Suradnički post: Njegova visost MIR by Monica




Sa velikim zadovoljstvom, danas imam za Vas gostujući post moje čitateljice Monice, žene s puno životnog iskustva kako u kozmetičkom svijetu, tako u mnogim životnim sferama koje itekako utječu na mentalno, fiziičko zdravlje , a u konačnici na zdrav i njegovan izgled.

Nadam se da će što više žena pročitati što nam Monica poručuje, a posebno mlade djevojke.
Prepuštam Vas Monici:



Lijep pozzić svima , dugo čitam Martinu i na prvo čitanje dogodila se kemija jer je to , po meni, uzimam si to pravo da komentiram bio jedan realan, prirodni, životni i iskreni blog kao i način kako obrađuje teme. Tako sam se i ja našla u tom krugu i eto me .

Voljela bih s vama podijeliti važnost nekih velikih- malih životnih
 mudrosti , ali koje su naaaaajjjjjvažniji dio naše ljepote, mira i sreće!

 Ne , nisam ja new age guru samo jedna mudrija žena koja voli dijeliti svoje iskustvo .
Pa krenimo , nadam se da će ovo biti lijepa avantrua. Dakle, easier said, than done, ili u slobodnom prijevodu" lako tako, ali ajde ti".
Njegova visost MIR.

 Ogomna tema, ali za njeno otvaranje naznačila bih važnost mira u našem unutarnjem biću. Postoje u nama neke dubine koji ni sami nismo svjesni, neki prostori u našoj duši koje ne dotičemo tako često, a koji bi bolje trebali upoznati.
 Tzv. "radom na sebi" , godinama koje bi ti trebale donijeti neke spoznaje ( ne nauče svi na greškama, i samoj mi je TREBALO :))) , introspekcije....sve su to neki putevi koji nas vode do uspostvaljanja mira. Potrebno je i malo praktičnog znanja o tome kako to postići. Radi se o uspostavi veze sa samim sobom, o snazi samokontrole u kriznim situacijama koje nas snalaze na dnevnoj bazi ( to je bitno) . To je proces koji taje, to se vježba , to trening i to je jedini način da ozdravimo i da postanemo bolji a onda na kraju i ljepši.
Ja jako volim kozmetiku ,ali NE POSTOJI , NE POSTOJI ta kozmetika koja će uljepšati tugu u očima, razočaranje, nevoljenje samog sebe. Znam , nije lako se probuditi odjednom veseo i zabavan i prpošan (ima nešto i u sretnoj naravi), ali uz mir koji moramo pokušati uspostaviti još jedan ključni trenutak je VOLJETI SEBE.
To je tema sa dubokim korijenima u prošlost, ali "ti si prekrasna djevojčica, i lijepa baš takva stvorena kakva jesi, jer si jedinstvena na  cijeloj planeti, ne postoji još jedna ti..."
Dok ne naučimo voljeti djevojčicu u nama , nećemo nikad biti lijepe žene. To je bio jedan mali uvod u svijet nevidljivog , ali tako važnog za svaki život žene.

Mislim da , obraćam se ovim putem samo djevojkama i ženama, ženama zbog kulture u kojoj odrastamo, zbog društva, zbog tradicionalnog odgoja , utjecaja u kojima smo spoznavale ključe stvari za žensku psihu i ponašanje prema samima sebi , rezultiralo više servilnim načinom razmišljanja (iako mnoge teško priznaju) nego proaktivnim za sebe i svoj život. Nije se nikako lako izboriti  za svoj stav u braku, vezi , društvu . Nije lako jer ništa se ne događa preko noći ( samo što ujutro sviće novi dan) :-) .
I to je proces koji traje i koji uvijek treba trajati.
Jako je važno shvatit da se moramo otrgnuti od svega što nam je nametnuo odgojem, jer ćete to vjerojatno shvatit kad pogledate unazad , da to i niste možda vi sa svojom naravi , svojim željama i snovima. I to je ok , samo je važno isto shvatit da svaki roditelj ne razmišlja o tome, svatko tko ima djecu zna samo svoj način , pokušava napraviti najčešće najbolje što može...ali to ponekad, kad odrastemo i nije to najbolje. Ne treba samo imati grižnju savjesti i misliti da ako mislimo drugačije od naših roditelja da ih izneveravamo isl...ne , to pravilan put da upoznamo sebe, da sebi obajasnimo stvari i situacije na svoj način, samo DOZVOLJAMO DA NAS NAŠE ISKUSTVO NAUČI NOVI SPOZNAJAMA. IT; ok :-)

I na kraju ovog dugog posta, voljela bih da ste shvatile moju poruku, da sam bar malo načela nečije novo razmišljanje , da vam se bar malo svidjelo...i zadnje da ste shvatile važnost mira, pronalaženja pravog puta za sebe i volite sebe drage žene , djevojke , veselite se sebi i uživajte u tome što ste žene , a s time dolazi i ljepota .


 Hvala vam na čitanju i hvala tebi Martina!!!

Oznake: , , , ,