Essential Magic Concelear -korektor za podočnjake




Kada jednom dođete u moje godine, svaki preparat kojeg poželite kupiti,morati će udovoljavati kriterijima -"anti age", čak i kada se radi o dekorativnom proizvodu.
Tih nekoliko sati koliko držimo make up na licu, treba iskoristiti da proizvodi djeluju na bore, prevenciju i zaštitu.
Posljednjih godina, kada kupujem korektor koji se nanosi na delikatno područje oko očiju vrlo pažljivo biram:

- mora biti kremast da ne isušuje dodatno

-mora sadržavati dodatne njegujuće sastojke

-mora biti trajan i postojan

Nedavno sam u svojim favoritima spomenula korektor za područje oko očiju kuće Essential kojeg sam kupila na sajmu kozmetike, koji pripada novitetima poznate talijanske profesionalne make up kolekcije za jesen/zimu 2014.
Kompletnu kolekciju možete vidjeti na ovom linku, a večeras Vam pišem o Magic korektoru koji je moja mala tajna u burnim danima koji su me pratili posljednje vrijeme.


Magic concelear je kremasti korektor s efektom filera,odnosno punjača za bore i nepravilnosti.
Posebno dizajnirana formula sastoji se od kombinacije elastomera velike molekularne mase, isprepleteni u trodimenzionalnu mrežu, sposobni ispuniti i zagladiti fine linije.
Dermatološki ispitan, bez parabena i testiranja na životinjama.




Događa li Vam se ponekad s pojedinim korektorima da jednostavno izađe previše proizvoda i onda štapićima,maramicama i prstima nervozno pokušavate ukloniti višak?
Kod ovog korektora, takvih problema nema jer je nanošenje vrlo jednostavno i lako.
Volim pakiranja sa mekanim plišanim aplikatorima i najčešće biram takve korektore. Najveći razlog je što mekanim aplikatorom nježno nanosite korektor na najosjetljivije područje na licu, jednostavno se dozira, nema viška proizvoda kojeg morate uklanjati i slično.


Postoje tri nijanse: 10 Pink Beige, 20 Apricot i 30 Dark Apricot, ja sam se odlučila za srednju nijansu 20 Apricot oko koje sam ispočetka bila malo skeptična, no pokazala se kao odličan izbor za moj neutralno - žućkasti ten.


Nanosim ga na način da apliciram po dvije točke na svaki podočnjak, a onda nježno izblendam malim prstom ili četkicom za korektor.
Tekstura je izuzetno kremasta i ugodna, na koži je sasvim lagan, stapa se s kožom i ako pogodite odgovarajuću nijansu, potpuno je neprimjetan.


Kada su podočnjaci u pitanju, tu imam jedan veliki problem. Naime, ja nemam tamne podočnjake, već udubljene s čestim vrećicama ispod očiju, posebno kada pretjeram sa slanom hranom, manje pijem vode ili sam extra umorna.


Ovakav tip podočnjaka je najteže prekriti, zapravo nemoguće jer se "rupe" i vrećice uvijek naziru.
Ono što meni u posljednje vrijeme najviše pomaže su oblozi od hidrolata hamamelisa i/ili smilja, puno vode oralnim putem, a spremam se i na limfnu drenažu podočnjaka. O uspjehu ću Vas svakako obavijestiti :)

Ako ste "sretnica" s ovako lijepim podočnjacima, nemojte odustati od korektora. Iako nećete prekriti u potpunosti, korektor će osvježiti područje oko očiju, zagladiti fine linije i učiniti da oči dođu do izražaja.

Magic Concelear je odličan izbor za ovako neestetski problem jer osim što odlično pokriva, osvjetljuje spomenuto područje, ostavlja film koji se savršeno prilagođava licu, a koža je elastična i svježa.

Kada govorimo o sakupljanju korektora u bore, veliku ulogu ima priprema kože prije šminkanja.
Nikada ne zaboravite nanijeti kremu za područje oko očiju koja mora biti dobro pogođena, ne premasna niti prelagana.
Ja osobno koristim i serum oko očiju, nakon njega nanesem kremu i pričekam 5 do 10 minuta da se upije i potom nanosim korektor.


Magic Concelear testiran je u ekstremnim uvjetima: 16-18 sati nošenja, nije nikad oksidirao, uvukao se u sitne borice niti isušio kožu.
Na fotografiji se vidi kako izgledaju moji podočnjaci nakon 16 sati nošenja korektora, iako se vidi da sam umorna i da jedva gledam, ipak možete primjetiti koliko je koža oko očiju svježa i zategnuta ( efekt filera u korektoru).


Sastojci:



Zaključak:

Magic Concelear je uspješno  zamijenio moj dosadašnji najdraži korektor Estee Lauder Stay in place kojeg također volim, pobjedi MC presudila je činjenica da ne isušuje, postojanost i filer efekt.

Kome bih ga preporučila? Prvenstveno ženama kojima kronično nedostaje svježine na području oko očiju, svima koje vole brzu rutinu kod šminkanja i osobama sa osjetljivim očima.
Moram napomenuti da korektor nisam koristila za prekrivanje mrlja, prištića, akni i slično jer mu to nije namjena.

Cijena: 160 kn (20 eur) za 4,5 ml ( sa sajamskim popustom) što je kod mene potrajalo svakodnevnim korištenjem 4 do 5 mjeseci.
Kako sam napisala, korektor sam kupila na Sajmu kozmetike koji se ubrzo ponovo održava na Zagrebačkom velesajmu i nadam se da ću ga pronaći i obnoviti zalihe.
Osim na sajmovima kozmetike, proizvod se može naručiti preko Essential Croatia facebook stranice, u kozmetičkim studijima, a u pripremi je i web shop koliko sam saznala od predstavnika tvrtke.

Koji je Vaš tip podočnjaka? Najbolji korektori?









Oznake: , , ,