Njega kože od 20-30 godina

Sve o njezi kože od 20 do 30 godina...



Drage moje mlade dame, ako čitate kozmetičke blogove onda Vas zasigurno zanima njega vlastite kože , brinete se o zdravlju i ljepoti.
Znam da danas ima mnoštvo informacija koje zbunjuju , raznih reklama te obećanja kozmetičkih tvrtki koje obećavaju brda i doline.
Kako se snaći u svemu tome i što Vam zapravo treba?

Slika 20-godišnjakinje:


Obično mlade žene s 20 i nešto godina vuku i dalje probleme s aknama iz tinejđerskih dana. Taj problem se može otegnuti jako dugo, čak i nakon 30-te i dalje možete imati probleme s aknama.
Kako i sama imam povremeno problema s prištićima, a i kao beauty blogerica imam problem kao i ostale moje kolegice da trpam sve i svašta na lice kako bih isprobala određene proizvode i tako napisala što realniju recenziju nekog proizvoda.
Moj savjet je: manje je više.
Ne treba Vam puno proizvoda kako bi izvukle najbolje rezultate samo je potrebno pravilno izabrati.

Ono što me u zadnje vrijeme fascinira je da ima dosta mladih žena s suhom kožom, time su se razbile predrasude da sve mlade žene  imaju masnu ili mješovitu kožu.

Procesi u ljudskom organizmu su takvi da do navršenih 20 godina života tijelo se razvija i tada je koža na vrhuncu. Međutim, nakon 20-e godine koža počinje proces gubljenja tonusa i elastičnosti i zato je pravo vrijeme za prevenciju.

Krenimo redom:
1. Okoloocne kreme

- kod ovog preparata postoje najviše podijeljenih mišljenja. Trebaju li, ili su marketinški trik?

Ako uzmete kremu za područje oko očiju i kremu za lice iz iste linije usporedite sastojke. Vidjet ćete da u najvećoj većini proizvoda deklaracije su skoro identične.
Čemu onda kupovati poseban proizvod ako je isti kao onaj za lice?
Iz razloga što se u okoloočne kreme ne ubacuju sastojci koji bi mogli iritirati, stavljaju se sastojci slični našem Ph stoga su takve kreme primjerene za osjetljivo područje oko očiju.

- prije odabira kreme svakako pogledajte svoje okoloočno područje:
da li je koža elastična ili kad se nasmijete ostaje smežurana?
da li je glatka i meka kada pređete jagodicama prstiju po njoj?
da li Vam je lice masno a koža oko očiju zateže?
da li korektor ili puder oko očiju izgleda prirodno ili se nakuplja?
Ako su Vaši odgovori većinom potvrdni, koža oko očiju treba dodatnu njegu.

- u ovoj dobi ne bih preporučila kreme koje sadrže retinol iz razloga što on zna peckati pa čak i isušivati stoga mnoge žene radi njega odustaju od okoloočnih krema.

- izaberite kremicu koja služi hidrataciji, to je sve što Vam je potrebno bez obzira koji je Vaš problem s okoloočnim područjem.
- okolooočne kreme NE idu na kapke osim ako to nije u uputstvima naznačeno.
- pazite kod nanošenja, krema se ne stavlja blizu oka. Dovoljna je kapljica na jagodičnu kost te se prstima lagano utapka po cijeloj dužini jagodične kosti.
Krema se kapilarno povlači prema oku zato ne treba ići s njom preblizu oka

Sljedeća fotka pokazuje koja je granica nanošenja okoloočne kreme

Ova fotografija pokazuje kada je nanošenje kreme preblizu oka:

Serumi za lice:

- serumi za lice nisu neophodna stvar, oni služe kao pomagači kremama za lice kada Vam krema ne radi posao kako treba
- iako mislim da svatko od zna svoj tip kože, prema njemu naravno biramo preparate
- ako Vam je koža mješovita kao moja, serumi mogu uvelike pomoći u balansiranju masne i suhe kože.
Na primjer, moja T zona je jako masna i na to područje nanosim lagane fluide ili matirajuće kreme, obrazi me zatežu i vrlo su dehidrirani stoga isti proizvod koji mi odgovara na T zoni, ne odgovara mi na ostatku lica.
U ovom slučaju uskaču serumi za hidrataciju koje nanosim na obraze , čelo i vrat
- poslušajte potrebe svoje kože, ako je siva , umorna oživite ju vitaminskim serumima od kojih bte ne možete očekivati hidrataciju jer nisu za to namijenjeni, ako Vam je koža žedna dodajte svojoj njezi vlažnih , hidratantnih seruma.
- ukoliko ste zadovoljne svojim kremama i učincima na kožu, serume preskočite
- ukoliko Vam je neki serum dovoljan sam bez kreme, možete ga naravno, i tako koristiti

Čišćenje, pilinzi i maske:

- Svi znamo da je temeljito čišćenje kože preduvjet za zdravu i lijepu kožu, stoga nikada nemojte dozvoliti da dva puta dnevno ne očistite lice temeljito i proizvodima koji Vam najbolje taj posao odrađuju
- Pilinge svi volimo i imamo svoje favorite. Ovisno o vrsti kože, pilingirajte kožu jednom do dva puta tjedno
- Maske za lice...eh...volim ih jako ali moje mišljenje je da također nisu nužan proizvod.
Super je nahraniti povremeno lice dobrom hidratantnom maskom ali za to Vam može poslužiti i bilo koja krema nanesena u debljem sloju, učinak je isti
Maske za čišćenje kože na bazi gline, iako ih imam nekoliko nisam previše oduševljena njihovim učincima jer previše isušuju kožu a rijetko koja učini da prljavštine iz pora nestanu, u ovom slučaju moji favoriti su maske na bazi AHA ili Bha kiselina koje otapaju mitesere i pročišćavaju kožu.

Kreme za lice:

- kako sam pisala, ne postoje kreme koje znaju koliko imate godina, ako Vam odgovara krema koja po preporuci proizvođača nije za Vašu dob, slobodno ju koristite
- izaberite kreme koje su za vaš TIP kože a ne dob
- ako koristite prirodnu kozmetiku pripazite na sastojke, mnogi proizvođači prirodne kozmetike vole trpati puno alkohola i time iritirati kožu
- ako volite prirodne aroma pripravke, tu se obratite provjerenim stručnjacima. Danas se svatko bavi mućkanjem, stoga Vam se lako može dogoditi da dobijete mješavinu ulja u kojoj prevladavaju komedogena ulja koja će Vam bespotrebno izazivati prištiće ili kremu za masnu kožu na bazi voska :D


Čačkanje po licu:

-ovome smo sve sklone i dobro znamo da to ne smijemo ali...kako izdržati????
nakon takvog masakriranja, obično napravimo štetu na koži i uništimo nekoliko slojeva što rezultira crvenim ožiljcima koji danima i tjednima ne prolaze.
- nabavite kremu na bazi cinka i mažite to područje svaku večer, također propolis je jako učinkovit s obzirom da je prirodni antibiotik za kožu.
Ja u te svrhe koristim Dermapip propolisno biljno ulje, fantastična stvar kada raskopam lice ili napravim ožiljke nije skup a ako ga nema kod Vas, sigurna sam da postoji neki drugi preparat na bazi propolisa ili čisti propolis.
- Nedavno sam potrošila Apivitin serum Queen Bee koji mi je također izlječio sve ožiljke a recenziju za njega sam napisala u Ogledalu 
- da ne bi krenule gadosti po licu u Pms-u meni godinama pomaže Avene Cleanance K krema koju nanosim samo na područja gdje me napadaju gadovi. Nije da ne dobijem nijedan prištić ali u odnosu kako je to nekada izgledalo s ovom kremom je fantastično i svima ju preporučujem kod  problema nečistom kožom i začepljivanju pora.

- ne isušujte kožu nepotrebno, znam da mnoge žene s masnom kožom zaziru od hidratantnih krema ali i masna koža treba vlage a danas postoje savršene lagane kreme i preparati za masnu kožu jer u suprotnom će koža lučiti više masnoće

Fotografija 30-godišnje žene:


I jedan savjet za kraj, kako u ovom desetljeću žene najčešće planiraju trudnoću, izbjegavajte sve kreme na bazi retinola, retinol ( vitamin A) može uzrokovati deformacije ploda i ako planirate trudnoću unutar dvije godine nemojte ga koristiti.

Oznake: