" Mali" ženski problemi




Mislim da je vrijeme da pokrenemo jednu temu koja , vjerujem, radi probleme  mnogim ženama,  a radi se drage moje o našem intimnom zdravlju.

Naime, počet ću od sebe i svog iskustva :

Do 24 godine nisam nikad bila na PAPA testu !! Užasna greška, i drage djevojke, idite ginekologu barem jednom godišnje !

- i tada, imala sam što čuti: razne infekcije , CIN III, bakterije i slično !

Apeliram na sve mlade cure, ovo nema veze s Vašim seksualnim životom, kontrolirajte se barem jednom godišnje.
Apsolutna predrasuda i apsurd su da bez sexa nema problema, naime, znam mnoge mlade cure koje imaju strašnih problema a nikad nisu bile s muškarcem.
Naime, od raznih upala, sjedenja u mokrom badiću, sjedenju na hladnom, posjeti solariju , bazenu i slično mogu prouzročiti bakterije i viruse.

- mijenjajte kupaće kostime uvijek kad su Vam mokri, iz ovoga se mogu izroditi grozne upale pa čak i mjehura koje su jako bolne i dugo traje izlječenje.

- PH rodnice: s ovim problemom se dugo nosim:

vrlo teško se otkriva, prvo Vas šalju na razne preglede, brisove, šopaju raznim vaginaetama i kupkama, na kraju ništa ne pomaže: rodnica svrbi, peče, posebno uoči i za vrijeme ciklusa.

Ako je kod Vas tako, imate problem kao ja, Ph rodnice koji nije u ravnoteži.

1. za početak izbacite dnevne uloške


strašno iritiraju kožu na ovom osjetljivom području, radije mijenjajte donji veš više puta dnevno. Ako baš morate koristiti uloške, kupite one prirodne u Bio&Bio, malo su skuplji ali su od prirodnog pamuka.

2. Nosite samo pamučni donji veš



Nikakve tange, čipke i slično, osim, naravno u posebnim prilikama, hihihi.

3. Jogurt i čajevac



Kada Vam je najgore, i kada nesnosno svrbi i peče, napravite obloge od jogurta koji sadrži puno LGG probiotika s par kapi čajevac ulja. Držite oblog što duže možete.

I ovim putem apeliram na naše prirodno i aroma guruice da nam naprave neku mast koja bi pomogla u ovim kriznim situacijama, ja sam svojevremeno otkrila odličnu mast Teuta, koju ne mogu više naći :(


4. Higijena


Pranje se jasno, podrazumijeva. Ali ipak ne pretjerujte s količinom sapuna i gelovima. Rodnica je organ koji se sam čisti, stoga pokušajte prati samo čistom vodom. Povremeno intimnim gelom, od kojeg toplo preporučam Olival Aktive, otkad njega koristim, moji problemi su puno , puno manji.
Također sadrži čajevac, kamilicu i neven.

I za kraj, bliži nam se vrijeme odmora, mora i kupanja, imajte na umu svoje intimno zdravlje, vjerujte, s njime može biti velikih problema i želim da se vratite s odmora sretne, zdrave i vesele :-))


Imate li Vi problema s intimnim područjem, svaka preporuka i iskustvo je dobro došlo !


Oznake: ,