Uputstva za korištenje AHA kiselina


Nastavno na post o AHA kiselinama, Estee Lauder nam je napisala detaljna uputstva o korištenju AHA kiselina kod kuće..


  
  1. Dobro oprati lice da se uklone sve nečistoće. Najbolje sa nekom blagom pjenom za umivanje. Obrisati lice i sušiti ga jedno 10-tak minuta.

  1. Uzeti neki mali prozirni čisti čep i u to dodati određenu militražu destilirane vode, a potom i kiseline ako se razrjeđujete 80% kiselina.

2ml vode + 1 ml kiseline - 25 % kiselina

1ml vode + 1 ml kiseline – 40 % kiselina

1ml vode + 2 ml kiseline – 55 % kiselina

Sami određujete jakost, najbolje početi sa najnižom, pa povećavati iz tretmana u tretman. Ne forsirati visoku koncentraciju ako to lice ne podnosi.

  1. Uzeti jedan čisti higijenski štapić i promiješati otopinu, namočenim  
štapićem premazati cijelo lice, u tankom sloju, sve osim područja oko očiju i usni. Pustiti 5 minuta da upije. S tim slojem ste zakiselile lice i sada stavljate novi malo obilniji sloj. Sa novim čistim štapićem. Ako imate kakve kraste ili oštećenja na licu ili raskopane prištiće, ne mažite ta mjesta, jer će ih kiselina nagristi pa će te dobiti još veće kraste.
Promatrajte lice u ogledalu i pratite da li se crvenite na nekom dijelu. Malo crvenjenje je normalno i prolazi nakon tretmana, ali ako je burno odmah prekidajte. Ako dobro podnosite kielinu držite je max do 20 minuta.

     4. Uzeti malu zdjelicu i nju staviti  1 žličicu od kave sode bikarbone i uliti 2     
dcl hladne obične vode i dobro izmješati. Uzeti pamučne blaznice i jednu po jednu umakati u sodu i nagnut nad umivaonikom zatvorenih očiju prelaziti preko svakog dijela lica da se kiselina neutralizira. Ja umočim jednu blaznicu u sodu, pa pređem čelu, umočim novu pa neutraliziram jednu stranu obraza, pa drugu i na kraju bradu. Bitno je uvijek umakati čistu blaznicu. Prilikom neutralizacije osjetit će te stvaranje pjene na licu, što je dobar znak.

       5. Nakon neutralizacije slijedi duže umivanje u hladnijoj vodi. Kad se
lice osuši ručnikom namazati ga hidratantnom kremom. Ako su neka mjesta ostala crvena, namažite ih nekom umirujućom kremom. Recimo Bepanthenom ili dječjom kremom.
Nakon ovoga tretmana se ne preporučuje šminkanje, pa je najbolje to raditi navečer kad znate da više nigdje ne izlazite.

Kožu nije dobro pretjerano hidratizirati nakon tretmana, jer je cilj da se ona isuši, da nakon 2-3 dana uslijedi perutanje kože. Najbolje je i malo pripomoći, tako da smočite lice, ne brišite ga, i onako mokro istrljajte čistim prstima.  To neće biti ljuštenje da se otkidaju komadi kože, nego sitno tzv. mikroljuštenje.
Tretmane je najbolje raditi jednom tjedno, ali ako vam tjedan nije bio dovoljan za oporavak, rađe pričekajte koji dan i nastavite sa tretmanima.
Ako ste recimo na bradi osjetljiviji nego na ostalim djelovima, tu idite sa nižom koncentracijom.



Eto drage moje, puno hvala Estee na detaljnim uputstvima, ja se definitivno bacam na posao :)

Oznake: , ,