Green Girl : On Cloud Nine suho ulje


Iako još nisam uvela službenu kategoriju na blogu "proizvod mjeseca", večerašnji proizvod o kojem Vam pišem zaslužuje tu titulu po svim mogućim kriterijima koji su kada su ulja u pitanju, kod mene vrlo visoka.



OPIS PROIZVODA:

 Brzoupijajuće ulje koje hrani kožu bez osjećaja masnoće. Nakon tuširanja umasirajte ga u kožu, upit će se za par minuta, a koža će biti mekana, mirisna i nježna, bez zatezanja. Pogodno za korištenje na tijelu, licu i kosi. 
Ulje miriši na macerat gardenije u kokosu (poznat kao monoi miris). 


PAKIRANJE:

- ulje je pakirano u staklenu bočicu sa sprej pumpicom radi lakšeg nanošenja u količini od 100 ml.
Ulja je uvijek dobro pakirati u staklene bočice, plastične nisu dobar izbor.

- sprej pumpica odlično raspršuje proizvod. Ne propušta niti izbacuje previše ulja, vrlo je kvalitetna što je veliki plus. Ako išta mrzim, to je ne kvalitetni "otvor" proizvoda koji s vremenom prestaje funkcionirati.

- ja osobno, raspršim potrebnu količinu u dlan pa nanosim na željene dijelove tijela, lica ili kose

- bočica je prozirna što ne utječe na kvalitetu čuvanja proizvoda jer se radi o stabilnim uljima, dok se  mješavine za lice moraju pakirati u tamne staklene bočice




TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE:

- kada je opis suhog ulja u pitanju, vrlo je teško govoriti o njegovoj teksturi. Vjerujem da ste isprobali neko suho ulje i već znate kakav je osjećaj takvih proizvoda. Iako je "suho" ipak ostavlja masnjikavi osjećaj, ali se za razliku od ostalih ulja upija vrlo brzo.

- miris je...blago rečeno: božanstven! Barem meni:)  Ljubiteljica sam gurmanskih, opojnih mirisa i među mojim top notama je definitivno monoi- varijacija na temu kokosastih mirisa, bogat, senzualan, gurmanski, ali ne onako bljutavo sladak ili plastičan kakav ste na primjer mogli osjetiti u nekim proizvodima s ovim mirisom, pa Vam izaziva mučninu ili žgaravicu.
Miris u ovom ulju je vrlo prirodan, ne zadržava se predugo na koži pa se ni najosjetljivije osobe ne moraju bojati onog osjećaja "gušenja" ili užeglosti na koži. Za moj ukus, mogao bi se komotno i duže zadržati, ali očito je moja koža gladna svih ovih divnih sastojaka pa tako i miris ne ostaje koliko bih htjela.

- upijanje na mojoj koži koja je momentalno u zimskom dehidriranom stanju je prilično brzo.
Kao što znamo, sva ulja je dobro nanositi na vlažnu kožu. Kod ovog proizvoda, upijanje je jednako brzo kako na vlažnu, tako i na suhu. Naravno, ne možete očekivati da će netragom nestati s kože, osjećaj lagane masnoće je prisutan oko 10 minuta, a nakon toga ostaje svilena, nahranjena i senzualna koža.

NAČIN KORIŠTENJA:

- On Cloud Nine suho ulje je višenamjensko ulje. Koristi se za sve što Vam padne na pamet: tijelo, lice, kosu...

- ne postoje neka posebna pravila kod ovakvih proizvoda već se koristi individualno.

 Koristim ga na način da poprskam količinu ulja na dlan- ujutro umjesto seruma, par kapi utrljam na obraze, nakon pranja kose, nanesem na mokre vrhove gdje se pokazalo odličnim jer se brzo upija i njeguje, te se na kosi ovaj divan miris najduže zadržava.
Potom, nanosim na vrat, dekolte i grudi kao noćnu njegu, te često napravim i masažu lica.
Koristila bih ga rado za cijelo tijelo, ali ipak ga štedim koliko je moguće :)

SASTOJCI:


- coco-caprylate, caprylis, biljno ulje makadamije, biljno ulje suncokreta, biljno ulje argan, shea olein, prirodni miris, tokoferol

-mislim da je ovdje sve jasno: proizvod je nekomedogen, bez silikona koje često nalazimo u sličnim proizvodima, odličnog sastava koji njeguje i kožu i kosu.


ZAKLJUČAK:

Godinama koristim suha ulja i zaista mi je nezamislivo ostati bez ovakvog proizvoda.
Međutim, na kraju se ispostavi da ih koristim za njegu tijela što nije baš isplativa investicija.
Razlog je što mnoga suha ulja zamaste kosu bez obzira koliko"suha" bila, a na lice se nisam usudila stavljati iz straha da ne začepi pore i napravi kaos.

On Cloud Nine ulje od autorice čijim rukama neizmjerno vjerujem,koristim i na licu i na kosi.
Doduše, ne svaki dan i ne na cijelom licu već na obrazima koji su mi najviše dehidrirani i crveni.
Nisam sigurna kako bi se ponašalo na masnoj koži.Pretpostavljam da bi bilo prehranjivo, ali i masnokošci mogu uživati u blagodatima ovog ulja koristeći ga na mnoge druge načine.
Suha i mješovita koža, bez straha mogu koristiti: ne radi nikakav nered,ostavlja osjećaj neizmjerne glatkoće što je meni,laiku, velika misterija obzirom da proizvod ne sadrži silikone.

CIJENA I DOSTUPNOST:

- 100 ml -110 kn (14,5 eur), kod Green Girl, koja nakon narudžbe kreće u izradu svježeg proizvoda i kojem je potom rok trajanja minimalno 6 mjeseci uz čuvanje na tamnom i hladnom mjestu ( ne mora se držati u hladnjaku)

- Green Girl proizvodi dostupni su svima: Srbija, Crna Gora, BiH i dostava je vrlo povoljna.

Jedina "mana" ovom proizvodu je: STVARA OVISNOST, što za posljedicu ima brzo trošenje jer će te kao i ja jedva čekati da svoju kožu počastite ovim luksuzom :)

Edit: Green Girl, želimo i zlatnu verziju ovog ulja!

Koristite li suha ulja? Čini li Vam se da se ja sve više oduševljavam aromakozmetikom? :D









Oznake: , ,