Moja HG lista- DEKORATIVA




Najdraže moje  čitateljice, još jednom svima puno HVALA na prelijepim čestitkama za rođendan.
Još jedna godina je iza mene isprobavanja i testiranja kozmetičkih proizvoda.Večeras je na redu lista najboljih dekorativnih proizvoda koje sam imala priliku isprobati i koristiti.

- Imajte na umu da sam srednjeg toplog i neutralno žučkastog podtona.
Smatram da je moja boja tena ni amo ni tamo. Isprobavala sam makeup za svjetlopute , kao i za tamnopute.  Na kraju se ispostavilo da bolje izgledam kada sam malo tamnija .  Kada bih koristila svjetlije i nježnije nijanse pudera ili rumenila ,okolina je mislila da sam bolesna :)

- Imajte na umu da nisam isprobala  sve brendove koji postoje, ali svakako imam dugogodišnjeg staža u šminkanju.

-  Ovaj post sam zamislila također da uz svaku grupu navedem po dva proizvoda : povoljniji i skuplji koji su me potpuno zadovoljili.

- Od makeup-a,  očekujem :

1.da  nije komedogen, ne stvara pristice, akne, bubuljice, iritacije i slično

2. da je postojan barem 4-5 sati, posebno ako se za njega izdvoji visoka cifra

3. ne isušuje u prevelikoj mjeri

4. da ne oksidira i  izgleda prirodno

- baza za lice: moje mišljenje da se ovakav proizvod ne bi trebalo koristiti stalno. Po meni, baza je nešto što se koristi kad baš trebam da mi make up izdrži jako dugo: svatovi, izlasci i slično.
Stoga, od svih baza koje sam isprobala najdraži mi je Givenchy Mister Mat koji mi je otkrila Ivana  i čiju super recenziju imate ovdje
Ja osobno, bazu koristim vrlo rijetko stoga nisam stigla isprobati povoljniju varijantu i nadam se da će mi netko od Vas preporučiti neku :)

- baza za sjenila : Art Deco baza za sjenilo, kupljena mnogo puta. Potpuno zadovoljava moje potrebe, iako sam isprobala razne druge.
Imajte na umu da su moji kapci prilično normalni, nisu masni niti suhi stoga mi ova baza odlično odgovara :)

- sjenila za oči : obožavam sjenila bez obzira što imam male oci i nemam prostora za predivne lookove kakve vidim kod mojih kolegica.
Od sjenila tražim da se ne uvlace u bore i pregibe kapaka čak i  kada ne koristim bazu ispod njih. Zatim, da ne izblijedi boja za par sati i da se ne truse u oko.
Od svega isprobanog, moj HG  su Urban Decay sjenila. Isprobala sam i palete i pojedinačna, nema razlike u kvaliteti. Dugo sam zaljubljena u Naked Basic paletu opjevanu na mnogim blogovima i to s pravom. Možete ju bolje vidjeti kod a little make up obsessed / Art Deco mono sjenila moj dugogodišnji favorit kad su sjenila u pitanju.

- olovke za oči: koristim ih vrlo malo, ipak imam ih brdo. Volim vodootporne jer mi često suze oči, i ne smiju iritirati. HG za sada je Dior Diorshow eyeliner, dostojna zamjena je olovka od Essence longlasting eye pencil.

- puder za lice : s obzirom na mješoviti tip kože, dugogodišnji HG je Shiseido Dual Balncig puder.
To je puder koji je jedini nudio ravnotežu mom licu : T zonu matirao, obraze vlažio. Kupila sam ga nebrojeno puta . Nedavno ga izbaciše s tržišta !!! Hitno tražim novi tekući HG puder :))

Za ljeto, dugogodišnji must have je Shiseido SUN puder u kamenu kojeg sam opisala ovdje .

Povoljnije varijante najdražeg pudera su Revlon Color Stay, odlična recenzija kod

Makeup and more , imala sam verzije i za suhu i za masnu kožu i obje su mi odlične, te Catrice puder u kamenu.

- rumenilo : MAC / Clinique rumenila. Jedina rumenila koja su postojana satima na mom licu i nikad ne uzrokuju nikakve  neželjene nuspojave . Rumenila u koja rado uložim novac jer su stvarno kvalitetna.

- bronzer: najteža odluka jer imam više favorita, no lagala bih kad ne bi priznala da mi Benefit Hola i njegova povoljnija zamjena W7 nisu ipak najbolja. Više o njima sam pisala ovdje

- najbolje sredstvo za samotamnjenje : koristim sredstva za samotamnjenje  iz razloga kako sam na početku napisala :  ljepše izgledam tamnija nego svjetlija. Ipak ne volim pretjerivanje u tamnjenju, stoga sam dugo tražila HG u ovoj grupi proizvoda. Našla sam ga u Collistar Magic Drops kapima za lice.
Ovaj proizvod je toliko dobar da ga mogu i snjeguljice koristiti. Nanosi se kao serum, u kapima. Nakon brzog upijanja može se odmah nastaviti s uobičajenom rutinom. Znači, nema čekanja satima da se razvije boja, nema neurednih šara po licu. Dozira se koliko želim: par kapi za pola nijanse, koja kap više za malo tamniju nijansu. Uglavnom, nema narancastog izgleda, ružnih prijelaza ni mrlja.

Nažalost, nisam otkrila povoljniju varijantu do sada, stoga sam kupila ovaj proizvod više od 10 puta :D

- najdraži korektor za podočnjake:  Collistar Filler Concelear, kupila sam ga puno puta. Ne uvlači se u borice, odlično prekriva a daje odličan lifting efekt. Savršeno za nas malo starije koke :) / dostojan HG je i korektor Bourjois Healty mix.

- najdraži korektor za prištice i slično: Eucerin iz linije Dermo Purifyer u olovci. Kupujem ga zaista dugo godina, moj apsolutni HG/ Manhattan Cover stick također u olovci, u sticku mi nije dobar.

- maskara: Lancome Drama , vjerna sam joj jako dugo , iako koristim još puno maskara, Drami se često vratim/ Max Factor Xperience maskara

- sjajilo za usne: Dior sjajila, jedina koja se ne lijepe, ne skupljaju u borama, ne prelijevaju preko ruba i njeguju usne/ Avon sjajila s kistićem

Pod sjajila za usne smatram ona koja samo daju sjaj, ovdje ne mislim na pigmentiranost proizvoda.

- ruž za usne: ufff, ovdje sam jako kritična. Volim kremaste teksture, nisam ljubiteljica dugotrajnih ruževa . Nažalost, nemam totalni HG ruž, ipak  najsretnija sam s Catrice ruževima Ultimate color  i Dior Addict ruževima. Oni me zasada najmanje isušuju. Novo otkrice P2 ruževi, opisani kod

A Girl in Berlin  su na dobrom putu da postanu HG :)

- lak za jačanje noktiju : Trind/ Essie Rock solid, nažalost povoljnije varijante su mi redom izlistale nokte tako da nisam pronašla povoljniju varijantu

- topcoat (nadlak) za brzo sušenje laka: nakon nebrojeno puta kupljenih Seche Vite, odličan opis i recenzija kod Malo Prase , na putu je boca od 180 ml Poshe Top Coat što govori da je postao apsolutni HG/ odličan nadlak mi je Essence Better Than gel nails koji je super opisan kod Nail Crazy

- lak za nokte:  obožavam lakove za nokte, o tome govori i ovaj post u kojem su opisani moji lakovi s tim da ima se pridružila držina od još 20 komada :D

Teško je odlučiti koji mi je HG, ali uzimajući u obzir lakoću mazanja, izdržljivost bez nadlaka definitivno je Essie pobjednik/ povoljnija varijanta su Flormar lakovi

Ovako izgleda lista mojih najcesce kupljenih proizvoda. Naravno, kao kod preparative:  dalje istražujem , testiram ne bi li se ova lista promijenila.

Dijelimo li koje proizvode?

Naravno, zanimaju me  Vaše preporuke  i HG proizvodi !

Oznake: , ,