Suradnički post: Cien SOS Hand Concentrate by Ksenija





Draga Ksenija, autorica predivnog i unikatnog nakita čiji rad možete vidjeti na slijedećem linku 

Ksenya Design, donosi nam recenziju turbo hvaljene kreme za ruke u ovo zimsko vrijeme.

Hvaljenu kremicu , spominjala je i naša Ana u ovom postu.

Prepuštam Vas Kseniji:


Svaka žena zna koliko je važna njega tijela, a posebno njega ruku. Ruke su, uz vrat, po mnogim parametrima, najbolji pokazatelj, ili ako hoćete, “izdajnik” godina, a upravo njih u njezi tijela često zanemarujemo. Ruke su naš “alat”, bez obzira na to čime se bavimo u životu, i često su izložene toplini, hladnoći, vodi, vjetru i ostalim “nepogodama”. Upravo zbog toga, njega kože ruku je iznimno važna i nipošto ju ne smijemo zanemariti.

Iako sam dosad isprobala sasvim solidan broj krema za ruke (“obična” Nivea, Atrix, Essence kreme za ruke, Afrodita, Eveline krema za ruke, slavna 48-ica) kojima sam uglavnom bila zadovoljna, i dalje sam u potrazi za svojom HG kremom. Nitko sretniji od mene nije bio kad sam ju naposlijetku našla – i to na sasvim neočekivanom mjestu!

Moja HG krema mora zadovoljavati nekoliko kriterija: mora biti dovoljno hranjiva, hidratantna, a ne premasna, ne smije ostavljati masni trag na koži i treba se relativno brzo upiti u kožu i poželjno je ako je manjeg cjenovnog ranga. Da se razumijemo, za kvalitetan HG proizvod bi  odvojila i veću svotu novca, ali uvijek volim pronaći jeftin, a učinkovit proizvod. Mojoj potrazi je došao kraj jer sam otkrila svoju HG kremu za ruke, a to je - Cien SOS Hand Concentrate.
Kremu sam kupila nakon izrazito pozitivne recenzije jedne beauty blogerice (Cydonia, hvala ti :) ) i rekoh sama sebi, vrijedi pokušati jer s obzirom na cijenu, ako mi krema i ne bude odgovarala, nije velika šteta. No, međutim, krema je položila ispit s odličnim.



Krema dolazi u mekanoj tubi od 75 ml. Na pakiranju je istaknuto da je riječ o koncentratu koji se brzo upija i da je količina kreme dostatna za cca. 200 nanošenja. Budući da je riječ o koncentratu, potrebno je malo jače pritisnuti tubicu, što smatram pozitvnim jer je na ovaj način lakše dozirati kremu i nema opasnosti od istiskivanja prevelike količine proizvoda. Tekstura kreme je dosta gusta, što je i logično s obzirom da je riječ o koncentratu i više podsjeća na mast prozirno-bijele boje. 








Miris je gotovo neprimjetan, što je također dodatni plus. Potrebna je zaista mala količina porizvoda za obje ruke, a pravu količinu ćete moći odmjeriti nakon nekoliko korištenja. S obzirom na gustoću, krema se sasvim solidno razmazuje i pri razmazivanju ostaje bijeli trag koji nestane nakon par sekundi, a krema se zaista brzo potpuno upije. Već nakon minute-dvije, možete sasvim normalno obavljati poslove, bez straha da ćete rukama zamastiti sve oko sebe. Nakon nanošenja kreme, osjeti se svojevrsni “zaštitni sloj” koji ostaje na rukama do sljedećeg pranja ruku, a ruke ostaju mekane i nakon toga.



Sad dolazimo do najboljeg dijela, a to je nabavka i cijena same kreme. Naime, ovu kremu možete pronaći u svakoj Lidl trgovini, na dijelu gdje drže kozmetiku, uz ostale kreme za ruke. Cijena kreme je 10 kuna i odgovorno tvrdim da za ovu, čak i duplo višu cijenu, nećete naći bolji proizvod. Meni je već jedna u zalihi.
Ovu kremu/koncentrat preporučujem svima, a posebno osobama koje imaju izrazito suhu kožu te onima kojima priroda posla dodatno isušuje ruke i ostavlja onaj neugodni osjećaj “tijesne kože”, zatezanja koji može dovesti i do pucanja same kože. 



Krema zaista izvrsno njeguje kožu ruku, a posebno me veseli njena niska cijena koja je dostupna svima jer s obzirom na sporo trošenje kreme, ovo je definitivno isplativa investicija, usudila bih se reći “deal of the year”. Jesam li već spomenula da je ova krema izvrsna i da ju morate isprobati? Hoćete li isprobati ovu kremu? Koja je vaša HG krema za ruke?

Zahvaljujem dragoj DearSkin na ovoj prilici, a ako će ova recenzija pomoći barem jednoj od vas, moja misija je ispunjena. :)
Svima topli pozdrav od Ksenije. 

Oznake: , , ,