HIPERPIGMENTACIJA LICA-PART 2

Gostujući post : kako se riješiti hiperpigmentacija pomoću AHA kiselina



Došao je trenutak da Vam predstavim moju dragu prijateljicu , ženu s nevjerojatnim iskustvom u  kućnim tretmanima,  ženu koja je napravila čuda od svog lica i koja izgleda bolje od djevojke s 18 godina. :))
Žena, koja je pravi guru za kućne tretmane a pogotovo AHA kiseline. 
Žena, koja nam je svima poznata kao nick s foruma Estee Lauder i koja nam je svima pomogla svojim nesebičnim savjetima i uputstvima.
Pročitajte  priču moje drage Estee i njene savjete kako postići fenomenalan izgled u tišini svoga doma :




Glikolnu kiselinu otkrila sam u svojim ranim tridesetima, kada je nakon ljeta sunce i more ostavilo  trag na mome čelu. Velika raspršena fleka , kao da me netko gađao blatom, više se nije dala zakamuflirati ni najboljim puderima.

Tada još nije bilo interneta, sve što sam znala o Aha kiselinama, bilo je iz časopisa a jedine informacije iz prve ruke dobivala sam okretajući brojeve dermatologa. Znala sam da to rade i kozmetičarke, ali sam se najprije prepustila dermatologu.




Kod njih sam došla znajući da rade s glikolnom kiselinom i da je imaju u svim koncentracijama. Psihički sam se pripremila i za neugodan osjećaj na licu kada se nanese kiselina, ali bila sam odlučna i hrabra, neznajući da rješavajući jedan problem, zapravo ću rješiti i drugi koji me je mučio godinama, ali je estetski bio manje uočljiv nego moja trenutna flekavost. Nisam ni sanjala da će ta kiselina
 napraviti pravu revoluciju mom licu i da će postati  redoviti godišnji tretman. I tako već i više od desetljeća.






Na prvome tretmanu stavljena mi je 40 % kiselina, koju sam bez nekih burnih reakcija uspjela izdržati 20 minuta. Nakon toga se lice neutraliziralo i ta reakcija je meni bila vrlo zanimljiva, imala sam osjećaj da se lice pjeni kao da me netko polijeva coca colom. I zadnje u tretmanu,  bilo je ispiranje lica pod mlazom vode i stavljanje hidratantne maske.

Sve u svemu, jednostavan tretman ako ti lice to sve dobro podnese, ali ako krene po zlu, onda ti se desi da ti ispeku lice kao Samanthi Jones u Sex and City.



Taj dan  nakon tretmana je neugodan i treba ga izdržati. Lice je isušeno i zategnuto i najbolje se zatvoriti u četiri zida, po mogućnosti ne komunicirati sa okolinom jer svaki osmjeh je kiseli osmjeh.
Nakon te isušenosti od par dana nastupilo je perutanje lica i za mene bljedoliku, neopisivo osvježenje lica, specifičan ton lica. Shvatila sam da se počelo nešto dešavati. I tako iz tretmana u tretman, mjenjajući razne koncentracije, ugodne promjene. Flekice su se sušile i perutajući nestajale. Pore su se stiskale, ten se čistio i mašćenje lica koje mi je bilo drugi problem je polako nestajalo. Koža mi je postajala elastičnija, ugodnija, svaka krema mi je počela odgovarati, a puder je ljepše sjedao. Nije više bilo napada prištića u pms fazi.






Svi su mi  govorili kako blistam. A ja sam željela dotjerati lice koliko je to moguće. 

I tako iz godine u godinu, od dermatologa do kozmetičarki, došlo mi je na pamet, da nabavim negdje tu ljekovitu kiselinu i da to sama radim doma, kada hoću i kako hoću. Inernet je ušao u sva domaćinstva, nema onoga do ćega se nije moglo doći i tako je meni stigla moja glikolna.






Čitala sam po stranim forumima čime neutralizirati kiselinu i otkrila jednostavnu metodu, sa vodenom otopinom sode bikarbone. Eto bar to nisam trebala naručivati.



I tako su započeli moji kućni tretmani koji se nisu ni malo razlikovali od profesionalnih. Lice se sredilo i došlo do točke kada više glikolna nije bila magična i kada sam dobila poruku da trebam uvesti neku promjenu.

Strašno me privlačila mliječna kiselina, dosta sam čitala o njoj, da je manje agresivna od glikolne i da daje iste rezultate. Otkrila sam jedan dobar dućan iz UK odakle sam naručila 80 % kiselinu i ona je došla na moja vrata i postala opet malo otkriće za moje lice. Razrjeđivala sam je sa destiliranom vodom na 50 % koncentraciju i jednom tjedno radila tretmane, držala 20 minuta, neutralizirala otopinom sode bikarbone, ispirala vodom i stavljala hidrataciju.
Isušivanje lica je bilo daleko manje nego kod glikolne, a nakon 2-3 dana započelo bi ljuštenje i već četvrti dan lice najnormalnije, kao da se nije radio nikakav tretman. Znači, daleko bezbolnije nego kod glikolnih tretmana gdje je oporavak trajao duže.
Pošto sam glikolnim kiselinama uklonila flekice, rješila problem masnoće lica, mlječna kiselina mi je još dodatno posvjetlila cijelo lice, stisnula pore i ona sada služi samo za preventivu, znači s vremena na vrijeme malo osvježenje.





I za kraj, sve je ovo za mene bila jedna istraživačka misija, u kojoj sam dosta čitala, naučila, eksperimentirala i na kraju uživala. Veselila se svakom otkriću i trud se na kraju isplatio.


Ja samo mogu dodati za kraj : Hvala Estee, kraljice! 

P.S. Zamolila sam Estee da odgovori na Vaše komentare i eventualna pitanja <3

Oznake: , , , ,