John Masters Organics: Scalp šampon




Jesam li Vam ikada pisala koliko volim John Masters Organics šampone? Počela sam prije pet-šest godina sa isprobavanjem ove kozmetike i skoro sve što sam imala ili probala je sami vrh.
Međutim, šamponi i preparati za kosu su ono čemu sam najviše vjerna kad je JMO u pitanju.

Ne kupujem redovito, počastim se svakih toliko i najdraži šampon do sada je onaj od meda i hibiscusa koji je namijenjen svim tipovima kose, a posebno oštečenoj.

Prije dva mjeseca, u mojoj kupaonici se našao šampon iz linije Scalp koja je nedavno stigla na police.




John Masters Organics Scalp - šampon za stimulaciju vlasišta od metvice i siručice


Najnoviji proizvod premium organske kozmetike John Masters Organics. Ovaj puta metvici je pridodana suručica. Suručica (ili livadni aspirin) je jedna od tri biljke koje su se smatrale svetima u vrijeme starih druida, cvjetovi su okusa nalik medu, a biljka raste i do dva metra u visinu (baš kao i kosa). Ovaj šampon služi za pročišćavanje i stimulaciju vlasišta za zdravu i podatnu kosu.
Šest certificirano organskih sastojaka uklanjaju naslage i stimuliraju vlasište, dok proteini soje hidratiziraju kosu i zadržavaju vlagu. Šampon izvrsno djeluje na probleme nastale zbog masnog ili suhog vlasišta, nedostatka folikula, pretjerane proizvodnje sebuma ili tanke kose, te nedostatak  volumena. Dovoljno je nježan za obojenu kosu.
Opis:
·         Šampon za pročišćavanje i stimulaciju vlasišta za zdravu i podatnu kosu
·         Šest certificirano organskih sastojaka uklanjaju naslage i stimuliraju vlasište
·         Proteini soje hidratiziraju kosu i zadržavaju vlagu

Ljekoviti sastojci
• metvica i suručica – stimulira vlasište za bolji rast kose
• ekstrakt suručice (spiraea ulmaria) – prirodno učvršćuje korijen kose; sprječava ispadanje
• eukuliptus, eterično ulje – djeluje protuupalno i antibakterijski


• cink- sprječava iritacije i štiti vlasište



Pisala sam često o svojoj jadnoj, tankoj i ispadanju sklonoj kosi i zato sam sa nestrpljenjem čekala da krenem sa upotrebom ovog šampona koji je po opisu upravo ono što je potrebno mom vlasištu:

- metvica i suručica – stimulira vlasište za bolji rast kose- što bi značilo da normalizira izlučivanje prekomjernog sebuma što za posljedicu ima poticanje rasta kose.

Vjerujem da mnoge od Vas imaju sličan problem, vlasište masno ili se zamasti drugi dan, dok su vrhovi suhi za poluditi. Ovaj šampon zaista smanjuje maščenje vlasišta, ali ne na onu goru da isuši kožu pa onda ona svrbi za poluditi, već nakon druge, treće primjene osjetite kako se kosa manje masti uz nekakav prirodan ritam bez neugodnog isušivanja kože, iako je meni na vrhovima kose svakako trebao balzam ili maska. Naime, moji su vrhovi jako dehidrirani i suhi od silovanja bojama za kosu.
Ukoliko imate suho tjeme, ne morate se bojati dodatnog isušivanja, JMO naglašava da šampon djeluje na probleme i suhog i masnog vlasišta.

- ekstrakt suručice (spiraea ulmaria) – prirodno učvršćuje korijen kose; sprječava ispadanje - korijen kose je osjetno jači, folikule su nekako prodisale, ne znam kako bih drugačije opisala, ali zamislite da ste korijen kose dubinski oprale i ta čistoća i svježina traje nekoliko dana. U mom slučaju do slijedećeg pranja (dva-tri dana)

- eukuliptus, eterično ulje – djeluje protuupalno i antibakterijski- u djelotvornost eukaliptusa, mislim da je suvišno govoriti, redoviti sastojak raznih antibakterijskih proizvoda, od pastila za grlo na dalje.

- cink- sprječava iritacije i štiti vlasište- volim cink, često koristim kreme sa cinkom kako bih sanirala neke rane i iritacije, stoga u njegovu djelotvornost uvelike vjerujem.

PAKIRANJE:

Elegantna bočica od 236 ml u kvalitetnoj tamnoj plastici sa praktičnim otvorom za lakše doziranje.


TEKSTURA I MIRIS:

- šampon je prozirne, poluguste teksture, biljne malo tamnije žućkaste nijanse. Sama teksturanije posebna u odnosu na ostale JMO šampone, ali ono što me iznenadilo kada sam ga prvi puta isprobala je miris.




-miriše na metvicu, meni osobno božanstveno jer jako volim metvicu. Asocira me na osvježenje, čistoću i umirenje, vjerojatno radi čaja kojeg volim. Miris se zadržava dok ne obavite pranje, tj. ne isperete šampon.
-prilikom pranja, lagano hladi što je za očekivati obzirom na sastojke (eukaliptus i metvica), ali ništa strašno da bi ga ostavljale za ljeto :D

- druga stvar koja me iznenadila je pjenjenje proizvoda. Očekivala sam da će se premalo pjeniti za moj ukus, ali šampon se pjeni taman, niti prebogato niti preoskudno.
Koristim ga dva puta prilikom pranja kose,tako sam navikla, i na obrisanu kosu nanesem balzam na vrhove.

SASTOJCI:



aqua (water), aloe barbadensis leaf juice*, sodium cocoamphodiacetate, decyl glucoside,
babassuamidopropyl betaine, panthenol, hydrolyzed soy protein, sorbitol, peppermint oil, mentha viridis
(spearmint) leaf oil, guar hydroxpropyl trimonium chloride, spiraea ulmaria extract, sodium pca, sodium
benzoate, potassium sorbate, eucalyptus globulus leaf oil, smithsonite extract, hyaluronic acid, linum
usitatissimum (linseed) seed oil*, borago officinalis seed oil*, helianthus anuus (sunflower) seed oil*,
simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, oenothera biennis (evening primrose) oil*, tocopherols
* Certified Organic

DJELOVANJE:

- ne znam da li sam previše subjektivna, ali i ovaj put JMO je napravio odličan posao. Šampon iz linije Scalp  odličan je izbor za svakoga tko se želi riješiti problema vlasišta. Ukoliko Vam je kosa tanka kao moja, bez volumena, vlasište suho ili masno i stvara Vam problem, toplo preporučam ovaj proizvod.
Moja kosa je dodatno tretirana bojama, dehidrirana i oštećena i za dodatnu njegu moram koristiti maske ili balzame, u suprotnom se previše petlja od suhoće.
Najviše me dojmio učinak na vlasištu koje je nježno a temeljito pročišćeno, korijen kose oslobođen tvrdokornih naslaga stoga i sama kosa izgleda sjajnije i zdravije kada je napokon podignut volumen na samom vlasištu.

CIJENA I DOSTUPNOST:

- za 236 ml šampona cijena iznosi 169 kn (22,50 eur), a dobavljivo u trgovinama Bio&Bio ili preko web shopa-link.

Inače, ne znam da li znate, ali JMO provodi akciju 'Reciklaza'. Vi njima posaljete tri prazne bočice, a oni Vama jednu punu koju izaberete. Ako ih niste skupljali do sada, svakako ih skupljajte jer ovu akciju su imali prije pa mozda opet ponove.




Na mojoj listi želja, nalaze se i ostali proizvodi iz ove linije: Scalp Leave-in regenerator od zelenog čaja i nevena i Scalp Serum od metvice, mente i zimzelena za masažu, čišćenje i učvršćivanje vlasišta, a do tadaa, pišite mi koji su Vam najdraži JMO proizvodi?

Oznake: , , ,