Dermalogica Daily Microfoliant vs Alpha H Gentle Daily Microfoliant




Moje oduševljenje Dermalogica Daily Microfoliantom (u daljnjem tekstu DM) mogle ste čitati u ovom postu. 

Kako sam osoba koja voli pilinge i koja je odlučila isprobati vjerojatno sve koje postoje :D, prije nekoliko mjeseci sam kupila set poznatog australskog brenda Alpha H koji je zaposjeo mnoge HG liste na svjetskim beauty blogovima.




O ostalim proizvodima u setu ću pisati, a danas Vam donosim usporedbu Alpha H Gentle Daily Microfoliant (u daljnjem tekstu GDE) sa DM-om.


Oba pilinga su mini size, odnosno manje verzije istog.

1. Količina:

 GDE sadrži 12 grama, dok full size sadrži 50 grama.

Koristi se na identičan način kao i DM: nakon čišćenja lica, u vlažan dlan nasipati količinu male žličice praha, napravi se gusta pasta kojom se uz masažu ispilingira lice, vrat i dekolte oko 1 minutu.

DM sadrži 13 grama, dok full size ima 75 grama.

Dakle, kod količine pakiranja 1:0 za Dermalogicu




2. Pakiranje:

Oba pilinga su pakirana u slične plastične posudice, ipak , kada se skine poklopac, DM ima praktični čep u obliku soljenke kojom se lako dozira prah, dok je kod GDE prah direktno vidljiv i treba pažljivo baratati kako ne bi ispalo previše praha.




Kod pakiranja, 2:0 za Dermalogicu

3. Sastojci:

Oba pilinga "rade" na principu djelovanja  enzima.

Kod GDE se radi o enzimima zelene papaje i ananasa koji na neabrazivan način čiste začepljene pore, mrtve stanice kože i ublažavaju pigmentacije.


Sastojci GDE:

Kaolin, Solum Diatomae, Betonite, Carica Papaya Fruit extract, Ananas Sativas Fruit Extract, CI77891

DM sadrži enzimski prah na bazi rižinih mekinja koji kad dođe u doticaj s vodom otpušta prah papain, salicilnu kiselinu i enzime rižekoji vrše eksfoliaciju i pridonose uklanjanju mrtvih stanica kože, čišćenju i stezanju pora, posvjetljuju kožu i pomažu kod pigmentacija.

Sastojci DM:

Microcrystalline Cellulose, Magnesium Silicate, Sodium Cocoyl Idethionate, Disodiom Lauryl, Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Glutamate, Collodidal Oatmeal, Oryza Sativa Bran, Oryza Sativa Starch, Oryza Sativa Extract, Papain, Salucylic Acid, Aspergillus, Ferment, Extracts Of: Arctostphylos Uva Ursi Leaf, Glycyrrhiza Glabra, Citrus Grandis Fruit, Camellia Sinensis Leaf, Ginkgo Biloba, Allantoin, Hydrolyzed Wheat Protein, Essential Oils Of: Melameuca Alternifolia Leaf, Citrus Grandis Peel, PCA, Cyclodextrin, Allyl Methacrylates, Crosspolymer, Titanium Dioxide, Methylparaben

Kod sastojaka 1:1 za oba proizvoda.


4. Tekstura:

DM prah je mrvicu krupniji u odnosu na GDE koji je dosta sitnije mljeven. Prilikom korištenja oba pilinga, DM kada se poveže s vodom, otopi se u nježnu pastu s kojom je meni osobno lakše "raditi". GDE koji je ionako jako sitan, u doticaju s vodom je vrlo rijetka pasta i potrebno ju je brzo nanositi na kožu, brzo masirati lice jer u suprotnom imam osjećaj da bi se upilo u kožu.



Tekstura: 3:1 za Dermalogicu

DM prah:






GDE piling:








Tekstura: 3:1 za Dermalogicu


5. Djelovanje

Nakon što sam se ispraksirala s korištenjem GDE, zadovoljna sam učinkom, lice je nježno i glatko, očišćeno u mom slučaju samo površinski, dok kod DM-a imam osjećaj da su pore puno dublje očišćene i da taj učinak puno duže traje.

Djelovanje: 1:1 s malim naglaskom da mi je DM ipak učinkovitiji, barem na mom licu.

6. Cijena:

DM , manje pakiranje od 13 grama- 90 kn (12 eura), pakiranje od 75 grama-355 kn (47 eur)

GDE: manje pakiranje od 12 grama nisam našla da se može kupiti posebno, potrebno je kupiti cijeli set s mini proizvodima kojem je cijena preko 30 eura, veće pakiranje od 50 grama-oko 34 eura plus poštarina s obzirom da Alpha H morate naručivati online jer nema kod nas.

Cijena: 4:2 za Dermalogicu

Zaključak:

Oba pilinga su zaista vrlo slična. Mislim da je Alpha H GDE primjeren za super osjetljivu kožu kojoj je potreban jako nježan piling, iako sam puno puta naglasila da je Dermalogica DM također jedan jako nježan piling koji je pogodan za sve tipove.
Zbog svega što sam gore napisala, moj izbor i dalje ostaje DM, možda je subjektivan dojam jer zaista volim učinkovite pilinge i kako ga koristim jako dugo ne planiram mijenjati. Ipak, Alpha H je također jako dobar piling i nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za njega.

Jeste li probale ova dva proizvoda? 

Znate li za koji piling koji je sličan ovom dvojcu?


Oznake: , , , , ,