setu u kojem se nalazio i za mene je misija potrage o savršenom okoloočnom skidaću završila .D
On skine svu šminku s očiju u dva lagana poteza, a često koristim vodootporni make up-
Poanta okoloočnog skidanja je da što manje trljamo i razvlačimo našu jadnu kožu, stoga za mene je ovo sredstvo savršeno.

- Dermalogica Precleanse ulje- razmišljam što da napišem o njemu a da ne bude jako grubo:))
Uglavnom, totalno nepotreban proizvod, služi za predčišćenje kože, znači, sam nije dovoljan. Bez veze zamasti kožu, razmrlja make up a nakon njega se još pola sata morate umivati da sve to sperete s lica.
I još k tome miriši na lavandu koju ne volim stoga za mene totalni promašaj:P

- Clinique Take The day off balzam koji se koristi u zrncima graška, lijepo se razmaže među prstima, dobro utrlja u kožu, može i na oči te umije. Nije premastan što mi se jako sviđa i koristim ga u situacijam kad imam puno slojeva šminke i krema na licu jer savršeno sve to odstrani.

-Topicrem micelarna vodica, jako dobra i uspješno mi je zamijenila dugo kupovanu Vichy-evu

- Clarins Water comfort- također micelarna, ona ne uklanja maskaru i kupim ju tu i tamo i koristim ujutro nakon umivanja kao tonik. Koža mi je perfektna nakon nje:)

- Vichy 3u1 sredstvo za uklanjanje make-up-a. Ovo čudo kupujem valjda četiri godine, iako ne volim mlijeka za čišćenje lica, ovo čudo odlično odstrani apsolutno sve nečistoće u par poteza.
Oči me ne peku, nije potrebno pretjerano trljanje i sve u svemu, kupujem dok god postoji na tržištu

2. UMIVALICE:


U svojoj rutini čišćenja apsolutno mi je nezamislivo ne umiti se, iako podržavam jako uklanjanje šminke samo micelarnom, ja to jednostavno ne mogu. Vjerojatno neki psihički klik da se moram umiti i da koža mora "škripati" od čistoče XD


S lijeva na desno:

- Shiseido cleansing fluid iz Pureness linije, uvijek imam neku umivalicu namijenjenu problematičnoj koži, nakon Avene cleanance gela koji me je strašno isušivao, ovaj fluid je pravi melem za kožu
- Apivita gel za umivanje s maslinom i lavandom,kao umivalica ok ali kao nešto što skida šminku- zaboravi, osim ako ne trljaš i ne natežeš kožu ko slon
- Sisley sapun za umivanje, odličan!
- Lerbolario Te Bianco, čini mi se da ovaj sapun i nije baš za lice , no ja sam ga ipak probala na licu i isušuje dosta pa ga nadalje koristim za tijelo
- Dove- sapun koji koristim za lice otkako znam za sebe
- Na vrhu je i malo pakiranje La Praire gela za umivanje koje je božanstveno ali i preskupo za nešto što se ispire s lica

3. TONICI:

Tonici su odlična stvar za pripremiti kožu za daljnju njegu, iako moram priznati slabo ih uguram u svoju dnevnu rutinu. Češće mi kao tonici za lice služe micelarne, termalne ili poneki hidrolat.
Momentalna postava su
- Lush Breath of fresh air-iako nazvan tonikom, to je obična špricalica za lice kao i svaka druga vodica za lice
- Clinique tonik broj 2- neka mi oproste sve žene koje ne vole alkohol ali ja ovaj tonik moram uvijek imati.
Kako je prilično agresivan za kožu meni boca od 200 ml traje više od godinu dana. Koristim ga u onim trenucima kada osjećam da mi koža ne diše od začepljenosti, jedino s njim imam osjećaj kao da je prodisala i zato ga jako volim.
- La Praire- i opet jedna nepotrebno pretjerana skupoća, tonik je divan i krasan , no za cijenu od 300 kn mora pjevati svaki dan

4. RAZNA POMAGALA:


- Rukavica od mikrofibre

- Četkica za čišćenje lica

- I jedno novo čudo zvano The Konjac Sponge jedna luda spužvica za čišćenje lica koju ću ubrzo recenzirati.

Etoo, ovo bi bila moja trenutna postava čistaća za lice i u sklopu ovog posta usporedit ću neke od njih


SAPUNI ZA LICE, SKUPO VS JEFTINO



Sisley Soapless facial cleasing bar- sapun za mješovitu i masnu kožu, ima 125 grama i trajat će cca više od godinu dana, koristim ga mjesec dana i nije se pomaknuo ni milimetar. Iako je za masnu i mješovitu kožu te sadrži tropske smole, ovaj sapun ne isušuje, zapravo, ja kao ljubiteljica sapuna za lice i tijelo probala sam skoro sve koji se nude na tržišti. Ovo je jedini sapun koji ne peče za oči, apsolutno ne isušuje niti malo , uklanja ostatke prljavštine s lica bez imalo napora.
Cijena prava sitnica- cca 360 kn XD

Dove hidratantni sapun- ima 100 grama, za lice traje oko 6 mjeseci, iako je hidratantan i sadži njegujuće sastojke, ipak me nakon umivanja koža zateže, oči ne peku . Volim ga i vjerna sam mu otkako je izašao na tržište a to je jako puno godina. Cijena oko 7 kn

U ovom slučaju, sorry ali pobjeđuje skuplji brend ali svakako Vam ne mogu preporučiti ovako skupi sapun stoga moja topla preporuka od svih sapuna i sindeta koji se nude, umivajte se Dove-om.
Koža je fantastična nakon njega i bolji izbor od razno raznih skupljih sindeta i sapuna koje sam ja isprobala ( Loccitane, Eucerin, Avene, Uriage, Melvita itd )

MIKROFIBRA RUKAVICE, JEFTINO VS SKUPO


- lijevo je rukavica od mikrofibre Glovey your skin kupljena u Dm-u za 49,90 kn.
Namijena joj je ukljanjati make up bez upotrebe sredstava, već se koristi samo voda. Hm...dobro zamišljeno ali make-up s očiju apsolutno ne skida osim ako ne trljate oči ko lude a to ne želimo.
Lice ovim načinom odlično očisti, samo vrlo nepraktično prati rukavicu nakon svakog korištenja i sušiti.

- desno, rukavica od mikrofibre iz Mullera kupljena za 7,90 kn. Radi apsoutno sve isto kao i prethodno opisana, dosta je tanja ali površinski veća. Odlično funkcionira i kao lagani piling lica.

U ovom slučaju, apsolutno ne vidim smisao kupovati sedam puta skuplji proizvod.

Kako i čime Vi čistite lice i koji su Vaši najučinkovitiji proizvodii pomagala  za čišćenje ?

Oznake: , ,