Green Girl – Polish me blue piling by Ksenija





Prirodnu kozmetiku Green Girl na ovom blogu nije potrebno dodatno predstavljati jer već i vrapci na grani znaju da je riječ o izuzetno kvalitetnoj i učinkovitoj prirodnoj kozmetici iza koje stoji divna Greta koja zaista zna što radi  koja je spremna pomoći svakoj koži da zablista u najboljem svjetlu. 

                U današnjem postu predstavljam Green girl piling – Polish me blue
Prije nego krenemo na samu recenziju, par riječi o mojoj koži i dosadašnjim piling-iskustvima.

                Moja koža je masna, proširenih pora, sklona nepravilnostima i pretjeranom mašćenju. U zadnjih par mjeseci, napokon sam pronašla prave proizvode za njegu takve kože i moja napokon izgleda lijepo, njegovano, bez prištića i bez mrskog mašćenja (ako želite iscrpan post o njezi masne kože koja je dovela do tog stanja koji se ne narušava ni za vrijeme PMS-a (da, dobro ste pročitali), ostavite komentar ispod posta). Jedan od proizvoda koji je doveo do toga jest i već spomenuti piling – Polish me blue. Dosad sam koristila svoj omiljeni Balea piling s Aloe verom i jako mi se sviđao njegov sastav kao i gusta tekstura s puno sitnih čestica koje propisno “izribaju” lice”. Mana tog pilinga je bio osjećaj nedovoljno čiste kože, a i ponešto masnjikav osjećaj, što definitivno dugoročno nije odgovarao mojoj masnoj koži. Bilo je vrijeme za potragu za novim HG pilingom.

                Piling Polish me blue kupila sam kao dio božićnog seta Green Girl kozmetike u kojem je piling došao u pakiranju od 50 gr, u čvrstoj i mekanoj plastičnoj bočici s čepom koji se pritisne i direktno koristi proizvod. Budući dag a koristim oko dva mjeseca, smtram da je to sasvim realan rok za realnu recenziju i ocjenu proizvoda. Sami piling je bijele boje sa sitnim plavim točkicama za koje sam kasnije saznala da su zrnca jojobe. Izgleda jako zabavno i zapravo totalno neobično jer je plave boje (uvijek mislim da imamo premalo plavih kozmetičkih proizvoda i hrane :)  ) Piling se koristi nanošenjem odokativne količine na suho lice i uz lagano masiranje lica. Miris pilinga je naprosto božanstven i često se uhvatim kako duže masiram lice kako bih mogla što duže uživati u tom divnom mirisu. Nakon masaže lica, piling se jednostavno ispere, a lice kasnije posuši ručnikom. Nakon upotrebe pilinga koža je izuzetno nježna i mekana, a za razliku od ostalih pilinga, osjećaj njegovane, nahranjene i hidratizirane kože traje dugo i ne treba joj dodatno toniziranje i/ili hidratacija. Također nema ni onog mrskog masnjikavog osjećaja, što je velika prednost za moj tip kože. Piling koristim jednom do dva puta tjedno i moram priznati da se relativno sporo troši. Dosad sam potrošila oko pola pakiranja od 50 g, što znači da je cijela količina dovoljna za 3-4 mjeseca, ovisno o učestalosti korištenja.


                Sastav: pročišćena voda, biljno ulje marelice, biljno ulje suncokret, glicerol, emulgator, alantoin, piling zrnca jojobe, rižno brašno, vitamin E, ekstrakt i prirodni konzervans.
                U redovnoj ponudi, piling dolazi u pakiranju od  100 ml i cijena mu je 80 kuna, a možete ga diretkno naručiti putem FB stranice Green Girl (link).

                Dugoročna posljedica korištenja pilinga u kombinaciji s ostalim proizvodima za njegu je mekana, zdrava koža, bez pretjeranog sjaja, a istovremeno nahranjena i dubinski hidratizirana, zbog čega ga preporučujem svim tipovima kože jer je dovoljno nježan za osjetljivu i suhu kožu, a učinkovit i za zahtjevnije tipove kože. 


Ksenija

Oznake: , ,