Moja kozmetička pitanja i odgovori




Prije nekoliko dana sam Vam postavila desetak pitanja koja mi nikako nisu bila jasna, zaista sam uživala u odgovorima i puno toga shvatila.
Evo i mojih odgovora na moja pitanja:

1. Zašto je ženama važno da se ne probude masne ujutro od noćne kreme?
- pročitala sam puno odgovora, od toga da nas partner ne vidi masnu  do želje da se ne vidite masne ujutro.
Koža upije koliko joj treba, višak koji se ne apsorbira ostaje na površini, s druge strane, koža radi i noću te izlučuje masnoću. Meni osobno ne smeta da se probudim masna jer se odmah nakon buđenja umivam, više me smeta kada se probudim osušena kao suha smokva :)

2. Zašto žene misle da ih svi serumi moraju hidratizirati?

- često sam čitala prigovore na serume koji nisu namijenjeni hidrataciji da ne hidratiziraju, stoga sam se zapitala da li su svi tome namijenjeni?
Naravno, odgovor je ne, nisu svi serumi namijenjeni hidrataciji, i stoga je previše očekivati od njih hidrataciji ako su recimo namijenjeni za lifting:)

3.  Zašto žene misle da su kozmetičarke stručne osobe?

- Ovdje smo se sve više-manje složile, zaista danas svatko može postati kozmetičarkom u par mjeseci, i zato što ima diplomu i bijelu kutu, ne znači da je stručnjak i da zna prepoznati probleme s kožom.

4. Zašto je ženama važno da je ruž trajan na usnama satima?

- skoro sve ste slično napisale: lijene ste popravljati ruž :D
Šalim se, naravno, ja mrzim trajne ruževe jer mi iza njih usne izgledaju kao da sam ih držala u solnoj kiselini , a uostalom, volim trošiti zalihe pa mi nije problem svaki čas obnavljati ruž:)

5. Zašto žene misle da ispod suncobrana ne mogu izgoriti?

- čitajući po forumima i komentarima drugih blogova, zaista sam bila iznenađena koliko žena danas misli da ih hlad i suncobran štiti, srećom, Vaši odgovori su mi potvdili da je to totalna glupost

6. Zašto žene vjeruju u skupu kozmetiku?

- eh, eh...tu bih se složila s onim "koliko para toliko muzike", i u većini slučajeva je tako, no dobrim djelom, govorim o preparativnoj kozmetici , to nije tako , koliko god se netko uvjeravao jer je potrošio puno novca.
Ja sam probala puno toga od najjeftinije do najskuplje kozmetike na svijetu, naravno, kod svakog brenda postoje proizvodi koji vrijede i koji mi pomažu , kao i onih koji su totalno bačen novac.
Kod dekorativne kozmetike, najveće razočarenje su skupi lakovi i ruževi jer još nisam naišla na neki koji opravdava svoju cijenu :)

7. Zašto frizura mora biti savršena svaki dan?

- Ovo pitanje sam postavila jer poznajem jako puno žena koje ne žele ni u dućan ako nije svaka dlaka na svom mjestu. Kako ja na frizuru malo pažnje pridodajem, u Vašim odgovorima sam shvatila da nisam jedina :)

8. Zašto rumenilo mora biti prilagođeno godišnjem dobu?

- ovdje ima raznih odgovora, no pitala sam s razlogom jer nas svako godišnje doba zatrpavaju npr ljetnim kolekcijama, stoga me kopkalo zašto se rumenila moraju prilagođavati godišnjem dobu i sada mi je puno jasnije- ne moraju :)

9. Da li se rodimo s osjetljivom kožom ili si ju same priuštimo?

- I ovdje se slažem s Vama- i jedno i drugo, iako mi se čini da puno toga i same napravimo krivim preparatima

10. Zašto su žene isfrustrirane izgledom?

- I ovdje ste više-manje jednoglasne- radi medija !
Ja konkretno, jer starim :D

Hvala Vam puno na trudu i kako sam obećala, nagradit ću jedan komentar poklon paketićem .
Prebrojala sam komentare i od 63 komentara, evo kako je random.org izabrao:



Komentar pod rednim brojem 39- the beauty department, molim da se javi na moj mail :)


Hvala još jednom svima na odgovorima, moram priznati da je za mene ovaj post bio jako poučan i zabavan.
Kako se Vama činio?

Oznake: