Kozmetički tretman: Bioline Primaluce Exfordiance kiseline




Koliko su učinkoviti i vrijedni tretmani AHA kiselinama, to i ptice na grani pjevaju:

- čiste i sužavaju pore, posvjetljuju kožu, brišu ožiljke i hiperpigmentacije, peglaju bore...

Nažalost, ima i druga strana medalje, a to su : nuspojave:

- crvenilo i žarenje tokom i nakon tretmana

- osjetljivost kože na ostale proizvode

- perutanje kože koje može prerasti u pravo ljuštenje

- natečenost i crvenilo koje ne prolazi

Što je sa nama sa osjetljivom kožom, a koja vapi za blagodatima AHA kiselina?

Nedavno sam pisala o PHA kiselinama što ste mogle pročitati u ovom postu.

Obzirom da sam ja zaista savršen kandidat za ove kiseline, odlučila sam isprobati ovaj tretman.
Naime, moja koža je iznimno osjetljiva: ispucani kapilari, crvenilo, rosacea, ožiljci od akni, hormonske akne, proširene pore, bore...jesam li što zaboravila? :D

Usput, radim u zagađenoj okolini gdje sam izložena dimu, ustajalom zraku, parama i moja koža vapi za kiselinama i antioksidantima kako bih joj vratila svježinu i blistavost.

Upravo radi "divnih" karakteristika moje kože, do sada se nisam usudila odlaziti na profesionalne tretmane AHA kiselinama iz straha od mogućih nuspojava: crvenilo, ljuštenje,svrbež..ne rijetko se preporuča nakon tretmana ne korištenje makeup-a po 12 sati što je meni nezamislivo, i tako sam odgađala dok nisam pronašla potpuno siguran tretman za svoju osjetljivu kožu.




Bioline, poznata talijanska profesionalna kozmetika, osmislio je tretman pod nazivom Primaluce Exforadiance program koji zaglađuje, posvjetljuje, obnavlja i dubinski hidratizira kožu poput moje.

Cilj tretmana je učiniti kožu glatkom i svjetlijom, ujednačenog tena, zagladiti nepravilnosti, te ono što sve priželjkujemo-pomladiti ju.

Primaluce program kombinira AHA ( glikolna, mliječna i limunska kiselina) i PHA (glukonolakton i laktobionska kiselina) zvan i PHA Booster . Zahvaljujući vrlo maloj molekularnoj strukturi AHA kiselina, koje prodiru brže i vrše piling i PHA koje imaju veću molekularnu strukturu, prodiru sporije, ali su vrlo učinkovite.
Zajedničkim djelovanjem daju jače i dugotrajne rezultate.

Osim AHA i PHA kiselina, Primaluce sadrži White Complex koji djeluje na posvjetljivanje i ujednačenost kože.

A sada o samom tretmanu. 
Imala sam prilike vidjeti kako se izvode mnogobrojni tretmani AHA kiselinama:
- uklanjanje nečistoća s lica
-nanošenje AHA kiselina 
-neutraliziranje i ispiranje i ajd ćao :D

Primaluce tretman se izvodi na jedan poseban način koji je mene osobno jako iznenadio iz  razloga što, osim tretmana na koji sam došla, dobila sam kompletni wellness feeling.
Mene je uzela "pod svoje" Bioline stručnjak i edukator, gđa Sabina koja je jako iskusna u svom poslu i zna kako opustiti klijenticu :)


Moje lice prije tretmana:






Onak...sva sam si siva, proširenih pora, pokoji ožiljak i prištić :/

Dakle, prvi korak nakon čišćenja je masaža vlasišta, lagano pritiskanje na točke na licu i tjemenu radi čega sam prela kao mačka :D

Nakon što sam se opustila, kreće nanošenje ampule sa 40 % kiselina.
Kod ovog koraka, iznenadilo me što se nanosi mekanim i plosnatim kistićem, ne znam koliko je to presudno, ali definitivno ljepši osjećaj od štapića za uši :)


Kiseline djeluju 8 minuta što određuje kozmetičarka nakon pregleda stanja kože:





Tih 8 minuta, očekivala sam peckanje, žarenje ili zagrijavanje lica, međutim, ništa od toga se nije dogodilo. Cijelo vrijeme nema nikakve neugodne reakcije na koži.

Nakon djelovanja, kiseline se netraliziraju i  ispiru mekanim pamučnim rukavicama dva puta.

Potom se nanosi Primaluce Brightening illuminating maska koja sadrži također određeni postotak AHA kiselina, hijaluronsku kiselinu, cinkov oksid i pantenol i služi za regeneraciju, posvjetljivanje i hidrataciju kože. 





Nakon uklanjanja maske, nanosi se profesionalna krema Primaluce Renovating Brightening Cream koja sadrži AHA/PHA Booster, sweet almond milk i shea butter i služi kako bi nahranila kožu i vratila ravnotežu. Kozmetičarka ju umasira vršeći još jednu masažu !

Rezultat?





Molim, ne gledajte moj pogled "napila sam se", on je rezultat toga što sam se iznimno dobro opustila na tretmanu i skoro zaspala :D

Lice nakon prvog tretmana:  svjetlija koža za jedan do dva tona, ujednačene i zdravije nijanse. Pore su se prilično stisnule, ali ono što me najviše oduševilo-dubinska hidratacija koja mi je tako potrebna, čiste pore i nestanak mitesera koji su mi nastanjeni najviše na nosu.
Komedona po bradi i ožiljaka još ima, nisam ni očekivala da će nestati, ali ovo mi je tek prvi tretman.








Primaluce Exforadiance program, preporuča 6 tretmana u razmacima, ali nije uvjet za postizanje super šok rezultata. Možete napraviti jedan tretman sa kojim će Vam Vaša koža biti prezahvalna.

Drage moje koje dijelite sa mnom osjetljivu i problematičnu kožu, evo rješenja i za nas:

- Primaluce kiseline su potpuno sigurne: mogu se izvoditi i u kasno proljeće jer koža nije nakon njih toliko osjetljiva na UV zraka kao kod klasičnih AHA tretmana. 
Naravno, SPF krema je uvijek must have kako smo već naučile.

- pogodne su za sve uzraste i stanja kože: bore, zadebljanja kože, nečista koža, koža bez sjaja, hiperpigmentacije,mrlje...

- nakon tretmana se možete normalno našminkati i tu sam napravila test: pola sata nakon tretmana, nanijela sam namjerno tekući puder koji u sastavu ima alkohol na visokom mjestu, ostatak makeup-a i otišla na posao.





- moja osjetljiva koža koja reagira na sve, nije imala nikakvu iritaciju, crvenilo ili peckanje, a moram napomenuti da sam pod šminkom bila punih 12 sati nakon tretmana.

Krećem i na mojih ostalih pet preporučenih tretmana pa ću napraviti update ovog posta.
Ono što je super, postoji Primaluce kućna linija koja sadrži preparate kojima možete održavati rezultate cijelo vrijeme, a posebno mi se sviđa set sa tri mini proizvoda.






Više o liniji za kućnu upotrebu možete pročitati na ovom linku.
Zaista mi se sviđa cijela linija,a posebno sam oduševljena gelom i tonikom za čišćenje koji sadrže određeni postotak kiselina, vrlo su nježni za kožu, a otapaju sve gadosti iz nje.

Kako Vam se dopada ovaj tretman? Odlazite li na tretmane AHA kiselinama? Kakva su Vaša iskustva?


Oznake: , , , ,