Dr. Brandt Microdermabrasion
Mislim da sve čitateljice koje me prate znaju za moju opsjednutost pilinzima za lice.
Uklanjanje mrtvih stanica je od izuzetne važnosti  za njegu kože.

Današnji proizvod nije klasični piling za lice, on spada u dermoabrazije za kućnu upotrebu.

Dermoabrazija je postupak kojim se skida površinski sloj stanica kože u svrhu uklanjanja  ili ublažavanja ožiljaka od akni, hiperpigmentacije, proširenih pora i bora.

Profesionalnu dermoabraziju rade stručne osobe u kozmetičkim salonima i ordinacijama i rezultati su zaista zapanjujući i čula sam za niz pohvala i riječi hvale.

Dr. Brandt – američki dermatolog slavnih o kojem sam više pisala u ovom postu, u svojoj liniji House Calls nudi ovaj proizvod koji oponaša profesionalnu dermoabraziju.


Pasta osvježavajuće zelenkasto bijele boje koja sadrži sitne kristale koji dubinski odstranjuju mrtve stanice kože.Nanosi se na vlažnu kožu u jako maloj količini , otprilike jedno do dva zrna graška, svaka 4 dana.
Potom se lice polira smjesom, fokusirajući se na problematične djelove: ožiljke, bore, hiperpigmentacije.
Sami postupak ne smije trajati više od nekoliko minuta, njime vršite mehanički piling i potrebno ga je temeljito isprati.

Njegovu  glatku  i prilično nježnu  teksturu najbolje bi dočaralo da  zamislite kremu u koju je dodan sitni pijesak.
Prilikom korištenja osjećaju se mikrokristalići koji odlično odrađuju svoj posao, koža je nakon  korštenja glatka i svježa.
Ambalaža je elegantna u širokoj plastičnoj tubi u količini od 60 ml, što Vam može potrajati prilično dugo s obzirom u kolikoj se količini koristi.


Deklaracija malo zbunjuje jer se navodi količina od 50 grama dok na ambalaži piše 60 ml, no kako bilo, ova tubica može dugo potrajati.


Što se tice efekta, osobno sam probala puno sličnih proizvoda. Kod mene takvi proizvodi ne rade ništa osim dubinskog i temeljitog pilinga. 

Moje hiperpigmentacije nisu jake, ali imam par mrlja sa svake strane obraza na koje sam se posebno orijentirala prilikom korištenja.

I nakon 4 mjeseca upotrebe, moje pore, bore i hiperpigmentacije su ostale jednake.

Koža je svježa i ispolirana, ali takav efekt traje samo 24 sata dok se pore ponovno ne napune brzinom svjetlosti.

Miris je svjež, limunast i mentolast što može iritirati osobe osjetljivih očiju stoga treba paziti da proizvod ne dođe preblizu očiju.

Sastojci:
Cijena 690,00 kn ( 92 eur) za 60 ml.


Zaključak: 

Ako volite temeljite i dubinske pilinge, ovaj prozvod će Vam se dopasti. Što se tice uklanjanja ožiljaka, hiperpigmentacija, proširenih pora i ublažavanju bora, kod mene je taj efekt izostao.
Svakako preporučujem isprobati testere prije odluke o kupovini.

U usporedbi s istim proizvodom marke Kiehls kojeg sam recenzirala u ovom postu, naveliko pobjeđuje Kiehls.

Proizvod prije svega preporučujem osobama s masnom ili mješovitom kožom, nisam sigurna koliko bi bio dobar za suhu, a posebno osjetljivu kožu.

Oprez i kod zimskih mjeseci, ne zaboravite puno hranjive i hidratantne maske ili kreme iza tretmana kako ne bi došlo do dehidracije i pretjeranog isušivanja.


Koriste li Vi proizvode za kućnu dermoabraziju?  Jeste li probale Dr. Brandt Microdermoabrasion?

Oznake: , ,