TOM FORD PARFEMI


Večeras sam htjela pisati o jednom kozmetičkom problemu, no kako dugujem ovaj post jako dugo a i ne  želim pisati stalno o problemima , odlučila sam Vam predstaviti dva dragulja moje parfemske kolekcije :)

Tom Ford Tabacco Vanille

Kada bi me netko pitao koji je najbolji parfem na svijetu za mene, rekla bih TF Tabacco Vanille :))
TV je dio Tom Fordove privatne kolekcije ( private blend ).
Tom Ford - site 
Dolazi u količini od 50 ml, zapakiran u luksuznu bočicu s pozlaćenim pločicama.
Sama ambalaža je jako luksuzna , no ne i kičasta. Kako je parfem unisex, tako je i bočica izrađena  da je prilagođena i ženskim i muškim kupaonskim ormarićima :)

Kao što znate, ja sam antitalenat za opisivanje mirisa, stoga je u pomoć priskočio AR koji je također veliki fan ovog parfema:

Sexy! Meda nema jel? Nešto je "ljepljivo"...Parfem koji mi je na prvu izvukao osmjeh na lice! Nema nikakvih puderastih nota, vanilija u parfemu uglavnom je puderasta, ovdje nije. Ima neke dodirne točke sa Back to Black, složio bi se oko toga sa prethodnim komentarom...Ali, vrlo, vrlo malo. Kilian je kompleksniji, ovaj je jednostavniji. Ne po sastojcima (ionako nam ih ne otkriju sve...) nego onako, generalno...Našao bi se moguće i Bois 1920 kao jedan od parfema koji ima nešto zajedničko sa ovim, čak i jedan Montale, ali u stvari ne vidim svrhu usporedbe? Osim da netko tko ga nije probao eventualno dobije precizniju predodžbu. Sillage nije nešto ubojit, ali postojanost je nevjerojatna!!! Uglavnom, "gust", slatkast, ali ipak ne pretjerano...Baš mu paše boja i dizajn, jedino mu cijena ne paše:) Aromatizirani duhan, kakao se lijepo osjeti, sat/dva kasnije čak i više od vanilije, (minimalno, ali osjeti se: kandirano-suho voće kuhano na "gusto" hehe...) negdje duboko čak i pomalo drvenast, fini, fini, njaaam!!! Kategorija orijentalni da - začinski ne. Taj "gustiš" s vremenom lagano popušta, a meni miris postaje sve bolji i bolji i bolji...U biti i nema potrebe za detekcijom sastojaka, ionako su u sinergijskom djelovanju, svi zajedno djeluju kao jedan. Na primjer Back to Black je kao cijela paleta raznih sastojaka, koji se u svakom trenutku isprepliću u jedan miris, ovo kao da je samo jedan sastojak, (kad smo već kod usporedbi...) Ovo je san ljetne večeri, fantazija i hedonizam na djelu, prava mirisna poslastica...Sastojci, sastojci, note, i akordi...Kako uopće fulati s ovim sastojcima? Nikako!!! Jedan od najboljih parfema koje sam ikada probao, neupitno. 10/10. EDIT: Unisex, ali više vuče prema muškom nego prema ženskom mirisu, ta "slatkastost" je muškog roda - duhan je "krivac" za to.

dakle, najbolji niche miris, parfemski niche general, ideal svake domaćice i masovnog ubojice, po mišljenju mnogih aktivnih, te nešto manje aktivnih članova, a koji dijele sličnu ili čak identičnu genetsku strukturu, upravo je, tobacco vanille


uglavnom, više dileme nema - jer onaj miris, od kojeg i slijepac progleda, po vama je, drage čitateljice, upravo;


tobacco vanille! 

od danas, tv je okrunisani kralj niche klase. 
10/10. ocjena je takva, jer ste vi to tražili!

p.s. tom fordu čestitam, te ga pozivam da navrati na kavu, a gdje ćemo ga dočekati uz ratne indijanske pokliče, poput onog; "tom ford care, daj nam za cigare!"


vrač je govorio - odjava programa - režija, reklame (po mogućnosti one, za magičnu krpu!) "


Nadam se da Vam je ovom recenzijom jasno koliko smo oboje zaljubljeni u ovaj miris :D
Cijena je 1650,00 kn za 50 ml ( 220 eura )



Drugi parfem u mojoj kolekciji je           Tom Ford Black Orhid


Ovaj parfem sam kupila u fazi kada sam htjela djelovati tajanstveno, mračno, da ne kažem darkerski :D
S obzirom na sastojke : orhideja, čokolada, tartufi...mislila sam da će stvarno biti mračan parfem.
Ali..ipak nije. Vrlo damski i profinjen, ovaj parfem nije iz privatne već iz regularne ponude, i nije unisex već namijenjen ženama. Iako ja osobno ne vidim razlog zašto ga ne bi i muškarci mogli koristiti.

Dolazi u tamnoj, fino izrađenoj bočici, također s pozlatom i u količini od 100 ml.

Recenzija AR :

"bogato mirisati!? black orchid - ostavlja dojam skupog i luksuznog mirisa! ovaj kompleksan i kvalitetan ženski miris, nisam probao na koži, ali ono što sam osjetio sa blotera bilo je vrlo dobro i ultra ženstveno! ovo je na neki način tipičan ženski, mada kvalitetan miris. što je s jedne strane dobro, a s druge, "tipičan" znači, ništa novo ili revolucionarno, mada kvalitetno i pogodjeno. kvalitet ga izdiže iznad mnogočega, pa bi rekao da je ovo jedan od kraljeva regularne ponude, namjenjen isključivo ženama! niche je priča u kojoj ovaj miris i nema što posebno tražiti, barem ne medju nekim jedinstvenim i unikatnim predstavnicima te klase. amber, vanila, agar, cedar, iris, jasmin, neroli - based scent; često je i masovno prihvaćen princip po kojem niche parfemske kuće stvaraju mirise, te mnogo rijedje po sistemu, da su sve note u skladu. sklad, tj. balans - taj princip, vuče korijen vjerojatno iz designer ponude. na primjer, ideja i recept za masovnu dopadljivost odredjenog mirisa; stavimo u miris razne note, od slatkog do oporog, od osvježavajućeg do mračnog, ali neka niti jedna nota ne dominira posebno, već neka su sve note, u balansu i skladu; by designer ponuda! dakle, ovo je miris koji je ipak stvoren da se svidi što većem broju žena, sa naglaskom na one, koje imaju stila i ukusa, tj. kojima bi ovaj miris bio šlag na torti. izlazak sa sponzorom u skupi restoran, luksuzan auto, vila, a pokraj koje se, naravno, nalazi i golemi bazen! pa, kada dosadi tajkunu, njegovi tjelohranitelji dotičnu bace u bazen, pun aligatora, čisto da se malo, svi skupa, zabavljaju...dakle, outfit; večernja haljinica vrišti, skup nakit blješti, fancy restorani, luksuzni auti - gdje smo sad?! los angeles, rodeo drive, noć! black orchid, kao da sam osjetio sa neke žene u prolazu negdje u americi! black orchid ima specijalnu ulogu i namjenu, on se mora vijoriti sa gole ženske stražnjičice, dok ista na sebi ima, samo malu kratku bundicu napravljenu od 142 srebrne polarne lisičice! miris koji evocira ženu koja je kao bombonjera, upravo je, black orchid! zato, klinke, trenirke, neobrijane, brkate, i sve one koje se ne depiliraju, tutanj! 10/10. sve rijedje me neki miris podsjeti na ženu, tj. na miris, sredjene, ženstvene i spicanjene žene - bravo tome, bravo forde!"

Cijena je 990 kn za 100 ml ( 132 eura )

I za kraj, moram napomenuti kako ove parfeme ne možete probati u uobičajenim parfumerijama, koliko ja znam, kod nas na Balkanu ih ima samo na nekoliko odabranih mjesta, te ako očekujete mirise na koje ste navikle iz regularne ponude, moram reći da će te se vrlo iznenaditi.
Osim što su posebno snažni ( jedan špric i mirisat će te dva dana ), vrlo su prirodni bez umjetno izrađenih sastojaka u labaratoriju :)

Od ovog parfemskog majstora imam još dosta favorita koji će , sigurno s vremenom doći na red :))

Jeste li probale Tom Ford parfeme? Koji su Vaši favoriti?


Oznake: , , , , ,