Moj kućni masakr...



Večeras je prvi u mjesecu a to je dan kada obavljam "mali" kozmetički tretman u svome domu, tzv čišćenje lica. Sve mi bez obzira na dob i vrstu tena imamo pokoji  miteser, začepljenu poru ili male bijele komedone pa svaka od nas ima neki sistem kako ih se riješavamo.
Danas ću Vam predstaviti kako ja to radim.


Ono što mi je potrebno :

S lijeva na desno:

- piling , ja u tu svrhu koristim Kiehls pineapple papaya piling koji je jako nježan a opet sadrži voćne enzime koje mi otvaraju pore.

- suho ulje, ja koristim Lierac-ovo, ali može poslužiti bilo koje ( Nuxe ili bilo koje imam momentalno)
prije sam parila lice ali kako sam sklona pucanju kapilara morala sam prestati,ovaj način mi je otkrila prijateljica Zrinka iz Splita i neizmjerno sam joj zahvalna . Ulje služi ako imate suhe mitesere koji teško izlaze van pa ih ono omekša i olakšava pražnjenje pora

- zatim, krećem u napad :D  u tome mi pomaže mala spravica koju vidite na slici a zove se  Tweezerman No Slip Skin Care Comedo Blackhead and Whitehead Remover

Ovo je spravica za istiskivanje mitesera, imam ju jedno 6 godina i ne dam ju za ništa na svijetu. Ona izvuče apsolutno sve mitesere i komedone a da ne ostavlja tragove noktiju . Ja sam ju naručivala s neta ali nedavno sam vidjela sličnu stvar u Kozmu.
Nije nešto što je neophodno ali meni je nezamjenjiva. Kako radi pogledajte filmiće na YT samo ako imate dobar želudac :D  Prije i poslije , uvijek ju dezinficiram s alkoholom.

- nakon "posla" koji obično radim navečer prije spavanja, dobro se umijem i obrišem lice blazinicom natopljenom Octanisept-om koji dezinficira kožu i smiruje crvenilo bez pečenja i isušivanja.

- tada nastupa moj spasioc dobro nam znan svima, njegovo veličanstvo Sudocrem. Krema na bazi cinka za koju svi znamo i koja je meni najbolja od svih na tu foru.
Namažem njom cijelo lice onako u tanjem sloju jer je gusta i bijela pa da se uspije upiti prije odlaska u krevet.

- Ujutro je lice čisto i smireno.

Kako Vam se čini moj kućni masakr i koje su vaše metode?

Oznake: , , ,