Davines Nourishing Moisture Remedy Shampoo + Hair Building Pak maska


Zima...kaotični period kako za kožu, tako i za kosu.  Moja kosa je prilično tanka, isušena bojanjem , neposlušna i zimi joj posebno nedostaje kvalietne njege.

Obzirom da sam Davines kozmetikom  više nego zadovoljna, posljednjih mjesec dana koristila sam ovaj dvojac kako bih svoju kosu dovela u najbolje moguće stanje.
Prema preporuci blogerice Zdrava Kosa , kojoj neizmjerno vjerujem kada je njega kose u pitanju, odlučila sam isprobati čuvenu Davines Hair Building Pak masku za kosu, a po preporuci stručnjaka  iz Davines-a, uz nju sam koristila i Nourishing Moiusture Remedy šampon jer u toj kombinaciji dolazi do najboljih rezultata.Evo i mojih dojmova....

Nourishing moisture remedy šampon


Ovaj šampon namijenjen je nježnom čišćenju i jačanju  dehidrirane i krhke kose .
Sadrži proteine riže, ekstrakte morskih algi, sljeza i nevena.
Jača kosu i vraća joj vlagu, ostavljajući vlasište i kosu mekanom i sjajnom.

U početku sam koristila šampon tako da sam istresla manju količinu u ruku i potom nanosila na kosu, dok nisam shvatila da bočica ima šiljasti aplikator kako bi se njime nanosio šampon direktno na vlasište. 


Tekstura je gelasta, blago žučkaste boje, mirisom i konzistencijom podsjeća me na neki medeni nektar iz prirode.  

Kada ga nanosite pomoću aplikatora na vlasište,  dobije se lijepa, ne prebogata pjena kojom savršeno obuhvatite cijelu dužinu kose.
Miris nije intezivan, ali je divan, meden i lijepo se zadržava na kosi. Osobe koje smetaju mirisi , ne moraju se plašiti jer ih ovako nježan miris neće razočarati niti zasmetati.
Šampon sadrži SLS u sastavu, i moram napomenuti da nisam primjetila isušivanje vlasišta, perut ili bilo kakvu iritaciju.

Za moju poludugu kosu, dovoljna je jedna "pruga" preko sredine glave i po jedna sa svake strane uha.
Ispiranje je poseban užitak... perući kosu ovim šamponom doslovno osjećam kako čisti razne naslage,  dim i nečistoću s kose.
Ne iritira vlasište i kožu, dapače, osjećaj nakon pranja je kao da je kosa "prodisala".

Kosa je doista na dodir čvršća, bolja...ipak, mojoj kosi nije dovoljan sam u segmentu vlage, no ne uzimam mu to za manu jer je rijetko koji šampon dovoljan samostalno.

Sastojci:
Davines u kombinaciji s ovim šamponom preporučuje mnoge maske i balzame, ovisno o Vašim željama i potrebama.

Nakon šampona, koristim OI All in one milk, koje zaslužuje poseban post jer je nešto najdivnije što sam isprobala u posljednje vrijeme za njegu kose .Hair Building Pak maska


HBP je maska za suhu i oštečenu kosu. Bogat, hranjiv tretman koji sadrži aminokiseline, propolis i proteine pšenice.

I kod ovog proizvoda, kao i kod prethodnog, priznajem, koristila sam na pogrešan način dok nisam pročitala deklaraciju na kojoj piše : " Nanijeti na suhu kosu, raščešljati cijelom dužinom kose, ostaviti 10 minuta da djeluje, te isprati"

Naime, uvijek maske i tretmane koristim nakon pranja šampona, no kod HBP-a, važno je napomenuti da se koristi na suhu kosu, raščešlja cijelom dužinom kose, ostaviti 10 minuta i potom ispire.

Dolazi u pakiranju od 200 ml. Na prvi pogled izgleda jako hranjivo i koncetrirano , zato je važno ne pretjerati količinom , a niti dužinom trajanja djelovanja.


Kod jako oštećene kose, HBP je potrebno intezivno koristiti jednom tjedno tokom mjesec dana.
Dakle, ovo je jako koncetriran tretman koji se koristi samo kada Vam je kosa u prilično lošem stanju za njen brzi oporavak i liječenje.


Miris je skoro identičan Remedy šamponu, suptilan i meden. 

Moj dojam nakon mjesec dana korištenja je više nego pozitivan.

Nakon što sam počela koristiti na pravilan način, maska je doista oporavila oštečenu kosu, podarila njegovan, zaglađen i zdrav izgled, kao kod profesionalaca u salonima.

Ne masti dodatno što je za mene plus veliki kao kuća!

Kosa je sjajna, njegovana i sa sigurnošću mogu napisati da mi je ovo do sada najbolji isprobani profesionalni tretman za kućnu upotrebu.

Moram napomenuti da ovaj tretman djeluje ovisno koliko Vam je kosa oštećena. 
Nikako nemojte produživati vrijeme držanja maske na kosi jer bi u suprotnom kosa postala previše kruta.
U početku, mislim da je 5 minuta više nego dovoljno, a kasnije ovisno o stanju kose produžiti djelovanje na 10 minuta.

Sastojci :
Zaključak:

Moja Davines njega izgleda ovako:

- HBP maska prije pranja, 10 minuta na suhoj kosi

- Remedy šampon i pranje kose

- OI All in one milk na mokru kosu, te sušenje

Vrlo sam zadovoljna ovom rutinom, iako je zvijezda ovog tria All in one milk, Hair Building Pak masku preporučam ako Vam je kosa u lošoj, oštećenoj fazi kao tretman za brzi oporavak.
Remedy šampon me se najmanje dojmio, kosa je prilično suha nakon njega , iako vidljivo čvršća i punija.Davines proizvode možete kupiti u određenim salonima koji rade Davines kozmetikom.

Cijene:   Remedy šampon 250 ml - 97 kn (13 eur), 
Hair Building Pak 200 ml- 150 kn (20 eur) što može varirati ovisno o prodajnom mjestu.

Jeste li isprobale ove proizvode?

Koji su Vaši omiljeni proizvodi za zimsku njegu kose?
Oznake: , , , , ,