Sve o podočnjacima


Post posvećen svim vrstama podočnjaka...



Došlo je vrijeme da otvorim Pandorinu kutiju i pokrenem temu o onome što mene najviše smeta kada je u pitanju izgled a to su podočnjaci

Svi znamo što su podočnjaci i pretpostavljam da je vrlo malo sretnica koje nemaju s njima problema. Ja sam jedna od onih koja se bori s svim vrstama podočnjaka. : O

Podočnjake dijelimo na :

1. TAMNE PODOČNJAKE 



-Plavičasti kolutovi ispod očiju

- Uglavnom su posljedica nedovoljnog sna, loše prehrane, nasljednost ali mogu ukazivati na anemiju ili probleme s jetrom ili bubrezima

-Nažalost, kreme ne pomažu. Ne vjerujte reklamama i obećanjima ( kao ja :D ) jer ni jedna krema ne može ukloniti podočnjake, može ih jedino ublažiti

- Dosta pomaže i C vitamin kako oralno tako i na podočnjacima i navodno su neka istraživanja otkrila kako za tamne podočnjake pomaže koliko -toliko kreme s vitaminom K koji ima veliku važnost u zgrušaavanju krvi i dokazano sprečava modrice

- Naravno, pijenje puno vode, ne buljenje u kompjuter ili tv, ne pušenje, dovoljno spavanje itd može puno pomoći, nadam ste da ste tu discipliniranije od mene :-)

2. VREČICE ISPOD OČIJU



- Podbuhlost ispod očiju također uzrokuje nasljednost, može ukazivati na probleme s organizmom ali najveći neprijatelj ovakvih podočnjaka je spavanje na totalno ravnom jastuku, sol i razne alergije.

- Kreme također ne pomažu ali navodno postoje čak dva riješenja za ovu vrstu podočnjaka:-)

- Prvi je tekući lecitin


Znači, ne u prahu, ne u kapsulama već baš tekući. To je gusta, smeđa tekućina , potpuno podsjeća na med.
On sporo ali sigurno otapa masne naslage pod očima .
Koristi se kao maska 1-2 puta tjedno i kako je jako gusto samo se potapka ispod očiju prije spavanja i ne ispire. Također se može koristiti i kao maska na cijelo lice i navodno je čudotvorno.

Evo kako izgleda tekući lecitin

Ako ga želite isprobati, naravno, morati će te ga naručiti preko interneta jer ga kod nas nema u ovakvom obliku. Ja sam svoj naručila s ove stranice i ispao je oko 10 $ s poštarinom http://www.bulkactives.com/lecithin.htm

- Ako vam ne djeluje lecitin, druga opcija je Stevia u prahu



Stevie, srećom ima kod nas i upotrebljava se za prirodna zaslađivanje hrane.
Dakle, napravi se maska slična onoj s glinom, pomiješa se stevia s malo vode, hidrolata ili jogurtom te nanese kao maska 10-15 minuta, samo nemojte jako blizu oka jer kada se maska počne sušiti zna zatezati kožu.
Također, možete upotrebljavati ovu masku i za cijelo lice.

Ja sam probala tj. koristila samo tekući lecitin. Nažalost, nisam bila previše dosljedna jer u vrijeme kada sam ga nabavila uhvatila me alergija i oči su mi strašno suzile pa sam izbjegavala išta stavljati oko njih ali svakako planiram ponovo naručiti i ovaj puta ažurnije koristiti.

3. UDUBLJENI PODOČNJACI


Ovo su moji podočnjaci i moj zaštitni znak XD

- Najgora su vrsta jer ih se ne može ničime sakriti, tu ne pomaže korektor, eventualno neki osvjetljivač .

- U mom slučaju je uzrok nasljednost, identične rupe pod očima ima moja mama i nažalost, pojavili su se i kod mene : -(

- Također kreme ne pomažu, vjerujte mi , radi tih ružnih rupa nema koju nisam probala:)

- S vremenom sam shvatila kako mi najviše pomaže dobra hidratantna okoloočna krema i c serum kojeg svako jutro malo utapkam na podočnjake.
Probala sam i narodne lijekove, tipa žlica u hladnjaku-nikako ne preporučam jer možete zaraditi samo upalu oka, vrečice čaja na očima, aloa vera gel, razno razni oblozi ali jednostavno ništa nije napravilo spektakularan rezutat.

Da ne kažem koliko sam daleko išla pa čak i mazala kremu za hemeroide pod oči jer sam čitala da tako rade fotomodeli. Hahaha, naravno, ni to nije pomoglo i ne preporučam ovakvu ludost.

KAKO IH SE RIJEŠITI:

Osim, naravno zdravstvenih savjeta

1 . Sunčane naočale -Alfa i omega, ne samo što ih sakriju već štite od UV zraka



2. KVALITETNI KOREKTORI I HIDRATANTNE KREME

Za tamne podočnjake mi je odličan Avene Couverance, izgleda jako žut ali fenomenalno sakriva tamne kolutove i ima spf 20 što je fenomenalno !

Kad su mi pufasti i naotečeni podočnjaci posežem za higliterima i tu nema do YSL Touch Eclata, probala sam i Art deco, Guerlain itd ali ovaj jedini ne isušuje. Cijena je visoka ali s obzirom koliko potrošim novaca na jeftinije alternative s kojima nisam zadovoljna, ovaj na kraju ispadne povoljan :-)

3. JEDINO INSTANT RIJEŠENJE:

Easy Eye Insant Solution- ovo je pravo čudo za nas koji imamo podočnjake do koljena.Njegovu recenziju sam pokušala već napraviti ali zbog lošeg fotoaparata nije bila uspješna stoga ću ju ubrzo ponoviti jer sam nabavila novi i bolji fotić:)


S godinama, nekako sam ih prihvatila, zapravo me ni ne smetaju toliko, koristim razne korektore i kremice a najvažnije mi je da mi je koža oko očiju opuštena i glatka bez zatezanja.
Pazim da su mi oči umjereno našminkane ,te da mi je kosa koliko toliko u skladu s bojom tena jer u suprotnom , još više naglašava podočnjake. Vjerovale ili ne,otkako sam malo posvijetlila kosu, i podočnjaci bolje izgledaju :-)



Imate li Vi problema s podočnjacima i znate li koji dobar lijek protiv njih, bila bih Vam vrlo zahvalna :D

Oznake: ,