Njega kože od 40 - 50 godina


I eto nas u desetljeću kada se odvijaju mnoge promjene u oragnizmu pa tako i na našoj koži.

Sjećam se prije nekih 15 godina, često sam promatrala žene s 40 i više godina koje su me fascinirale svojim izgledom.
Te žene su zračile nekom posebnom ljepotom i unutarnjim zadovoljstvom , nije stvar u izgledu koliko u ukupnom dojmu kada žene u ovom desetljeću šire svoju neodoljivu auru i to malo bora koje imaju daju poseban šarmantan dojam.
Iako znamo da s zrelom kožom dolazi sve suhiji ten radi gubitka kolagena i čvrstoće, ipak danas ima i dosta žena koje ulaskom u svoju zrelu dob počinju imati i problema s masnom kožom koju možda nikada dosada nisu imale.
Presudnu ulogu imaju naravno, geni , hormoni, način života, podneblje u kojem živimo, prehrana...ali što žena može napraviti za sebe?

1. PRIRODNA NJEGA

- iako priznajem, nisam što se prirodne njege "doma", ja osobno koristim proizvode koji mi odgovaraju bilo da su sintetički ili prirodni, ipak, moje mišljenje je da ulaskom u ovo desetljeće, žene bi se trebale okrenuti prirodnoj kozmetici jer hormoni rade, organizam doslovno usisava sve što unesemo na njega ( ne samo u ovom desetljeću, nego i inače ) i nije svejedno kakav ćemo dezodorans ili njegu za lice staviti na sebe.
Ako se odlučite na ovu vrstu kozmetike, potražite savjete stručnih osoba, ne upuštajte se u neka mučkanja same jer prirodna i aroma  kozmetika nisu u potpunosti bezazlene i tu stvarno trebate savjete što i kako.

2. NE BACAJTE NOVCE

- zaista Vam ne treba krema od 700 ili 1700 kn ili serum od 2500 kn :D
Bez obzira što sam ja naivna ili snob, i kupujem skupe kozmetičke preparate, moje iskreno mišljenje je da se može i za manje novca naći dobra kozmetika, samo ju treba naći :)
Neke stvari vrijede svakog novčića ali u suštini, vjerujte, puno stvari me jako razočaralo.

3. UV ZAŠTITA

- znam, jako sam dosadna s ovim savjetom, ali žene iznad 40 godina su jako podložne pigmentacijama ( opet radi rada hormona) i osim bježanja od sunca, kupite dobre šešire, naočale, kreme.
Ne zaboravite mazati RUKE i VRAT, oni su prvi izdajice godina :)

4. KREME ZA LICE

- ukoliko ipak volite konvecionalnu kozmetiku, birajte kreme koje odično hidratiziraju, sadrže alfa-hidroksi kiseline, retinol ili C vitamin s ostalim antioksidantima.

Ono za što ja mogu garantirati i što sam na svoje oči vidjela da je žena s 48 godina u samo dvije godine korištenja Tretion kreme uspjela izbrisati sve svoje pjege, hiperpigmentacije i bore.
Ako se odlučite za ovaj način, morate znati da je put dug i zahtjeva stroga pravila koja sam opisala u ovom postu .

5. ŠTO JOŠ DJELUJE?

- maska od tekuće stevije ili maska od tekućeg lecitina. Ukoliko imate problema s tonusom kože više nego s borama , te nakupljanjem tekućine, ove dvije maske mogu uvelike pomoći.

- Dermaroller

sigurno će Vas uplašiti ova spravica, iako ju ja imam ( naravno :D), ne koristim ju redovito , ali ona itekako ima smisla.
Nakon 35- godine, kolagen rapidno pada u organizmu i da bismo ga ponovno potaknuli, ova spravica može pomoći.
Ako se odlučite za nju, obratite pozornost da proizvođači sugeriraju korištenje svaki dan, no to nije toćno: naime, ovisno o dužini iglica ali ako koristite iglice od 1,00 mm dužine pa na više, svakodnevnim rolanjem možete samo uništiti novonastali kolagen, dovoljno je jednom mjesečno.


6. KOZMETIČKI TRETMANI

- iako ja nisam još bila ni na jednom, ono za što bih se ja odlučila su:

- mezoterapija

- fileri hijaluronom

- radiofrekvencija lica

O ovome ću napisati poseban post, za sad ću samo reći da umjesto novca na skupocjene kozmetičke proizvode, bolje uložiti u ove tretmane koji daju zadivljujuće rezultate, ali i ovdje veliki oprez jer danas svatko radi svašta i treba oprezno odabrati zaista stručnu polikliniku.

Ovo bi bili moji savjeti generaciji u koju ja lagano gazim, kako se Vi borite u ovom desetljeću i koji su Vaši savjeti generaciji 40+?

Oznake: