Flop of the 2013


Što me razočaralo u 2013-toj...




Plodna kozmetička godina je iza mene. Probala predivne proizvode...ipak, bilo je i mnogo promašenih kupovina . Neki od njih su pokloni što je vrlo nezahvalno pisati o svom nezadovoljstvu, no što je tu je: vrijeme je da opišem proizvode koji su me najviše razočarali, što opet ne znači da drugima nisu savršeni.

Počinjem  od kose:



-Kokosovo ulje: silno sam željela da ovo hvaljeno ulje funkcionira i na mojoj kosi, međutim, nikako mi ne odgovara. Nema nikakvog učinka osim masnoće koju teško ispirem.


-Essie Rigenforte balzam za kosu : na mojoj dehidriranoj, obojanoj i prilično rijetkoj kosi: 0 bodova od njege.

Proizvodi za lice i tijelo:

- Apivita maska za lice s krastavcem: iritira, peče i stvara nepodnošljivi osjećaj na mojoj koži. Iako jako volim Apivitine maske, ova je definitivno fail za mene.


- Kiehl's Pineapple Papaya Scrub: piling za lice, koje je iskreno "žali Bože para" :D

Gelast i ne radi svoj posao pilingiranja kože. Eventualno bi odgovarao jako osjetljivoj i nježnoj koži mada i za takve osobe sumnjam da bi bile oduševljene :/

-Kanebo Cramy Soap: poklon mog oca, nažalost, tete su mu prodale proizvod koji isušuje, radi kaos na licu i za mene veliko razočarenje

- Shiseido Benfiance krema za čišćenje, više o njoj, pisala sam u ovom postu.


- Kanebo Pore Clarifyng essence: ovaj proizvod kupite jedino ako ne znate što bi s parama, više o njemu, u ovom postu.


Iz seta na fotografiji , koji mi je relativno ok, izdvojit ću Murad T-Zone Pore Refining gel, koji, osim što nema nikakvog učinka na moje pore, ima nesnošljivi miris za koji treba dobar želudac.


- Restylane  Facial Cleanser: proizvod za nježno umivanje i čiščenje kože- iritira, peče za oči i iza njega sam crvena satima .



-AminoGenesis SPOT LIGHT serum za lice: imala sam zaista velika očekivanja od ovog proizvoda s obzirom da sam do sadašnjim proizvodima bila zadovoljna. Međutim, ovaj serum nije ništa drugo do obične silikonske baze za lice koju možete kupiti u puno povoljnijim brendovima.
Premalo aktivnih sastojaka na kraju popisa, ovaj serum nije ispunio moja očekivanja.



- Vichy Idealia Life serum: slično kao kod gore opisanog- lijepo zagladi, sadrži čak i luminozne čestice koje daju prividno sjajan ten, no ovaj serum moju kožu teško može dovesti do idealne.


-Shiseido Sun protect eye cream, sve napisano u ovom postu.


-Sisley Eye and Lip cream, srecom, imala sam samo testere...dugo sam liječila naotečene i iritirane okice nakon ove kreme.


-Shiseido BB cream: recenziji sam napisala svoje mišljenje.


-Natura Siberica Anti-age maska za lice: ljepljiva, nedovoljno hidratantna, nikakavučinak na mojoj koži, veliko razočarenje. Probat ću koju drugu ovog proizvođača.pa ću donijeti kompletni zaključak-


-Vichy Normaderm Nuit krema, za razliku od Anti-age, ova krema nažalost, nema učinka. Ne upija mi se u kožu pa time ne radi svoj posao čišćenja pora.


- Dr.Brandt BB krema: silno sam željela da mi se dopadne, više u recenziji.


 - Clarins Contour Body ulje: kupila sam ga radi dobrih preporuka, protiv zadržavanja tekućine u tijelu i protiv celulita. Nažalost, za mene ovo ulje ne vrijedi 400 kn (53 eur-a).



-Dr.Pasha mirisna svijeća: prenježan i ne intezivan miris, a ja volim kad prostorija jako mirišiiii. Vosak koji se navodno može iskoristiti za masažu i njegu tijela, totalno je beskoristan i s njime će te imati samo problema dok ga isperete s tijela.



-Dior Forever kompaktni puder : nije potpuni promašaj, no takav učinak pudera, mogla sam kupiti za puno manju cijenu. Nije ispunio moja očekivanja u smislu matiranja i prekrivanja.

-Vichy Dermablend puder: prežalosna sam što moj najdraži Vichy-ev puder u novoj formuli nije više jednak kao prije. Ne prekriva više tako dobro, preslikava se i nije postojan.
Zašto Vichy??? Hoćemo stari Dermablend nazad!!

Drage moje, ovo su bili neki od proizvoda koji me nisu oduševili u 2013-oj.


Ostale kozmetičke ne-favorite, možete pročitati u ovom i ovom postu.

Pišite mi koji su Vas proizvodi razočarali u protekloj godini?

Oznake: , , , , , , , , , , , ,