Shiseido Benefiance Extra Creamy pjena za čišćenje i Benefiance Wrinkle Resist tonik za lice



   Stiglo nam je hladno vrijeme i sezona grijanja, a samim time i sezona isušivanja kože i kronične dehidracije. Vjerujem da sve imamo slične probleme zimi: isušenost, ljuskanje, dehidracija, tijesna koža... Upravo zbog takvih problema, lutajući bespućima kozmetike i parfumerija, padam zimi na sve što ima u nazivu "creamy".

 Čišćenje lica je kod mene najvažniji dio dnevne rutine, stoga me uvijek možete nagovoriti na neku novu umivalicu ili čistač za lice. Slično je bilo prošlo proljeće, kad sam slučajno zalutala na promotoricu Shiseida u jednoj od mojih parfumerija i kojoj sam se požalila na dehidracijske probleme.

   Preporučena mi je pjena za čišćenje iz Benefiance linije, namijenjena dehidriranoj i zreloj koži, te popratni tonik iz iste linije, koji u sinergiji daju odlične rezultate


Shiseido Benefiance Extra Creamy Foam je proizvod koji nudi nježno uklanjanje nečistoća i viška površinskih stanica kože koji doprinose znakovima starenja. Uz nježno čišćenje, obećava hidratantna i anti-aging svojstva


Cleasing Foam dolazi u tubi bakreno-zlatne boje. Iako čitam da navode luksuzno pakiranje, moram priznati da meni sama ambalaža nije previše luksuzna, ali je kvalitetna i lako se koristi.

   Do sada sam koristila Shiseidovu umivalicu iz Pureness linije koja je u ambalaži na pumpicu i time se jednostavno koristi, stoga je ovo bio moj prvi susret s čistačima koji su pakirani u tubi.
   Prvo što me iznenadilo, bila je tekstura proizvoda


Tekstura je gusta pasta koja više podsjeća na neku masku ili enzimski piling zbog čestica  koje su vidljive okom


Koristila sam na način kako mi je objašnjeno u parfumeriji: malu količinu utrljati na vlažno lice i isprati. Nakon prva dva puta korištenja, iskreno, došlo mi je da prvi put u životu zapakiram i vratim proizvod u parfumeriju.

   Pasta se u doticaju s licem odmah sušila, nikakve pjene nema, a kamoli extra kremaste, nečistoće se nisu uklonile, a lice je bilo toliko "škripavo" i zategnuto da mom razočarenju nije bilo kraja.

   Na slijedećoj fotografiji možete vidjeti i dobiti dojam kako izgleda upotreba ovog proizvoda:

Zar ne izgleda kao nekakava maska, a ne pjena za lice?

Međutim, prilikom predstavljanja noviteta na Shiseido doručku o kojem sam više pisala u ovom postu, saznala sam u čemu je bio problem kod upotrebe ovog proizvoda.
Naime, Simona Colleti, brand managerica za europsko tržište, objasnila mi je da se sve pjene iz Shiseidovog asortimana koriste na način da se mala količina proizvoda prvo mora zapjeniti, a potom nanijeti na kožu

   Postupak je slijedeći: pomiješati malu količinu paste s vodom kako bi se stvorila pjena te se kružnim pokretima umasira u lice i ispere. 
   Simona je prilikom prezentacije koristila Shiseido četkicu za lice, no može poslužiti bilo koja četkica namjenjena licu.


Nadam se da vam je sad jasno zašto ovaj proizvod zovu pjena

Kada se koristi na pravilan način (koji meni nije objašnjen), zaista se dobije kremasta pjena koja radi svoj posao, odnosno očisti lice.
Osjećaj koji ostavlja nakon upotrebe je temeljito čista koža koja je vrlo "škripava" pod rukom.
  
I dalje  mislim da ovaj proizvod nije dobar za nekoga sa suhom i dehidriranom kožom zbog činjenice da je koža potpuno zategnuta.



Sastojci:

Water, Potassium Stearate, PEG-8, Potassium Myristate, Glycerin, Dipropylene Glycol, Potassium Laurate, Stearic Acid, Myristic Acid, Glyceryl Stearate SE, Sorbitol, Cocamidopropyl Betaine, Lauric Acid, PEG-60 Glyceryl Isostearate, Polyethylene, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Phytosteryl Macadamiate, Talc, Trisodium EDTA, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Ethylcellulose, Sodium Hyaluronate, Sodium Benzoate, Fragrance, Iron Oxides.

Cijena: 399 kn (53 eur) - 125 ml

Benefiance WrinkleResist 24 Balancig Softner- tonik za lice



   Balancig Softner je losion (tonik) za lice koji se koristi nakon čišćenja i/ili umivanja. Namijenjen je  koži s vidljivim znakovima starenja  i služi za omekšavanje kože i pripremu za slijedeće korake njege (serum, krema..).
   Osim ove verzije, postoji i verzija za jako suhu kožu, Benefiance WrinkleResist 24 Balancig Softner Enriched kojeg nisam isprobala pa ne mogu usporediti s ovom mojom verzijom s fotografije.

   Za razliku od pjene za čišćenje, tonik dolazi u zaista luksuznom pakiranju: debela, staklena bočica s pozlaćenim poklopcem. 

Balancig Softner sam koristila ujutro i navečer nakon umivanja kao svaki tonik za lice. 
Miris je vrlo blag i ne mogu ga točno definirati, no za informaciju svima koje brinu mirisi proizvoda: Balancig Softner ima delikatana miris, skoro nikakav.

   Nakon korištenja, lice je zaista "omekšano", i onaj osjećaj zategnutosti nakon umivanja pjenom se vrlo brzo izgubi upotrebom ovog tonika. 
   U opisu proizvoda Shiseido navodi "obilno vlaženje kože" plus anti - age sastojak (Mukurossi ekstrakt, što god to bilo) koji pomaže u borbi protiv bora.

   Ja se ne bih složila s "obilnim vlaženjem“. Za mene taj pojam znači puno jaču hidrataciju nego što sam dobila ovim proizvodom, ali nemam zamjerku jer je lice glatko i kako sam već napisala, "omekšano". Što se tiče hidratacije, na mojoj koži je nužan serum i/ili krema. Sam tonik po sebi nikako ne  može poslužiti kao samostalna njega, osim kod izrazito masne kože

Sastojci: 


Water, SD Alcohol 40-B, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Glycerin, PEG/PPG-14/7 Dimethyl Ether, PPG-13-Decyltetradeceth-24, Phenoxyethanol, Erythritol, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Benzophenone-5, Fragrance, Sodium Metaphosphate, Citric Acid, Serine, Tocopheryl Acetate, Sapindus Mukurossi Peel Extract, PEG-90M, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydroxyproline, Alcohol, Chlorella Vulgaris Extract, Yellow 6, Silica, Tocopherol, Uncaria Gambir Extract, BHT

Cijena: 399 kn ( 53 eur) - 150 ml


Zaključak:  

Ukoliko ste u potrazi za nježnim, kremastim čistačima, te hidratantnim tonicima, ova dva proizvoda preskočite.

   Visoka količina alkohola i parfema u toniku mogu izazavati iritacije kod osjetljive kože. 

   Kod mene se pokazao kao solidan tonik, nije izazvao nikakvu iritaciju, svoj posao je odlično odradio.  Ako očekujete neki anti-age efekt od ova dva proizvoda, moram Vas razočarati.

   Nema anti-age djelovanje, što ne čudi osobiti s obzirom da su sastojci koji bi trebali djelovati puno iza alkohola, mirisa i parfema.

   Jeste li probale Shiseido Benefiance liniju? 

Koje su Vaše preporuke za zimu za blago čišćenje i toniranje?

Oznake: , , , , ,