Flamboyage tehnika pramenova by Davines





Posljednjih godina ombre pramenovi su postali pravi hit . Izrast je kamufliran u taman , a ostatak kose je različitim nijansama posvjetljen.

Flamboyage tehniku , osmislio je gospodin Angelo Seminara, umjetnički ravnatelj Davines SPA.

Ova tehnika dolazi iz talijanske kuće Davines o kojoj sam više pisala u ovom postu.

Kako se izvodi predlažem da pogledate u ovom videu.


"Oduvjek mi je bilo važno stvoriti prirodne sjene na kosi, koje zovemo pramenovima, a da imam slobodu kreirati vlastitu tehniku, izgled sjena i dubinu tonova. Želim sam postići sjenčanje kose, negdje manje, negdje više, moderno, nosivo, POSEBNO". To je razlog da sam sudjelovao u stvaranju alata koji mene čini sretnim, a Davines je proizveo savršene folije, Angelo Seminara"




S obzirom da se bojim Davines bojama  kojima sam iznimno zadovoljna, ne ispiru se, njeguju i izgledaju potpuno prirodno ,a opet vrlo moderno, odlučila sam isprobati i novu tehniku .





Flamboyageom se postiže prirodan izgled opisan kao "efekat sunca u kosi", objeručke prihvaćen u cijelom svijetu i samim time nadmašio i popularni ombre.

Radi se o bojanju kose nasumično odabranih tankih pramenova izvučenih iz cijele kose.

Frizeri koriste posebne folije koje je također za ovu tehniku osmislio genijalac Angelo Seminara i izvodi se na način da se kosa najprije oboja osnovnom tamnijom nijansom, a potom izvuče nekoliko svjetlijih pramenova.

Ja sam imala čast da je moje flamboyage pramenove napravila Marija Borojević nacionalni master trener za Davines iz Beograda.



Sam postupak je prilično brz, što me ugodno iznenadilo jer kod klasičnih pramenova znala sam doslovno izgubiti pola dana, stoga sam često odgađala odlazak na iste.

Nanošenje specijalnih folija i  boje je ugodan postupak, barem meni koja obožavam kada me netko dira po kosi .

Gđa Marija je potom isprala kosu i upotrijebila predivne Davines preparate o kojim ću Vam tek pisati, za sada ću spomenuti ulje koje me je oduševilo jer sam neki dan rekla kako za mene ne postoji dobro ulje za kosu. Sva su premasna i otežaju moju tanku i slabu kosu.


Radi se o ovom čudu, ulje koje nije nimalo zamastilo niti otežalo kosu,a podarilo joj je punooo sjaja i njege.

Btw, koliko mi je tanka i slaba kosa , danas je potvrdilo 10 vrhunskih frizera koji su pratili ovu tehniku na mojoj kosi .


Saznala sam i novitete  kod Davines-a, što će sve Vas koje volite ovu kozmetiku oduševiti.
Za sad prilažem fotografije a o čemu se točno radi uskoro ću Vam pisati.










Oduševila me činjenica da praznu ambalažu Davines proizvoda možete upotrijebiti za čuvanje hrane, zamrzavanje i grijanje u mikrovalnoj pećnici. Ili jednostavno posaditi bilje <3



Tadaaaam, moja nova frizura:







Momentalno sam u fazi testiranja čuvene Davines HDB maske i Moisture Remedy šampona…

Dojmove ću uskoro napisati i ovim putem zahvaljujem svim čitateljicama, dragoj blogerici Zdrava Kosa koje su mi otkrile ovu fantastičnu kozmetiku, kao i  predivnoj gđi Željki i Vlatki iz Davines Hrvatska koje su me ugostile i imale strpljenja za sva moja pitanja .


Jeste li isprobale flamboyage pramenove ili tek planirate?  

Koji su Vaši omiljeni Davines proizvodi?

Sviđa li Vam se moja nova frizura? Sve mi pišite <3

Oznake: , , , ,