Glo therapeutics: Retinol CS serum



Posljednih pet mjeseci, koristila sam proizvod koji vam danas predstavljam, a dobiven je na recenziju od strane  Bahlen Beauty Studia.


OPIS PROIZVODA:

- radi se o serumu za lice Retinol CS koji je namijenjen ublažavanju bora i širokih pora s teksturom bogatom sastojcima poput retinola, glikolne kiseline i prirodnih posvjetljivača tena.

- Glo-Therapeutics proizvode možete vidjeti na ovom linku, kod nas je dostupan samo dio asortimana.


Pogodan je za zrelu kožu, kožu oštećenu suncem, aknastu i suhu kožu, te prije kozmetičkih tretmana.


PAKIRANJE:

- bočica od 30 ml od čvrste plastike i pumpicom za lako doziranje proizvoda.



TEKSTURA, MIRIS I UPIJANJE:

- rijetka, prozirno žućkasta tekućina koja se brzo upija;

- miris nije posebno privlačan, jako se osjeti alkohol, ali se ne zadržava predugo na koži.


NAČIN KORIŠTENJA:

- serum se koristi 2 do 7 puta tjedno, isključivo navečer prije spavanja. Na potpuno čistu i suhu kožu, nanese se dovoljna količina, meni su bila potrebna 3-4 stiska pumpice za cijelo lice i vrat, izbjegavajući kožu oko očiju.

U početku sam ga zaista koristila dva puta tjedno, no posljednja tri mjeseca stavljala sam svaku večer, ali napominjem da je moja koža navikla na razne kiseline. Ne preporučujem prva dva mjeseca češću upotrebu od dva puta tjedno zbog mogućih reakcija kože na retinol ili glikolnu kiselinu.

- nakon 30 minuta, nanijeti hidratantnu kremu.

SASTOJCI:



- Retinol CS serum sadrži 3% retinola i 4% glikolne kiseline, što je prilično mali postotak ako očekujete neke revolucionarne rezultate. 
Ph je nizak (2,3) što je dobro jer pomaže boljem upijanju u kožu.

- loša vijest je alkohol denat koji je na samom vrhu popisa sastojaka, a mogući je iritans za kožu, posebno osjetljivu. 

- dobra vijest: antioksidanti u sastojcima koji djeluju protupalno, adstrigentno, vlaže i smiruju kožu.


DJELOVANJE:

- kako sam već napisala, koristila sam ga posljednjih pet mjeseci i toliko mi je trajala bočica, iako sam u početku koristila dva-tri puta tjedno, ovaj serum može potrajati i do pola godine bez ikakvih problema.

- nažalost, kod mene su učinci mršavi: pore su i dalje jednake što mi je primarni problem. Kod bora nema posebnih pomaka; imam nekoliko dubljih bora koje su prilično tvrdokorne i počinju se lagano peglati otkako koristim jedan drugi režim.

- u središnjem predjelu lica primjećujem čišću kožu i pore se manje pune, no nisam sigurna koliko je to utjecaj seruma, a koliko moje redovito čišćenje lica i maske koje koristim.

Uglavnom, serum me nije oborio s nogu i mislim da se za njegovu cijenu mogu pronaći puno bolji i učinkovitiji preparati.
Ima premalen postotak djelatnih tvari, ovisno kakve su Vam proširene pore, ne možete očekivati posebne pomake.

 Preporučila bih ga kao pripremu lica za "jače" tretmane i u slučaju da nemate osjetljivu kožu, uz obavezno pridržavanje uputstva i korištenje visokog spf-a tokom dana što ne piše u uputstvima, ali je jako važno!

CIJENA I DOSTUPNOST:

- zaista ne znam koliko ovaj serum točno košta jer sam ga, kako sam napisala, dobila na recenziju.
 U  Bahlen Web Shopu ne vidim u ponudi ovaj proizvod, ali uspoređujući cijene ostalih seruma, pretpostavljam da mu je cijena između 200 i 400 kn (25-55 eur).

Jeste li isprobale proizvode Glo Therapeutics? 
Koristite li proizvode na bazi retinola i/ili glikolne kiseline?

Oznake: , , ,