Svi moji parfemi






Večeras ću predstaviti svoju malu kolekciju parfema koje posjedujem. Moram priznati da mi parfemi nisu osobiti fetiš, iako kada  mi se neki dopadne, ne mogu prestati misliti na njega.
Volim ih mijenjati ovisno o raspoloženju, godišnjim dobima ili prilikama, a podijelila sam ih u dvije grupe:  regularni i niche parfemi :)

Počinjem od parfema iz regularne ponude:


Givenchy ange ou demon

Otkako sam prije nekoliko godina probala ovaj parfem, zaljubila sam se do ušiju. Vjerujem da ima i među Vama puno njegovih ljubiteljica.
Imam čak dvije verzije , EDP i Tendre


Thierry Mugler Angel Edt



Ovo je parfem bez kojeg nikad neću ostati u životu <3

Dugo sam koristila EDP verziju ( zvijezdu ) ali otkako su ju preformulirali, prebacila sam se na Edt verziju jer je najbliža onom starom dobrom Angelu :)


Joop ! Le Bain



Poklon od mog dragog , predivan parfem, iako je iz "stare garde" mirisa, nimalo nije staromodan.

Cacharel Amor Amor Forbidden Kiss


Amor Amor je jedini parfem koji ne smeta nikome u mojoj okolini, čak i moja mama koja ne podnosi apsolutno ni jedan parfem, uvijek kaže da lijepo mirišim :D

Parfem s kojim ne možete pogriješiti, uvijek nosiv, lijep i ne napadan :))

Shiseido ZEN Secret Bloom


Novija verzija Zen-a, po meni puno bolja. Topao, gurmanski ali nimalo naporan ili napadan parfem.
Nosiv u svim prilikama.


Lancome Poeme


Jedan "old school", starinski i pomalo preozbiljan. Ipak, toliko mi je drag da se ne odvajam od njega još neko vrijeme :))

Dior Addict


Ovaj miris se jako sviđa muškarcima. Stoga, ukoliko želite ostaviti odličan dojam, biti zavodljive i neodoljive,  s ovim parfemom nećete nikada pogriješiti.
Muškarci ga naprosto obožavaju :)))


Chopard Wish


Za mene, ova bočica je jedna od najljepših koje imam. Miris me jako podsjeća na obožavani Angel , topao, gurmanski, vanilast...obožavam ga, a tim više što je ponovo dar od dragog :))


Calvin Klein One Shock


Za mene ljetni parfem,  slaba postojanost na mojoj koži, vrlo sintetičan miris. Osjeti se trag kokosa , zato sam ga i kupila :D

Diesel Plus Plus


Poklon od moje Coco iz Sarajeva <3, parfem koji miriši na mlijeko, na čistoću i obožavam ga <3

Benetton Paradiso Inferno Pink


Jedan od parfema na foru D.Gabanna Light Blue. Parfem koji služi doslovno za zalijevanje na pasjim vrućinama ukoliko ste ljubitelj takvih mirisa.

Lerbolario Tiare



Obožavam miris cvijeta Tiare, pa samim tim i ovaj parfem. Iako..pomalo je "crnjak", ne podiže raspoloženje već je gust, tmuran i zagušujuć.


La Prairie Cellular energizer body spray


Ovo ljeto sam se zaljubila u ovaj spray. Iako ne spada u parfeme, na mojoj koži koja guta mirise  vrlo je postojan. Nisam ljubiteljica ni citrusa, no u ovom spreju su tako dobro posloženi , jedan špric doslovno budi energiju , čak i njeguje kožu.

Toplo preporučam isprobati ovo čudo ukoliko još niste pronašle svoj idealan ljetni miris :))



Loccitane Ambre



Ovo je moj četvrti miris Ambre. Doslovno obožavam taj sastojak i najradije bih se kupala u njemu :))

Ambra zna biti preslatka , a samim tim i preteška. Može stvoriti i mučninu, kod ovog mirisa se to ne može dogoditi. Vrlo je nosiv, ne tlači sve oko sebe i presretna sam što ga imam.
Ipak, ostavite ga za jesen :))


Ovo su bili moji primjerci regularnih mirisa koje ste vjerujem, imale priliku probati, sad prelazim na niche parfeme.

Niche parfemi su nekomercijalni parfemi koje ne možete naći u regularnim parfumerijama, drogerijama i slično. Nisu orijentirani masovnim potrošačima , ne služe se uobičajenim reklamama i marketingom i nije im cilj prodati što većem broju ljudi.

Niche parfemi spadaju u neku vrstu umjetnosti, parfumijeri upotrebljavaju pomno birane sastojke, uglavnom prirodne.
Njihova popularnost se prenosi dobrim glasom, a parfumijeri stvaraju zaista čuda od parfema .
Mnogima se ovi parfemi čine "čudnima", teško nosivim, odbojnim, i zapravo se u većini slučajeva nose u posebnim prilikama.

Moj savjet : ovi parfemi su vrlo specifični, ne kupuju se "na prvi njuh".
Kada odlučim kupiti neki niche miris, dolazim ga isprobavati nekoliko dana za redom.
Znaju se jako mijenjati na koži, stoga Vam se u prvu čini "to je to" a za kratko vrijeme Vam može biti odbojan i obratno.
Stoga, dobro proučite mirise, popijte kavu, njuškajte ruku i tek onda odlučite da li je za Vas ili ne.


Pa krenimo s mojom kolekcijom niche mirisa :))


Amouage OPUS I


O njemu sam više pisala u ovom postu . Jedan od mojih najskupljih mirisa, postojanost 30 sati zagarantirana :D


Montale Blue Amber


Montale Blue Amber je moj prvi niche parfem. Kako sam pisala, obožavam miris ambre i onda nije čudo da sam se odlučila upravo za ovaj miris.

Brutalno jak, sladak, zimski..nikako ga ne pokušavajte nositi ako nije vani - 10 :))

Recenzija by AR:

" Blue Amber biti vrhunski miris - haugh! Miris koji obožavam i koji sam vrlo brzo zavolio, a nisam se tome nadao - skvo biti "kriva". Blue Amber meni biti jedan od najboljih amber based mirisa svih vremena, haugh! Extra kvalitetan miris, po svim parametrima i kriterijima gledano; sillage, postojanost, intenzitet, karakter, osobnost, sve je tu, pohakontaš!? Sve u jednoj plavoj bočici, na kojoj piše; "Blues jedne ambre, oh yeah..." Montale wigwam i inače biti jedan od najboljih u selu, samo nekoliko "niche wigwama" može mjeriti snage sa soeskim vračem, mnogookim Pjerom. Izgleda da "mnogooki" ima dar za uspješno "mešanje" svega što se može pronaći na planeti zemlji, dar je to čini se od Manitua osobno! Mnoge druge ambre, ova ambra, spremiti na vječna lovišta. Zemljane note, a la vetiver, samo daju dodatnu težinu mirisu, ali nisu u prvom planu, dok vanile ima tonu, ali ipak joj pripada sporedna uloga. Jer, ovo je, ipak, prava pravcata ambra! Ujedno i odličan predstavnik parfemskog roda, poznatijeg kao: "amber rod" - jedinica za dobar osjećaj, za osjećaj topline, specifične i tipične parfemske slatkoće, (što ne čudi, jer rijedak je parfem koji nema ambru, makar iz laboratorija umjetnih spermastih kitova, gdje se ekipa jamačno dobro zabavlja...) lagano puderastog, te animalnog i/ili pomalo "dirty" sexy, nasty štiha. Dva faktora zaslužana su zato što mi ruka zadnjih tjedana poteže samo za Blue Amber - način na koji se razvija na meni i zato jer se radi o mirisu koji pozitivno djeluje na mene. I kada nestaje, za deset i više sati, Blue Amber i dalje ostavlja dojam sočnog mirisa. Blue Amber imati svoj vlastiti centar, ali ne biti shopping centar! Blue Amber biti kao sunce, oko kojeg se vrte ostali planeti nosno ambra, oko koje se sve vrti, a uz tu ambru i oko te ambre, postoji aura, ta aura biti posebna, haugh! Poglavica je govorio. 10/10. P.S. Peace ostalim ambrama! "



Uz svaki Montale parfem dobijete i ovakvu lijepu futrolu za bočicu :))

Comptoir Sud Pacifique  Vanille Ambre



Ova firma je jedna od najjeftinijih na koje sam ja naišla u niche svijetu.

Kupila sam ga radi kombinacije moja dva omiljena sastojka: vanilije i ambre, međutim , ja u njemu osjetim samo vaniliju. Dobar izbor za neku neobaveznu kavu ili kada želite mirišati po vanilin šečeru :)))



Postojanost na mojoj koži prilično slaba, ispari za sat vremena, ali zato sam dobila ovu preslatku torbicu za njega :))

Serge Lutens Santal Majuscule





Serge Lutens....hm, imam s njim jako čudan odnos: divim mu se i ima fantastične mirise, no svaki put odustanem od kupovine jer se nažalost , na mojoj koži ne zadržavaju duže od pola sata.
Ipak, kupila sam ovaj parfem koji uopće nije u mom stilu: gurmansko, slatko, orijentalno, već sasvim nešto suprotno. Totalno neobično . Spada u unisex mirise.

Recenzija ponovo by AR:


" kakav predivan miris, nevjerojatno...

sandalovina je moja omiljena nota, uz još neke, ali sve što kažem, objektivno je i vjerujem da će se ovaj miris uskoro popularizirati, skoro kao i chergui. priznajem, nakon nekih promašaja i po meni nepotrebnih poteza serža, nisam očekivao povratak mirisne umjetnosti na velika vrata, santal je povratio ugled seržu, čak i u očima onih, koji su sumnjali u njega. još se dogadjaju čuda na mojim rukama, pogotovo sa santal majuscule! cuir je kao pogodjen trans ritam, snažan do beskraja i stalno ponavlja jedno te isto, dovoljno da nas ubija u pojam koliko je upečatljiv. šta god da sam radio večeras, svako malo se pojavljivao cuir i naglašavao, vrlo glasno, kako je i on tu, uz mene! kod santal se već dogadjaju one finese, nijanse igraju, detalji, nije lineran miris, već slojevit, i prepun iznenadjenja. savršeno, bez riječi sam! možemo pričati generalno o parfemskoj umjetnosti i svemu što se pojavilo kroz godine, a možemo i samo na razini serge lutens, opet priča ostaje ista. jer, na primjer, taj prodoran karakter cuir-a, nevjerojatno osvaja, a ljepota i doza nježnosti kod ovog mirisa, magnetizira. kada imam na ruci santal, ne razmišljam o niti jednom drugom mirisu, a to samo znači, da sam zadovoljan. cuir je, onako, za ponekad, nije toliko nosiv, ne kupuje nas ljepotom, već tvrdoglavošću. 

serge je svakako briljirao, već davno, ali večeras u mom životu, ponovno! 

da probam nešto novo, a da to zaista valja, da je posebno, drugačije, pogodjeno, ma baš onako, kako i treba biti - iskorištena rupa u prostoru, ideja, koje se nitko nije sjetio, a jednako je dobra kao i neki popularni niche mirisi, zaista zaslužuje samo riječi hvale, jer se to dogadja, jednom u sto godina! da nema serga, parfemska industrija bila bi strašno siromašna, izgubila bi zaista puno! nesvjesno ili svjesno, ali serge stvara mirise upravo za mene. sve ono što bi ja želio ili napravio, da sam parfumier ili idejni vodja, radi serge lutens. mnogo priznanja je dobio od mene, nekada se i odmaknem malo, ali kao da se uvijek vraćam serge, tom ford, amouage...sve ostalo, izuzev nekih remek djela iz starog svijeta, koja iskaču po mnogočemu, je sivilo. 

mini edit: ne znam da li mi je kod santal majuscule bolje otvaranje, middle notes ili dry down, sjajno i genijalno mirisno, tj. parfemsko ostvarenje! rijedak slučaj da mi se miris na prvu probu nadje na listi želja, a ovaj ide upravo tamo!
10/10."



Annick Goutal Ambre Fetiche




Opet ambra ??? Valjda Vam je da jasno koliko volim taj sastojak da se ponavlja u svakom drugom parfemu.

Kvalitetan parfem, dosta biljni i pojavljuje se tamjan kojeg nekad volim, nekad ne podnosim :)


Postojanost zagarantirana 30 sati, i isključivo zimi :))






Tom Ford Black Orhid





Ovaj parfem zapravo ne spada u niche klasu, dio je Fodove regularne ponude i više o njemu kao i o idućem na redu, napisala sam u ovom postu.



Tom Ford Tabacco Vanilla, za mene najbolji a i najskuplji primjerak moje kolekcije <3










Comme de Garscon Daphne



 Ne volim Comme de Garscon mirise, ali ovajme osvojio svojom ženstvenošću. Divan, orijantalni i pomalo chypre.

Recenzija by AR :


"ne znam, da li sam probao bolji (ženski) miris u zadnjih nekoliko stoljeća...extremno dobro! gusto, opojno, baš pun miris! nije problem, multipractik, može se iskoristiti, u razne svrhe...prije svega, vrlo karakteran, težak, ali itekako nosiv, ženstven i sexy miris! sve ostalo, neki novi chaneli, miss diorčići i slično, kao blijeda su kopija pravog parfema. ovo već zaista ima veze sa mirisnom umjetnošću! istovremeno, vrlo svojeglav miris - mnogo snažnih i upečatljivih nota ovdje je tako uklopljeno, da se samo možemo svi skupa, diviti...kako će se kome dopasti, meni je sasvim svejedno...ali svakako potpis da se radi o jednom od najupečatljivijih ženski mirisa ikada stvorenih! smion miris, zaista je skoro nemoguće sve ove note ovako složiti u cijelinu - simfonija! opojno, gusto...svira, pjeva, sve radi, samo što ne priča! dakle, ima "ono nešto", što nemaju mnogi...sve te note, mogu u nekoj drugoj priči, izgledati sasvim drugačije, a za mene je ovo, skoro nestvarno! btw, što se grupa tiče, ma ima tu i gurmanluka! opasan miris, to je u stvari sve što imam za reći...oš kvalitet, oš karakter, oš ženstvenost, sex, ljubav, sve je tu, satkano u daphne! p.s. i samo da se zna, nije, a i ne treba biti, za svakog...neće svatko prepoznati kvalitet, a još manje uspješno isfurati ovo čudo! cdg - od revolucije, do katastrofe - povratio je sa daphne ugled, u trenu! sada, mogu sa pravom reći, kako se radi o ozbiljnoj parfemskoj kući, koja itekako razmišlja o tome "što i kako", koja se trudi i ne prodaje fore - dakle, moja fraza, kako je cdg niche mcdonalds, pala je u vodu...


daphne je; pet mirisa u jednom! 10/10."


Uz parfem dobijete i ovu prelijepu baršunastu vrećicu :))


Histories de Parfums



Moje dvije mirisne knjige sam Vam nedavno predstavila u ovom postu.

Totalno sam se zaljubila u ovu kuću i bojim se da neće ostati na samo ove  dvije :D




Creed Haul


Creed Vanisia


Ovaj parfem je poklon o jedne predrage gospođe, hvala <3

Sadrži jasmin, ružu, sandalovinu i vaniliju. Tako ženstven da ne može bolje. Divaan :)))


Creed Virgin Island Water


Ovo je parfem koji sam godinama tražila !

Naime, obožavam ljeti miris kokosa, no svi kokosi koje sam do sada probala su preslatki, preplastični i presintetski.
Zaista nisam željela mirišati na kreme za sunčanje.
Ovaj Creed je ljetni parfem, izuzetne postojanosti i aure, doduše, otvara se citrusno ali limeta brzo ispari i ostaje predivan, prirodan miris kokosa sa dozom slanoće.
Za mene, od sada pa na dalje jedinstven ljetni parfem kojeg ću uvijek imati.


Kako sam na početku pisala, parfeme je potrebno dobro istestirati, proučiti i isprobati.
Za tu namjenu, služe mi dekanti, testeri i semplići:))


Za kraj, možda će Vam se ovo moja mala kolekcija učiniti pretjeranom, no kod mene je izuzetno važnije da lijepo mirišim nego odjeća koju ću obući.

Kako Vam se dopala moja kolekcija?  Dijelimo li iste ljubimce ?

Oznake: , , , , , , , , , , , ,