Clinique Take the day off balzam- recenzija





Kada sam prije godinu dana tražila čistač koji će temeljito odstraniti naslage makeup-a, a posebno kremu za lice naletila sam na recenzije ovog balzama.
Naime, kako znate ja koristim kreme s visokim spf skoro cijele godine. One su uglavnom vodootporne i onda kada se na njih nalijepe i ostali slojevi makeup-a, zaista mi je bio problem temeljito očistiti lice a da ne upotrijebim piling :)

Clinique donekle vjerujem i odlučila sam kupiti ovu teglu čistača.
Balzam dolazi u pakiranju od 125 grama što je vjerujte, zaista puno. Ono što mi je prošlo kroz glavu kada sam prvi put umočila prst u proizvod bilo je : O neee, opet masnooo.
Naime, kako su svi oko mene oduševljeni uljima za čišćenje lica, tako sam naravno i ja probala nekoliko. Međutim, meni se to pokazalo kao velika gnjavaža, trljanje masnoćom po licu a onda da bi skinula taj osjećaj masnoće, umivanje po tri puta gelom.
 Na kraju sam zaključila da to kod mene ne funkcionira i da tako mogu samo nepotrebno iritirati i natezati kožu. Međutim, ovaj balzam je mastan ali ne toliko kao ulja koja sam do tada probala.
Balzam ima kompaktnu strukturu, vrlo je čvrst i baš balzam u pravom smislu te riječi, no u doticaju s kožom topi se u uljastu tekućinu koja slikovito: čisti sve pred sobom.
Na slijedećoj slici možete vidjeti otprilike teksturu, mene podsjeća na maslac:) i ujedno količinu koju koristim za jedno čišćenje

Dakle, tu količinu proizvoda nanesem na lice i trljam oko dvije minute uključujući i oči.
Zatim se doda malo vode i balzam se dosta zapjeni, još malo istrljam i umijem se gelom ili sapunom za umivanje.

Moram napomenuti da iako balzam savršeno očisti sve naslage na licu i predviđen je za oči, ipak moram dodatno završiti skidanje maskare jer ne skine do kraja.
Vjerojatno premalo po njima masiram ali ne želim previše razvlačiti kožu oko očiju pa izbjegavam te radnje :)

Htjela sam Vam demonstrirati čišćenje balzamom na licu ali nisam imala pomagača koji bi mi pomogao fotografirati pa sam ipak odlučila demonstraciju odraditi na ruci.

Dakle, prvo sam ruku namazala Ducray kremom sa spf 50, dobro ju napudrala i nanijela dosta rumenila.

Zatim sam nanijela količinu balzama kao s gornje slike. Vidi se, kako se balzam u dodiru s kožom počeo topiti i skupljati u sebe makeup s ruke.

Onda sam sve lijepo istrljala i dodala malo vode gdje se napravila lijepa emulzijasta pjena.


I na kraju sam oprala ruku s malo sapuna . Naime, balzam ostavlja blago masnjikavi sloj koji ne volim i ja to uvijek isperem dok koža ne "škripi" od čistoće.


Volim ovaj čistač , no ne koristim ga baš svakodnevno.
Najpotrebniji mi je kada imam dosta makeup-a i kada mi je koža baš prepuna svih preparata.
U situacijama kada imam blagi makeup ili nikakav, dovoljna mi je micelarna i sapun/gel za umivanje.
Cijena kod nas je 269 kn za 125 ml proizvoda.
Topla preporuka je kupiti ga online jer se može dobiti za 20$ !
Odlična je prednost što mu je rok upotrebe 24 mjeseca od otvaranja jer se zaista jako sporo troši.
I za kraj deklarcija proizvoda.
Na njoj će te vidjeti uputstvo gdje piše da se skida blazinicom, nisam tako probala a niti pročitala na netu da se tako koristi, s obzirom da naši svašta pišu na deklaracijama, uzmite to u obzir :)


Sastojci :


Jeste li probali koji Clinique čistač i koji su Vaši favoriti za skidanje tvrdokorne šminke?

Oznake: , , ,