A note to my-younger-self by Ana (bug_lady)




Još od kad sam pročitala suradnički post od My Cup of Beauty, vrte mi se neke misli po glavi, pa je vrijeme da ih i natipkam. I Martina vam je već pisala o tome što bi napravila da može vratiti vrijeme, no sagledala bi situaciju sa malo drugačijeg kuta.

Naime, ja si često vrtim situacije iz prošlosti po glavi, razgovore i događaje, i propitkujem se - što sam mogla napraviti drugačije, kojim putem sam mogla ići i gdje bi bila sada? Da li bi bila sretnija, uspješnija.... da li bi bilo bolje?
Jednom mi je jedna psihologica rekla da nije srela osobu koja je kritičnija prema sebi od mene, pa nakon toga nisam bila sigurna jel to dobro ili loše :D.
Ali da - kritična sam i propitkujem se, jako i često, što me tjera da budem bolja. Valjda :D. Tješim se :D.

Da mogu sjesti u DeLorean (da, ujedno sam i fan ''The Back to the Future'' :D ) rekla bih si par stvari:

I da mogu, bi li si sve to rekla, ili bih pustila da vrijeme radi svoje? Jer da bilo što bude drugačije to sada ne bi bilo to. S druge strane, bi li se poslušala, dal bi to što promijenilo, ne znam. Poznavajući sebe tada, vrlo tvrdoglavu, preplašenu i nesigurnu, ne bih poslušala, ali vrijedi pokušati :D


Ali opet - sve te stvari i moje male (ili velike) nesavršenosti me čine osobom kakva sam danas i dovele su me tu gdje jesam. Dakle, slažem se sa porukom na fotogafiji:


Generalno sam mišljenja da nema krivog i ispravnog puta, samo različitog (lakšeg ili težeg) i koju god odluku donjeli, ona je u neku ruku ispravna, i kakvi god bili - to ste ipak Vi, savršeni sa svojim malim nesavršenostima. Ono što sam 100% sigurna je da samo treba ići naprijed! Da, pogledati iza sebe i učiti, ali u principu uvijek tražiti bolje, nove izazove i iskustva. I rasti. I biti bolji.


Jeste li vi bezbrižniji ili ste poput mene? Što bi rekli mlađem sebi da možete?

Ana (bug_lady)

Oznake: , , ,