L'Oreal Professionnel Volumetry šampon + Mythic oil souffle d'or regenerator




Zadnjih mjesec dana koristim ovaj duo koji dolazi iz L'oreal Professional linije a koji sam dobila od strane brenda na recenziju .

Moja kosa je jako tanka, bez volumena i rijetka. Imam problem i s ispadanjem kose , no kada se i taj problem zanemari, kronično joj nedostaje volumena.

S druge strane,  tretiram  kosu  bojama koje  dodatno isušuju i dugo tražim dobar regenerator koji ju neće otežati ali ipak dobro nahraniti.

Volumetry šampon je namijenjen tankoj  kosi kao što je moja:  sadrži salicalnu kiselinu i Hydralight sastojak koji čiste korijen i pružaju tonus.



Jako sam bila znatiželjna kako će salicalna kiselina djelovati na moje vlasište. Jasno mi je za Hydralight da je nešto što lagano hidratizira bez težine, dok salicalna kiselina temeljito čisti korijen, a kada je on oslobođen naslaga, masnoće i ostalih nakupina po tjemenu , kosa živne i stvara se pravi push-up efekt.


Šampon miriši citrusno, jako osvježavajuće, čak pomalo i hladi vlasište. Divan miris !

Potrebno ga je malo jer se jako pjeni i mislim da za moju poludugu kosu može potrajati dosta dugo.

Sastojci: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Mipa-Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, PEG-Castor  oil dioleate, Propylene glycol, Persea Gratissima oil / Avocado oil, Laureth- 5 Carboxylic acid, Sodium benzoate, Laureth -2, Polyquaternium-53, Salycic acid, Limonele, Linaoil, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Citric acid, Parfum , C158076/3


S obzirom na sastojke, jasno je da je šampon vrlo temeljit i da može isušivati.

Na mojoj kosi se upravo tako i pokazao, učinkovito pere sve naslage. Tjeme kao da prodiše nakon pranja i zaista daje taj push-up efekt koji traje čak dva dana što je za mene nevjerojatno.

Ipak, isušuje kosu...stoga je na redu regenerator...

L'oreal Mythic Oil Sparkling Souffle d'Or




Radi se o njezi s zlatnim česticama koje su zadužene za sjaj kose. Obogaćena uljima šafrana i argana koji njeguju a ne otežavaju kosu.

Nanosi se kao i svaki regenerator, na opranu kosu, ostavi se da djeluje 3 minute i potom ispere.

Proizvod divno miriši, i zapravo prvi put vidim prozirni regenerator za kosu.



Nažalost, za moju oštećenu i dehidriranu kosu nije dovoljna njega.Zapravo mislim da je najveći problem što je gelast i kao takav bi više odgovarao ženama koje imaju normalnu kosu , a posebno onima koje se ne bojaju.

Sastojci:

Aqua, Glycerin, Peg-40, Hydrogenated castor oil, Caprylycapryl glucoside, Hydroxyethylcellulose, Behentrimonium  chloride, Phenoxyethanol, Polyquaternium, Hydroxenthyl, Oleyl dimonium chloride, Isopropyl mystriate, Propylen glycol, Isopropyl alcohol, Benzyl salycilate, Argania spinosa kernel oil, Carthamus tinctorius oil, Mica, CI 77491, Parfum, C1602792


A sad na efekt, dakle, moja jadna, beživotna i bez volumena kosa prije pranja:


Masna na tjemenu, dehidrirana na vrhovima, beživotna i oštećena.

Potom nakon pranja Volumetry šamponom i Mythic Oil njegom:



Na lijevoj slici možete vidjeti kako je kosa živnula i dobila volumen, ali joj istovremeno nedostaje njege i Mytic oil nije uspio nahraniti moju kosu.

Na desnoj strani, nalazi se fotografija nakon dva dana od pranja kose. Volumen je još uvijek tu :))

Vjerujte, kod mene , kosa padne uz lice nakon par sati , što je zaista fantastično.

Zaključak: šampon je  doista učinkovit i radi svoj posao. Nije me iritirao niti izazvao bilo kakve neželjene nuspojave. 

Moram mu zaista priznati push up učinak koji kod mene traje 48 sati .
Nastavljam ga koristiti i dalje , ali za povremena pranja kada mi treba extra volumen i planiram kupiti sprej iz ove linije.

Mytic oil me nažalost razočarao, i bez obzira koliko volim šampon iz ove linije koji je izašao 2011. godine, nastavak linije me nije oduševio jer jednostavno nije za moju kosu.

Cijene:

Šampon Volumetry 250 ml  94,00 kn ( 12,50 eur)

Mythic Oil Sparkling njega 190ml  128,00 kn ( 17,00 eur)


I još jedna fotka za kraj


Kako Vam se čini ovaj duo? Jeste li isprobale koji proizvod iz ovih linija?

Preporuka za dobar regenerator/masku za moj tip kose?

Oznake: , ,