ROC Soleil Protexion + 2 u 1 ultra lagani fluid protiv pigmentacija SPF 50- recenzija




Ovaj fluid sam toliko puta spominjala i preporučivala, da je krajnje vrijeme da napišem recenziju:)

Cijelu zimu i dobar dio godine, izbjeljujemo naše hiperpigmentacije i flekice raznim metodama i sredstvima, taman upijemo dovesti lice u red..i eto nam ljeta !

S visokim UV indexom, vraćaju se naše pjege i fleke bez obzira na zaštitu i pažnju.  Sav trud koji smo ulagale da izbrišemo mrlje pada u vodu. Poznato?

Ove godine, ROC je izbacio novi proizvod u borbi protiv pigmentacija, i kako smatram ovu kuću iznimno djelotvornom i kvalitetnom, te me niti jedan proizvod koji sam imala nije razočarao, nisam dvoumila oko kupnje.



Za početak, proizvod nam dolazi u količini od 50 ml za kojih će te morati izdvojiti 135,00 kn ( cca 18 eur-a) , dobra vijest je da se može kupiti u Dm-u u ljekarničkom odjeljku , gdje možete iskoristiti skupljene bodove pa dobiti popust na kupnju čak do 40 %.


Proizvođač obećava zaštitu od sunca uz prevenciju i korigiranje postojećih tamnih mrlja , zahvaljujući sastavu koji uključuje aktivni derivat vitamina C (AA2-2G koji nije fotosenzibilan).

Posvjetljuje kožu, sprečava stvaranje melanina koji je uzrok stvaranju mrlja .

Nakon dva mjeseca intezivnog korištenja, drage moje, slobodno mogu reći da je sve točno!

Iako ne ljetujem, ne boravim na plažama, svakodnevno sam izložena jakom UV zračenju, posebno što sam puno u autu gdje kroz auto stakla UVA prolaze jednako kao da sam vani, a znamo da UVA zrake najviše oštečuju kožu i pridonose stvaranju pjega.

S ovim fluidom, nisam dobila ovih mjeseci ni jednu mrljicu, a postojeće flekice su zaista svjetlije . Napominjem da ispod ovog fluida, svako jutro stavim i C serum.



Na vrhu tube, nalazi se precizan aplikator kroz kojeg možete precizno dozirati proizvod. Naučili smo u ranijim postovima, kako se ovakvi proizvodi moraju nanositi u količini od 1,5-2 ml za lice i vrat.


Tekstura fluida je vrlo lagana, čak mi se čini sad kad mi je pri kraju da je potpuno tekuća u odnosu na početak korištenja.
Ne ostavlja bijele tragove i nije ljepljiv.

Ipak, prilikom nanošenja, ne očekujte da će Vas matirati . Fluid ostavlja masnjikavi sloj koji nije previše ljepljiv na licu i ne upija se odmah.

Proces upijanja kod mene traje 15 minuta što je sasvim u redu, s obzirom da znamo kako kreme s visokim SPF treba nanositi 15-30 minuta prije izlaska na sunce.



Fluid bih prije svega preporučila ženama s suhom i normalnom kožom jer fantastično hidratizira,  ali i žene s mješovitom ili masnom kožom se ne bi trebale odreći ovako učinkovitog proizvoda. Ne izaziva gamad po licu, njegov lagani sjaj lako se matira puderom u prahu ili kamenu.


Manji nedostatak mu je miris koji je dosta intezivan, ali srećom brzo ishlapi s lica.
Ako me pitate da li začepljuje pore, kod mene je ni više ni manje nego ostale kreme te namjene.
U kombinaciji s znojem, smogom, prašinom i makeup-om i sveta krema bi začepila moje pore :D
No, najvažnije je da mi nije uzrokovao ni jedan prištić ili aknu.
Nanosim ga i pomalo oko očiju, ne preblizu oka , na donju crtu podočnjaka.

Stoga, sve koje imate problema s hiperpigmentacijama, raznim flekama i ostalim mrljama, ovaj fluid ima od mene toplu preporuku !!

Ovo ljeto za mene C serum + ROC Soleil Protexion fluid su dobitna kombinacija !

Sastojci:


Aqua, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylene Glycol, Silica, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Glycerin, Styrene (Acrylates Copolymer), Potassium Cetyl Phosphate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Ascorbyl Glucoside, Chrysanthemum Parthenium Extract, Lecithin, Propylene Glycol, Caprylyl Glycol, Decyl Glucoside, Linseed Acid, Sodium Dodecylbezenesulfonate, PEG-8 Laurate, Acrylates Copolymer, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Acrylates Copolymer, Dimethicone Crosspolymer, Caprylhydroxamic Acid, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Parfuml (Fragrance).








Oznake: , ,