Dobitnice natječaja- podijeli najbolji recept :)

Čiji recepti su pobijedili ...




Drage moje, došlo je vrijeme da proglasim pobjedničke recepte iz nagradnog natječaja objavljenog u ovom postu .
Dijelile smo svoje recepte za pomoć suhim i oštečenim rukama, zaista je odaziv bio velik i puno Vam hvala na tome <3

Kako ja nisam kompetentna za prirodnu i aroma kozmetiku, pozvala sam u pomoć tri velike stručnjakinje na ovom polju.

Moram napomenuti da su sve tri teško odlučile jer je bilo zaista mnogo dobrih recepata , žiri je dobro proučio sve recepte, i evo njihove odluke :

1. To skin, with love 
evo napokon, nakon nimalo lakog zadatka, javljam svog favorita ...
Prije svega želim da znaš da zadatak nije bio nimalo lak, jer si dobila puno prekrasnih prirodnih receptura.
Također mi je iznimno drago i ugodno sam iznenađena da se sve veći broj cura okreće prirodnoj kozmetici, te da su prepoznale sve blagodati koje nam priroda pruža i koje su nam na dohvat ruke samo ih trebamo prepoznati i na najbolji mogući način iskoristiti.
Dakle... Prema mojim kriterijima, idealna mazalica za ruke treba se sastojati od onih sastojaka koji su dostupni široj masi, koji nisu previše skupi i koji na kraju krajeva, stvarno i djeluju.
Za oko mi je zapelo par cura i njihovih recepata, a moj favorit jeeee taran taran  PRASKA SKA!
Čestitke sretnoj dobitnici !!! "

A recept čitateljice PRASKA SKA :

"Promješam tri velike žlice zobene kaše, jednu veliku žlicu domaćeg maslinovog ulja, žlicu mlakog mlijeka i žlicu meda. Sve to smixam žlicom dok se sve lijepo ne poveže. Zatim natrackam bogato na ruke i navučem vrećice za zamrzavanje. Pokušavam držati što duže i na kraju isprem sa mlakom vodom i nanesem neku hranjivu kremu. To je moj spas, pogotovo u zimskim mjesecima i tada to ponavljam bar jednom tjedno :)"

2. Green Girl

"  Petite Chérie. 
Bilo je stvarno jako teško odlučiti jer ima odličnih savjeta i recepata  
Odlučila sam se za ovaj zato jer smatram da DIY recepti trebaju biti učinkoviti, a sa što manje sastojaka i što jednostavnijom pripremom. 
Kombinacija shea maslaca i noćurkovog ulja je idealna za osjetljive i suhe ruke, ali i za ruke kojima treba dodatna njega."

Recept by Petite Cherie:

" Budući da imam atopijski dermatitis i jako suhe ruke koje zimi pucaju na pregibima volim koristiti jedan stari bakin recept za nevenovu mast.
- Koristi se čista svinjska mast (ne ona kupovna jer je u većini slučajeva posoljena) i cvjetovi nevena. Na otprilike 100 g masti ide puna šaka cvjetova nevena. Mast se zagrije u loncu, kad se otopi, makne se s vatre i u to se stave cvjetovi nevena. Ostavi se tako poklopljeno do idućeg dana, onda se opet zagrije da dobije tekuću teksturu i procjedi. Drži se u frižideru i ja obavezno zimi mažem ruke obilno prije spavanja, do jutra budu lijepo mekane. Ako nekom smeta miris svinjske masti još se može dodati par kapi ulja kamilice koje je odlično za suhu kožu ili nekog drugog eteričnog ulja. 
-I još jedan, profinjeniji recept za kremu koja pomaže kod dermatitisa i suhe kože koju mi je ove zime poklonila jedna dobra teta :)dakle, na 100 g shea maslaca stavi se 50 ml ulja noćurka koje pomaže kod ekcema, psorijaze, dermatitisa i raznih drugih kožnih bolesti), ništa se ne zagrijava, samo se dobro promiješa i voila :)"

3 DIVA by GG 


Pala je odluka! ...iako teška srca jer je zbilja svaki, baš svaki recept primjenjiv i odličan. No...
Vlatka Bratulić - za recept: po 15 g shea maslaca, kokosa, emu i suncokretovog ulja, 5 kapi et.ulja smilja, 6 kapi et. ulja lavande, 3 kapsule vitamina E i 3 kapsule Q10.
Sastojci su obuhvatili sve što muči ruke, od suhoće, starenja, grube kože, a uz to nije premasna, može se nanositi i tijekom dana i to ne samo po zimi. Volim i odabrana eterična ulja koja izvrsno njeguju. Vitamin E i Q10 dodatni su bonusi za nas u godinama "

Hvala Vam drage moje čitateljice još jednom na sudjelovanju, drago mi je da imamo sve ove divne recepte na jednom mjestu, ja se bacam u mućkanje mnogih Vaših prijedloga i savjete, a dobitnice molim da se jave na moj mail eyedetoxx@gmail.com kako bismo dogovorile nagrade.

Zahvaljujem i mom stručnom žiriju : To skin, with love, Green Girli i DIVI by GG što su mi pomogle svojim znanjem .

Kako Vam se dopao ovaj post, mislite li da bi trebale i dalje dijeliti recepte među sobom, i da li Vam je bilo korisno?

Oznake: , , , , , ,