OBAGI Nu-Derm Sun Shield spf 50 lotion - recenzija




Sunce je odavno granulo a s njime i naše muke po SPF kremama.
Kao i sve Vi drage moje, tako i ja od dnevne kreme tražim slijedeće_

- da ne isušuje ili masti
- da se dobro upija i bude dobra podloga za puder
- s obzirom na moju mješovitu kožu: da me obrazi ne zatežu a T zona sjaji
- da ima visoki SPF a da je kompatibilno s mojim puderima

Mislim da sam našla riješenje za ovo ljeto uz Obagi Nu-Derm Shield SPF  50 :)

Obagi je je Američka medicinska tvrtka,  vrlo poznata širom svijeta i jako cijenjena. Posebno su cijenjeni njihovi tretmani protiv bora i hiperpigmentacija, i o njihovim učincima sam puno gledala na YT i čitala, te uzdisala ...

Ja sam se odlučila počastiti jednim njihovim proizvodom a to je losion za lice ( naravno, može i za tijelo)iz razloga što sam ju imala prilike probati a i čitati hvalospjeve.
Ono što me najviše privuklo je podatak da ne sadrži Buthyl methoxydibenzoylmethane


već su mu glavni sastojci Octinoxate 7,5 % i Zinc Oxide 10,5 %.

Ono što znam iz iskustva kada su u pitanje kreme s Zinc Oxide je činjenica da su takve kreme uglavnom masne i ostavljaju bijeli trag na koži te se teško upijaju pa time nisu najbolje kozmetički prihvatljive kao baza za make up.

Obagi Nu-Derm losion dolazi u tubi od čak 89 ml što je stvarno puno od standardnih 30 ili 50 ml SPF krema koje sam do sada kupovala.

Pakiranje je higijensko, dolazi u tubi s plastičnim poklopcem koji omogućava da se proizvod ne kontamira već istisne potrebna količina bez nepotrebnog umakanja prstiju u proizvod

Ono što je najbolje kod ove kreme je da ostavlja mat  finiš i ne ostavlja bijele tragove na licu.
Kada ju istisnete na prst učinit će se prilično bijelom i teškom,  no razmazivanjem ona se brzo upije, matira lice i tvori odličnu podlogu za puder, pretpostavljam zbog silikona u sastavu.


Razmazano :


Kako je zadnjih dana bilo jako sunčano a ja sam morala biti puno na suncu, Obagi krema je prošla test: pojavila mi se samo jedna mala hiperpigmentacijska točka iznad usana,ali to pripisujem stalnim brisanjem nosa ovih dana, pa sam tako skidala i sloj svoje zaštite.
Još jedan dokaz kako je Zinc Oxide savršena UV zaštita :)
Inače, kada me krema dobro ne štiti, hiperpigmentacije mi se pojavljuju na obrazima, s Obagi se ni jedna nije pojavila kao ni jedan prištić koji je uvijek neminovan uz ovakve kreme :)

Moj zaključak: Obagi Nu-Derm spf 50 je jedna od najboljih isprobanih SPF krema, ali..uvijek postoji ali :D

- kremu bih preporučila isključivo za masnu ili mješovitu kožu radi njenog matiranja

-ne preporučujem onima koji traže hidratantnu SPF kremu

- ako ne pričekate barem 15-20 minuta prije nanošenja pudera, hoće se malo trusiti ali s obzirom da svaku SPF kremu moramo nanositi barem 20 minuta prije izlaska na sunce, ovo i nije neka zamjerka :)




A sad cijena...Obagi Nu-Derm ima za kupiti u mom gradu u jednoj poliklinici no kad sam nazvala i pitala za cijenu, skoro sam pala sa stolca : 750,00 kn !! ( 100 eura).
Naravno, to mi je bilo preskupo i svoju sam naručila preko Ebay-a za cca 240 kn ( cca 32 eura ) s poštarinom.
No ,oprez, Obagi kozmetika se jako fejka tj. prodaju se lažni prozvodi s toga ako mislite naručivati, dobro pripazite od kojeg selera ili s kojih stranica naručujete, s obzirom da je Obagi na svojem sajtu jasno napisao da ne garantia za autentičnost svojih proizvoda ako se kupuju od neovlaštenih trgovaca.

Ja sam svoj primjerak dobro provjerila i potvrđeno je da je original, stoga sam sretna jer sam ipak prošla tri puta jeftinije nego u svom gradu.

Jeste li Vi probale koji Obagi proizvod i kakava su Vam iskustva?

Oznake: , ,