Sisley Botanical D-Tox- recenzija


Kao što znate, prije više od mjesec dana kupila sam novi proizvod  kuće Sisley: Botanical D-Tox.

Prvo da objasnim što je to i čemu služi:

D-Tox je  serum koji se koristi 30 noći kada je koža u fazi regeneracije i djeluje na tri glavne razine detoksikacije kože. Preporuča se upravo na početku proljeća kako bi uklonio toksine nakupljene tokom zime: umor, stres i sivilo. Kada je koža umorna, njena sposobnost da se sama riješi toksina je umanjena.

Tretman je smješten u bočicu s pumpicom s kojom se lako dozira proizvod. Meni su trebale tri pumpice kako bih obilno namazala cijelo lice, vrat i dekolte.





Zanimljivo je da, iako serum, vrlo je kremast i hidratantan i koristi se ispod uobičajene noćne kreme, meni je vrlo rijetko trebala krema jer mi nije bila potrebna, zapravo, ja bih ga nazvala emulzijom.

Serum je sam dovoljan da nahrani i hidratizira kožu cijele noći.

Upija se prilično sporo ali to mi nije bilo važno s obzirom da se koristi tokom noći.

Miris je tipično Sisleyevski, meni  svi njihovi proizvodi imaju karakterističan biljni miris pa tako i D-Tox. Nekako mi se kod njega čini još intezivniji što nije čudno s obzirom da sadrži puno biljaka:

- Peptidi rižinog ekstrakta , pojačava staničnu detoksikaciju kože

- Ginko Biloba, stimulira mikrocirkulaciju kože

- Einkorn wheat extract, bori se protiv oksidativnog stresa

- Ružmarin, stimulira i tonira kožu

- Hop ekxtract, revitalizira kožu

- Eterična ulja ružmarina i kadulje, čiste i pomažu oporaviti kožu

- Matricaria kamilica, omekšava i umiruje

- Eterično ulje ružmarina, smiruje kožu

- Eterično ulje lavande, ubrzava epitelizaciju kože, a usput i lijepo umiruje prije spavanja :)

- Biljni glicerin, vlaži

- Shea maslac, hrani

Iako sam Vam obećala slike prije/poslije  kada sam kupila ovaj tretman, moram napomenuti kako se njegov učinak teško može prenijeti kroz slike, naime ovaj detox tretman  koji tokom 30 noći koliko traje jedan ciklus obnove kože djeluje poput vakuuma koji vadi iz lica nečistoće i na taj način ju pročišćuje i oporavlja.

Ovo nije tretman ( kako sam ja u početku mislila ) koji će me pomladiti ili probraziti u 20-godišnjakinju :D, već način da očistim lice od zimskog stresa i nakupina toksina.

Prvih dva tjedna nisam vidjela nikakve pomake, nakon toga počeli su izlaziti prištići i to najviše oko obrva i nosa.
Naravno, kako nisam znala puno o ovom proizvodu zaputila sam se u Sisley Studio upitati djelatnice da li je moguće da mi izlaze prištevi od D-Toxa ?
Tamo sam saznala od stručnih osoba : da, D-Tox izbacuje toksine i u obliku prištića koji se priznajem nisu pretvarali u akne kako mi se obično događa već su se vrlo brzo povlačili.

Nakon četiri tjedna , lice je puno čišće, koža izgleda odmornije, pore su se malo proširile tokom tretmana ali su čiste i nisu se punile  sebumom .

A sad učinak koliko se god vidio na slikama :D

Prva slika, moje lice na početku korištenja:


Baš izgleda umorno, sivo i beživotno :-(

I nakon 30 noći korištenja:


Na obje slike nemam apsolutno ništa na licu kako bi što bolje prezentirala.  Ljepota ovog tretmana leži u činjenici da je sada koža spremna bolje upiti preparate koje ću koristiti , te će oni bolje i dublje djelovati.

Isprika što sam se slikala na stranu ali s obzirom da sam izvadila zub prije dva dana i vilica mi je pod velikom upalom, nisam htjela da vidite oteklinu na  koja strši na drugoj strani lica :-(

I za kraj pogled na sastojke:

I na cijenu...


I još moram napomenuti kako mi je nakon 30 dana obilnog mazanja lica, vrata i dekoltea ostalo pola proizvoda i ne znam kada se ponovo preporuča korištenje. To moram upitati Sisley za savjet a možda se i sami jave :))

Kako ste Vi detoksicirali svoju kožu za nadolazeće proljeće?

Oznake: ,