Moj posljednji tjedan

Što se sve događalo posljednjih 7 dana..



Odmah na početku, najdraže moje čitateljice, moram napomenuti kako ste mi iznimno nedostajale :)
Osim što mi je prošli vikend netragom nestao laptop iz auta, moje dnevne obaveze su se popele do maksimuma .
Iako je moj posljednji tjedan izgledao kao da me netko bacio u svemirsku crnu rupu, ipak, mnoge stavri u vezi kozmetike sam shvatila i promijenila mišljenje.
Pa krenimo redom:

- moja dnevna rutina se drastično promijenila. Više nema vremena za čišćenje lica tri puta dnevno, nema se vremena niti  za mazanje kože tri puta dnevno.
Odjednom, trebala mi je selekcija u moru mojih kozmetičkih proizvoda za :
- kvalitetnom kremom koja će mi hidratizirati lice od jutra do mraka
- kvalitetnim make-up-om, koji će izdržati 18 sati bez popravljanja
- smišljenom frizurom koja neće pokazivati kako nisam kosu oprala 7 dana :D
- bogata, hranjiva njega cijelog tijela i lica navečer

U ponedjeljak me razveselio paketić iz Beča u kojem se nalazio MAC puder Studio FIX u nijansi NC30

Iskrena ću biti, i napisati kako se nikad nisam palila na MAC, jer sam imala mišljenje da je samo jako razvikan. Ovaj puder sam kupila na preporuku moje forumašice Arie, i ovaj tjedan me spasio: prekriva, izgleda prirodno, matira , sve u svemu čista petica: i za efekt i za ambalažu

Zatim sam skočila u obližnju parfumeriju i pronašla dugo traženi primjerak Dior Diablotine lakića, no nažalost, nisam uspjela u njemu uživati ovaj tjedan ni jednom.
Uz njega sam kupila i Chanel Stylo sjenilo u olovci u nijansi 07 Moon River iz ovogodišnje proljetne kolekcije.
Nije mi bilo nužno potrebno, ali padam na taupe boje raznih efekata. Ovo sjenilo je iznimno kvalitetno, vrlo praktično za dane u kojima sam ja bila: lako nanošenje, praktična ambalaža, nije potrebna baza jer se ne uvlači u borice i pregibe. Sve u svemu, ovo sjenilo me spasilo protekli tjedan.
Jedina je zamjerka jaka šljokičavost, ali ona nije nimalo prenapadna, stoga 5+
Prilažem i swatch spomenutog sjenila s neta, svakako obratite pažnju na ovu liniju sjenila ako ste u prilici :)

Kada smo kod noktiju, na početku tjedna sam imala kombinaciju Anny Nude laka s OPI brzosušećim nadlakom. Ovoj kombinaciji skidam kapu, izdražala je tri dana bez ijednog oštečenja, a ruke i nokti su mi bili cijele dane u vodi.

Nakon tri dana, stavila sam sličnu kombinaciju, ovaj put s OPI lakom, nažalost, pao je na testu , i u istim uvjetima nakon 12 sati , nokti su mi izgledali kao da radim u rudniku- oguljeno :(

Nakon sedam dana, moje prilično njegovane ruke i nokti izgledaju ovako!

Nokte sam morala odrezati jer su popucali, koža je isušena i oštečena :(
U ovakvim situacijama, spašavao me Bosanski Mehlem, kojeg sam dobila od moje Selme iz Sarajeva i zaista je fantastičan. Mala zamjerka mu je prebiljni miris, ali za oporavak ovako koma kože, fantastičan!

Kako nisam imala vremena lice mazati nekoliko puta dnevno, odabrala sam za dnevnu njegu Avene Hydreance optimale legere, i nakon ovih sedam dana, mogu reći da je preslaba po pitanju hidratacije.
Nakon 12 sati, koža me stezala i morala sam posezati za termalnim vodama tokom dana.
Istovremeno, od stresa, napale su me akne koje je uspješno, kao i uvijek riješio Cleanance K gel navečer.


Navečer, kada bih došla kući. Moja rutina je bila jako brza, tuširanje i krevet jer sam bila preumorna za išta zahtjevnije.
Koža mi je isušena, dehidrirana i umorna, stoga sam za večernju njegu izabrala prinove u mojoj kolekciji, nedavno dobivene proizvode Green Girl
Umjesto noćne kreme i seruma, mazala sam dvofaznu masku Double or nothing, te okoloočnu masku Gone with a wind.

Maska je podijeljena u dvije bočice. Prva sadrži vodenastu fazu koja u sastavu ima hijaluronsku kiselinu, hidrolat bušina, ekstrakt krastavca i ekstrakt divlje višnje.
Pogledajte kako izgleda kapljica koja se stavi na dlan:

Zatim se u dlan dodaje uljna faza , i to je zamišljeno da same pomiješate količine prema potrebi.
Ja sam miješala 1:1 i ova mješavina mi je spašavala kožu proteklih noći.
Sastav uljne faze : biljno ulje avokado, biljno ulje argan, biljno ulje ploda divlje ruže, biljno ulje marelice , narai suncokreta, vitamin E, eterično ulje palmarosa.
Sva ulja su nekomedogena.
Pomiješane obje faze:

Područje oko očiju kod mene je posebna priča, navečer je nalikovalo kao na dve osušene smokve, stoga sam ga mazala GG maskom oko očiju Gone with a wind, koja je jako hranjiva, bogata, kod mene se upije kroz pola sata i ujutro je koža potpuno obnovljena. Potpuno je izgurala zadnjih 7večeri moje okoloočne kremice.
Sastav maske : hidrolat bušin, aloe vera sok, biljno ulje pšenične klice, ploda divlje ruže, argan, sjeme marelice, macerat cencele, kokum maslac, hijaluronska kiselina, emulgator na bazi masline, lecitin, glicerol, dekspantenol, cofein, ekstrakt alge, ekstrakt sljeza, vitamin E.

- Na kraju tjedna, stigao je paket iz Crne Gore , kojeg mi je poslala divna Sandra, a u njemu su proizvodi za koje mi je iznimno žao da nema u Hrvatskoj. Posebno sapuni od kozjeg mlijeka Zeljkovic, Panthenol sprej i Jekoderm mast.

Sve sam već isprobala, i mislim da se nikad više neću ničim drugim umivati :))

Uspjela sam napraviti i čak dva tretmana Phillips Lumeom, aparatom za smanjivanje rasta dlačica, proteklih dva tjedna.


Do konačne recenzije ovog čuda, zasad Vas obavještavam, kako  dlačice na nogama i bikiniju rastu i dalje, ali  puno sporije, dlačice ispod pazuha također rastu ali jedno 50 % manje i sporije.
Ono što me fasciniralo, ruke!  Obrijala sam ih prije dva tjedna, do sada dva puta tretirala Lumeom i nije izrasla ni jedna dlaka !!
Jedino još ništa ne primjećujem na licu, a baš me gnjave facijalne dlake, no vidjet ćemo...imam još 8 tjedana testiranja :)

Također, od priličnog napora, osjetila sam veliki pad energije i kupila Solgar Energy Modulators.
Savršena kombinacija  za nas žene koje se iscrpljujemo, preporučam od srca !
Kako sam već spomenula, sedam dana nisam stigla oprati kosu. Frizura je bila skupljena u rep, ali prije toga pošpricana carem svih suhih šampona Batiste.
Recenzije ste vjerojatno čitale, totalni must have u ovakvim danima :))




I za kraj, ovim putem želim još jednom čestitati kumi mog bloga, super osobi i prijateljici Ivani s Anaviglam bloga
koja se u subotu 25. 5. udala za odabranika svog života.
Puno sreće, ljubavi, dječice i kremica od srca <3<3

Bio je ovo dug, naporan i sadržajan tjedan drage moje. Pišite mi što ima kod Vas, kakve ljepote ste otkrile, preporučite neke proizvode za ovako ekstremne uvjete, i znajte još jednom da stalno mislim na Vas.
Iako nemam vremena u posljednje vrijeme, trudit ću se što prije odgovarati na Vaše komentare, pitanja, mailove.


Puno pusa šalje Vam Vaša Martina Dear Skin <3

Oznake: , , , , ,