Efekti pudera i kako pravilno nanositi podlogu




Mislim da ne postoji veći izazov od odabira savršene podloge za lice. Gledanje swatcheva na netu, čitanje recenzija, obilazak parfumerija i drogerija, isprobavanje, isprobavanje...zvuči li Vam poznato?

Upravo radi takvih "muka" nadam se da će Vam današnji post koristiti.

Kada biramo podlogu za lice, prvo moramo znati nekoliko odgovora o vlastitoj koži:

1. Kakav efekt želim na licu?

2. Kakvog tona je moja koža odnosno nijanse?

3. Kakvo prekrivanje želim?

4. Koji je tip moje kože? (masna, suha, mješovita, normalna...)



EFEKT PODLOGE je jako bitan jer su neki efekti bolji za određeni tip kože od drugih.

Podloga sa sjajnim efektom 

- odličan izbor za suhu kožu jer hidratizira. Slobodno ju mogu koristiti i ostali tipovi kože osim masne,jer čini kožu još sjajnijom i ne prekriva nedostatke dobro.
Sjajna podloga nije baš dobar izbor za ljeto i tople mjesece ili u podnebljima sa vlažnim zrakom jer lice može djelovati masno umjesto sjajno.

Podloga sa satenskim efektom 

-dobar izbor za svaki tip kože, osim jako masne. Ovaj efekt je nešto između mat i sjajnog i najčešći je efekt kod podloga. Koži daje gladak i mekan izgled.

Podloga sa mat efektom

- odličan izbor za masnu, mješovitu i normalnu kožu. Također kod osoba sa pjaegama, ožiljcima ili hiperpigmentacijama. Prekrivanje je super, a kod masne kože najbolji izbor jer ne sadrži masnoće.
Vrlo je važno nanositi u malim količinama jer u suprotnom može ispasti neprirodno i kao maska.

Podloga sa luminirajućim efektom

-dobar izbor za svaki tip kože. Odbija svjetlost i skriva sitne linije i nedostatke






PRIBOR ZA NANOŠENJE PODLOGE:

Za najbolje nanošenje podloga, trebat će Vam tri osnovne stvari:

- spužvica- najhigijenskiji pribor jer nakon upotrebe jednostavno možete baciti ili oprati, a odlično služi za stapanje podloge s kožom


- nalaze se u skoro svakoj drogeriji, obično su u paketu i trokutastog oblika. Nisu skupe.

- četkica- također dobra za stapanje i jednoliko nanošenje podloge. Vrlo važno je pranje četkice nakon upotrebe jer što je pribor čistiji, nanošenje pudera je bolje.


Postoje razni kistovi i vjerujem da sve imate svog favorita. Ja sam momentalno zaljubljena u Face expert brush kojeg kupujem na iHerbu-link

- prsti- nanošenje prstima koje najčešće prakticiramo je također ok, samo je važno dobro oprati ruke prije pudera a nakon hidratantne kreme jer ostaci kreme mogu uzrokovati propadanje podloge na prstima.



POSTUPAK NANOŠENJA:

-Nanošenje podloge počinje uvijek od sredine lica razmazujući lagano prema obrzima i čelu, a potom napraviti stapanje pokretima prema van i dolje iz razloga kako bi dlačice na licu ostale ležati.

- nakon nanošenja, prislonite papirnatu maramicu preko cijelog lica kako bi se višak podloge koja se nije apsorbirala uklonio. Na taj način će Vam podloga puno duže trajati.

- završiti laganim slojem pudera u kamenu ili prahu, najbolje transparentnim puderom a potom nepravilnosti sakriti korektorom.
Često čitam kako se korektor nanosi prije podloge, međutim iz mogi skustva najbolje se pokazalo kada ga nanosim na kraju.

- ne zaboraviti nanijeti i na usne, tako će Vam poslužiti ko temelj za definiranje usana, a i ruž će duže potrajati.



Slijedeći post: kako izabrati nijansu podloge i oblikovanje lica

Koji je Vaš efekt podloge i kako ju nanosite?




Oznake: , ,