Kad bih vratila vrijeme unatrag...


Što bih promijenila da mogu vratiti vrijeme unatrag...



Ovaj post je posvećen svim mladim curama a posebno jednoj  koja me je inspirirala na njega :D

Prošle godine jako brzo i eto mene u 36-oj !!!
Ne mogu reći da sam nezadovoljna svojim izgledom ali da može bolje i da sam mogla proći bez toliko preparata koji se nalaze u mojim komodama i ormarima-mogla sam.:)

Kada pogledam u nazad , zadnjih 10-15 godina i kada bih se mogla vratiti u te godine, eto što ne bih nikada radila:

1. NE BIH NIKADA POČELA PUŠITI

- Na žalost, prokleti sam ovisnik o cigaretama i to je krenula s nekih 20 godina, znate one fore: društvo i tak...
Cigarete su jako unakazile moj ten, siv je i beživotan, imala sam prekrasne bijele zube koji su,naravno požutjeli pa sam morala potrošiti puno para na izbjeljivanje :( A da ne pričam koliko je štetno za zdravlje...cure nemojte nikada početi pušiti, srećom da je pušenje out !



2. NIKADA NE BIH KRENULA NA DRASTIČNE DIJETE

- Ok, istina je da sam imala s 15 godina ravno 100 kg i bila najdeblja cura u svojoj generaciji ali ja sam u godini dana smršavila preko 35 kg !
Ne moram Vam ni pričati posljedice: moja strašno gusta kosa prorijedila se na pola, danas nemam ni sjenu te kose koju sam imala kao tinejđerka. Nastradala je i koža koja se objesila iako sam bila jako mlada, morala sam jako puno truda uložiti da zategnem viseću kožu, nokti su postali lomljivi i nastali su problemi s menstrualnim ciklusom i hormonima.
Zato cure, nikada nemojte gladovati i provoditi drastične dijete, imat će te posljedice cijeli život :(

3. NIKADA SE NE BIH PRŽILA NA PLAŽI

- A joj kad se samo sjetim...ležanje po najvećem suncu...izgorjela koža i preplanuli izgled.
A onda bih se vratila s mora, ogulila i opet sve po starom. I onda mi to nije bilo dosta pa sam hodočastila po solarijima gdje sam ne često znala zaraditi gljivice na nožnim prstima.
Da to nisam radila , danas bih imala puno manje bora a kad se sjetim da sam mogla zaraditi melanome ili rak kože, brrr... Imala sam sreće pa sam zaradila samo pucanje kapilara za koje sam morala izdvojiti brdo para da ih uklonim , nakon što sam potrošila puno novaca na kreme koje nisu djelovale


4. NIKADA NE BIH OBOJALA KOSU

- Imala sam divnu prirodnu kosu boju meda, zaista teško za opisati, bila je stvarno posebna:))
I onda..me puknulo da bih bila crna, pa me drugi put puknulo da budem plava pa ovakva pa onakva XD
Na kraju je to rezultiralo da se 20 godina od mog prvog bojanja nisam uspjela vratiti na prirodnu boju, a prirodna boja kose je najljepša. Zato, savjetujem Vam cure-nikada se nemojte bojati jer kad dođete u moje godine ionako će te morati radi sijedih :(

5. PAZILA BIH VIŠE NA HIDRATACIJU I SPF ZAŠTITU

- Prije 15 godina da mi je netko spomenuo kremu za lice, glatko bih odbila. Stavljala bih puder direktno na lice i to 8 tonova pretaman !XD
Krema s faktorom? To mi je bilo nešto samo za more...
Danas kada znamo toliko informacija, cure pazite na njegu svog tena, bez obzira što ste sad mlade i lijepe, kada dođete u moje godine, shvatiti će te o čemu pričam :)


6. PAZILA BIH NA ČIŠĆENJE KOŽE

- Kad sam bila mlađa, ne rijetko bih nakon noćnih izlazaka mrtva umorna legla u krevet a da ne očistim make up. Užas, nikada to nemojte raditi !



Ok, ima još stvari koje bih promijenila ali ovo su neke stvari zbog kojih danas saniram posljedice.
Primjetila sam u svojoj okolini kako mlade djevojke ne paze niti na liste sastojaka koje stavljaju na lice. Na primjer, kreme za prištiče koje su isključivo noćne , koriste za dan, kupuju pudere pune ulja iako im je koža masna , čiste lice čistim alkoholom i slične gluposti.

Nadam se da će ovaj moj post poslužiti mnogim mladim ženama i da će naučiti ponešto na mojim greškama :D

Što biste Vi promijenili da možete vratiti vrijeme unatrag ?

Oznake: , , ,