LA ROCHE-POSAY TOLERIANE TEINT MOUSSE PUDER vs HYDRATING WATER- CREAM PUDER


Kada ste "sretnica" poput mene: osjetljiva koža, ispucane kapilare, dehidriranost, mješovita koža, sklonost aknama...sigurno ste svoje povjerenje kod izbora pudera za lice poklonile ljekarničkim brendovima.

La Roche Posay nekoliko godina ima izvrsne pudere za osjetljivu kožu, a nedavno su na tržište stigle nove prinove iz obitelji Toleriane Teint koje sam dobila na testiranje i recenziju.

Toleriane Teint Mousse Foundation



Puder je namijenjen masnoj i osjetljivoj koži, pjenaste teksture.


Iskreno, testirala sam ga na mojoj 21-godišnjoj sestri Ivoni, koja ima iznimno masnu, debelu i aknastu kožu, na čijem licu ne prođe pola sata da se ne zasjaji od sebuma.

Sestra ima puno nepravilnosti, ožiljaka od akni i komedona i zaista nam je teško pronaći puder koji neće provocirati nove akne, matirati ten barem sat vremena.
Iako sam na recenziju dobila nijansu 03 Sand koja je pretamna za sestrin gejša ten, uspjele smo ga posvjetliti Manic Panic posvjetljivačem o kojem sam Vam pisala u ovom postu i dobile savršenu nijansu.
Dojmovi nakon mjesec dana korištenja:

-  ima srednje prekrivanje što znači da ne prekriva apsolutno sve nepravilnosti bez upotrebe korektora

- zaista nije komedogen! Napokon puder koji ne izaziva nikakve iritacije, prištiće, akne i slično
  Korišten je nakon Vichyeve hidratantne kreme za masnu kožu i to se pokazalo kao odlična              kombinacija

 - nakon nanošenja, lice je baršunasto i glatko, kod Ivone je definitivno potreban i korektor koji će dodatno sakriti nepravilnosti.

- u segmentu matiranja, na izrazito masnoj koži, uspješan je 2-3 sata do nove navale sjaja i sebuma

-testirano na jako masnoj koži: sjedi 5! Topla preporuka ukoliko imate masnu i mješovitu i kao bonus osjetljivu kožu. Ne prekriva savršeno, ne matira satima, ali oduševit će Vas njegov prirodan izgled i osjećaj ugode na licu,i ono najvažnije- nekomedogenost uz zaštitni SPF 20.

Sastojci:


Hydrating Water-Cream Foundation:




Water-Cream je namijenjen normalnoj, suhoj i osjetljivoj koži. Također bez konzervansa i mirisa kao i Mousse.

Ovaj proizvod sam ja testirala s obzirom da mojoj koži kronično nedostaje vlage, osjetljiva je u smislu crvenila i pucanja kapilara koje treba dobro zaštiti a i prekriti.

Posljednjih mjeseci radim zaista u ekstremnim uvjetima gdje svaka koža pati, a posebno osjetljiva.
Prije pudera nanosim obilje seruma i hidratantne kreme, ponekad bazu no u ovom testiranju nisam posezala za bazom kako bih dobila pravu sliku o proizvodu.

Tekstura mu je  vodenasta, fluidna i vrlo osvježavajuća.
Prilikom nanošenja kao da hladi i pruža osjećaj ugode. Vrlo lako se razmazuje i po potrebi nadograđuje novim slojem.

nijansa 03 Sand



Iskreno, kada sam vidjela popis sastojaka, zabrinula sam se oko alcohol denat-a i propylene glycola koji su potencijalni iritansi za osjetljivu kožu,  moram napomenuti da me puder nije iritirao niti dodatno isušio.

- prekrivna moć mu je vrlo slična kao kod Mousse, prvim slojem nudi srednje prekrivanje- izjednačuje ten i izgleda prilično prirodno. Nijansa 03 Sand, mrvicu pretamna za ovo doba godine, ali prilagodio se  mom tenu pa je moglo proći.

- lice poprima tzv. dewy finish što bi značilo zdravi sjaj- koža nije mat nego blistava i bez masnog izgleda

- puder nije istaknuo suha područja niti začepio pore, ne mogu reći da ih nije istaknuo, posebno one na nosu, ali to mi radi skoro svaki puder pa mu ne uzimam kao manu

- moja masna T-zona se prilično brzo zasjaji i vapi za matiranjem pomoću pudera u kamenu

- nije prekrio sve moje nedostatke što možete vidjeti na fotografiji na kraju posta

- nije izazvao ni jednu aknu, prištić ili komedon što mu je plus veliki kao kuća jer sam strašno osjetljiva u smislu izbijanja gadova kada mi neki proizvod ne odgovara.

- u smislu dugotrajnosti i hidratacije: nakon 8 sati je malo oksidirao, ali ništa strašno. Vrlo ugodan cijelo vrijeme na licu, bez osjećaja zatezanja, no u tom segmentu veliku ulogu ima hidratantna krema koju obavezno nanosim ispod svake podloge.

Sastojci:



Zaključak:

La Roche Posay je i ovaj puta odradio dobar posao ovim novitetima. Mousse za masnu i Water-Cream za suhu kožu, za osobe koje nemaju većih nepravilnosti i potrebe za jačim prekrivanjem.



Postavlja se pitanje, što je sa nama koje imamo osjetljivu i mješovitu kožu?
Problem je što Mousse zateže obraze, a odlično matira T-zonu, Water-Mousse hidratizira ostatak lica, dok se T-zona brzo zasjaji.
Idealna kombinacija bi bila Mousse na T-zonu, a Water-Cream na ostatak lica :D
Naravno, to bi bio dupli trošak i puno komplikacije oko šminkanja, zato moj glas ide Water-Cream u slučaju mješovite kože jer smatram da je bolje matirati T-zonu puderom u kamenu/prahu, nego trpiti isušene obraze satima.

Veliki plus je činjenica da su puderi bez mirisa, konzervansa, a nedostatk mršavi izbor nijansi:

01 Ivory, 02 Sand i 05 Honey Beige

Cijena svakog pudera: 155,80 kn ( cca 20 eur) za 30 ml.

I za kraj, kako izgleda nijansa 03 Sand Water-cream na meni:


Probale ili tek planirate?



Oznake: , , ,