Shiseido Sun protection eye cream- recenzija


Danas Vam donosim recenziju Shiseido Sun protect okoloočne kreme koja je dio kolekcije Shiseido Sun, a također i dio moje male kolekcije iz ove linije.

Sunce je odavno počelo jako zračiti, stoga SPF zaštite nikad dosta.
Vjerojatno ste primjetile kako većina okoloočnih krema ne sadrže SPF faktor. Ne znam ni sama zašto je to tako, no koža oko očiju je iznimno osjetljiva na UV zrake, brzo se bora, a sklona je i hiperpigmentacijama.
Imala sam nekoliko okoloočnih krema sa SPF ( Clarins, LrP, Eucerin, Avon..), no međutim, iskreno, nisam ih baš preferirala jer su me strahovito pekle oči od takvih krema.
Posebice kada bih uronila u vodu ili bi mi znoj natjerao kremu u oči.
Ako i Vi imate takav problem, predlažem da ih izbjegavate :mažite uobičajenu okoloočnu kremu pa kad se upije, lagano povucite svojom SPF kremom za lice i područje oko očiju.
Koristite radije korektore sa SPF, mineralne korektore ili sjenila, te hodajte stalno s sunčanim naočalama.

Shiseido Sun protectin eye cream isprobala sam putem nekoliko izdašnih testera i napokon odlučila kupiti.
Dolazi u prepoznatljivoj tirkiznoj ambalaži ove linije i sadrži 15 ml i SPF 25. Na netu će te često vidjeti verziju sa SPF 32, to je ista verzija kreme namijenjena istočnom tržištu.
Vjerojatno su starešine u Shiseidu zaključile da kod nas u Europi sunce nije jače nego u Aziji i Americi :D
Pakiranje je vrlo praktično i higijensko. Na vrhu se nalazi tanki otvor koji omogućava precizno istiskivanje proizvoda.

A sad o samoj kremi. Ova kremica je jako gusta i teško razmaziva. Trebat će Vam puno tapkanja dok se ne upije u kožu , ali kad se napokon upije, odlična je podloga za korektor.
U početku je jako bijela, kad ju razmažete ili utapkate, primjetiti će te sjaj koji ostavlja. Dakle, ima sitne sjajne čestice koje optički posvjetljuju kožu oko očiju.


Kako sam već napisala da me iritiraju sve kreme sa SPF, tako nažalost nije ni ova iznimka.
Iako još nisam bila na plaži, ipak, kada ju nosim a suze mi oči , krema me počinje peckati a oči počinju suziti još jače.
S druge strane, vrlo je gusta i nekako teška, pa se bojim da bi mogla nekima uzrokovati milije.


Moj zaključak, ovo je prosječna krema, mislim da nije baš vrijedna pažnje. Preporučam ju kao dodatnu zaštitu od sunca ukoliko nemate osjetljive oči i ukoliko Vam je suha koža oko očiju, s naznakom da ne nanosite preblizu oka ili kapaka.
Ne preporučam nikako ako su Vam oči osjetljive na SPF, ako ste sklone milijama, ne volite sporo upijajuće i teške kreme. U tom slučaju, pokušajte zaštiti kožu oko očiju na gore opisani način.

Za kraj, upute proizvođača:

Cijena je 232,00 kn ( oko 31  euro ) za 15 ml proizvoda, ukoliko se odlučite, na netu je dosta povoljnija.
Sastojci :
9.3% zinc oxide, 4.9% oxtinoxate Inactive Ingredients: water, cyclomethicone, glycerin, butylene glycol, dipropylene glycol, dimethicone copolyl, polybutylene glycol copolymer, distearomonium hectorite, titanium dioxide, trimethylsiloxsilicate, dimethicone, sd alcohol 40-B, xylitol, methyl gluceth-10, PEG/PPG 14/7 dimetyl ether, tocoperol acetate, zinc myristate, dipotassium glycyrrizate, scultelleria baicalensis extract, onions spinoza root extract, ectoin, sophora augustifolia root extract, dextrin palmitate, isostearic acid, aluminum distearate, aluminum hydroxide, alcohol, trisodium EDTA, BHT, tocopherol, syzygum jambos leaf extract, phenoxyethanol, fragrance.


Koristite li Vi kreme za oko očiju sa SPF? Preporuke dobro došle <3

Oznake: ,