L'occitane Karite osvježavajuća vodica za lice by Ana (bug_lady)







Prije oko 2 mjeseca sam imala bon od 300 kuna u L'occitane i nakon što sam uzela svoj nezamjenjivi Ultranježni hidratantni karite fluid, ostalo mi je oko 70 kn i muka na što potrošiti. Ah problema li :D
Nakon razgovora sa vrlo ljubaznom prodavačicom, zaključile smo da s obzirom da koristim karite liniju za njegu moje suhe kože (Iznimni serum za lice i Ultranježni hidratantni fluid), dobar dodatak njezi bi bila i Karite osvježavajuća vodica (tonik) za lice, pa sam odmah pohlepno kupila veće pakiranje od 200 ml.
Karite osvježavajuća vodica za lice dolazi u pakiranjima od 100 ml (77kn) ili 200 ml (121,20 kn), u praktičnoj bočici sa raspršivačem.

L'occitane za proizvod kaže: Za čišćenje lica, očiju i usana. Uklanja šminku, tonira i osvježava jednim potezom. Ova bezalkoholna formula bogata je vodicom cvijeta naranče te je savršena za uklanjanje šminke s lica, očiju i usana. Podnošljivost je dermatološki i oftamološki testirana.

Iako nisam pobornik tonika jer imam suho lice te su me isušivali, ovaj me privukao jer je vrlo  nježan te ne sadrži alkohol. Također, odgovara mi po sastavu jer je obogaćen ekstraktom karitea i cvjetnim vodicama, te obećaje čišćenje i toniranje kože. Savjetovali su mi uporabu ujutro i navečer, samostalno ili nakon proizvoda  za čišćenje. Ja lice čistim micelarnom te tonik ne upotrebljavam za čišćenje lica. Umjesto toga, nakon čišćenja i umivanja cijelo lice poprskam sa njim (kao da je termalna voda), lagano rasporedim prstima te ostavim oko 5 min da se upije nakon čega stavim serum pa kremu. Dakle, tonik se ne ispire, a koristim ga za večernju njegu.

Ono što jako volim kod ovog tonika je njegov vrlo ugodan i blag miris te činjenica da je 200 ml zaista izdašna količina! Lijepo osvježi lice i pripremi ga za serum. Koristim ga svaku večer i po slici vidite koliko sam potrošila. Ono što me najviše muči je rok trajanja koji je 3 mjeseca nakon otvaranja što znači da ističe sredinom veljače, a potrošila sam tek oko trećinu proizvoda. No u L'occitane me uvjeravaju da može trajati i puno dulje, tako da ću ga ja koristiti i dalje, pa ćemo vidjeti.


Tonik je proziran no kad ga nanesem na kožu, postane lagano bjelkast i pjenušav što vidite na fotografiji.


Zaključak je da jako volim ovaj tonik. Fino me osvježi i hidratizira. Naravno, pošto djeluje samo na površinski sloj kože, nužan je dobar serum + krema poslije za dubinsku njegu i hidrataciju. Ne koristim ga za skidanje šminke, iskreno šteta mi ga je koristiti....no probala sam i ok je za laganu i ne-vodootpornu šminku. Sa maskarom je bilo malo problema, ali na kraju je sve očistio. Ipak, držim se ja svoje micelarne :)
Negativna stvar je rok trajanja zbog čega se isplati kupiti pakiranje od 100 ml što se zaista potroši taman za oko 3 mjeseca ili ga trošiti i na skidanje šminke.

SASTAV: Aqua/Water, Propylene Glycol, Citrus Aurantium Amara Flower Distillate/Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Pentylene Glycol, Sodium PCA, Polysorbate 20, Sodium Chloride, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Extract, Glycerin, Parfum/Fragrance, PEG-40 Glyceryl Cocoate, Sodium Coceth Sulfate, Chlorphenesin, Methylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Geraniol

Koristite li tonike / osvježavajuće vodice u svojoj njezi lica i imate li iskustva sa ovim od L'occitane? 

Ana (bug_lady)


Oznake: , , , ,