Kozmetička crna rupa by Maja




Kada sam se odvojila od roditelja i počela svoj samostalan život (koji je paralelno odmah postao i obiteljski) nakon nekog vremena otkrila sam jednu neobičnu pojavu (ruku na srce primjetila sam ja to i kod staraca, ali sam za to pomalo krivila mamu :-x).
Otkrila sam da nam nestaju čarape! I to ne cijeli par, nego po jedna iz para.
Naravno djevica je proradila u meni i ja sam nacistički naredila muškoj polovici da mora stavljati čarape u paru spojene u pranje, čarape su vješane na sušenje u paru...sve u paru, jel'. Pregledala sam filter u perilici, budno pazila na štrikić (živjeli smo u prizemlju) da ih neko ne krade. Kupovala više parova potpuno istih čarapa Međutim, unatoč našem trudu, uvijek je postojao neki broj rasparenih čarapa. S vremenom sam zaključila da u stanu mora postajati crna rupa u kojoj nestaju čarape. :D

I to ne bilo kakva, nego jako zeznuta. Ta crna rupa (suprotno svojoj definiciji) ponekad i vrati čarapu. Ona se seli iz stana u stan s nama. Ima i neobičan smisao za humor. Pri zadnjem preseljenju prije 3 godine, kad smo se konačno preselili u svoj stan, ja sam revno spakirala baš sve iz podstanarskog stana, spojila sve rasparene čarape za koje sam našla par i preselila jednu vrečicu punu nesparenih čarapa, računajući kada ću raspakiravati stvari da možda još koja čarapa naiđe. Uselili smo se u prazan stan i ja sam čuvala vrečicu 3 mjeseca na balkonu u nadi da će se drugi par možda naći. Onda mi je pukao film i frknula sam ih u smeće. Kad gle ono čuda, kroz neko vrijeme opet rasparene čarape i to baš one (kladila bih se) čiji sam par već bacila. Kako nisam uspjela zapamtiti baš sve bačene, priča se opet zavrtila u krug. Rezultat je jedna divna pletena košara na vrhu ormara u kojoj leže čarape bez partnera, i koju svako toliko neko od oduševljenih ukućana mora prevrnuti i vidjeti ima li se što za spariti.

Prije nekih godinu – dvije počele su i nove neobične pojave u stanu. Ovaj put to nije bilo nestajanje, nego premještanje stvari s naslona na kauču u druge dijelove stana: ispod stola, radijatora, ormara... I to ne bilo kakvih stvari i bilo čijih. Radilo se o mojim maramama i jednom grudnjaka na cvjetiće. Pomislila sam, o Bože nije mi dosta crna rupa sad imam i trola koji vuče moje stvari po podu. Još i bezobraznog, jer mi je na jednoj marami malo po malo jede resice!

No tu je na sreću otkriven krivac. Moja Pipi , moja strujiČka (jer revno glođe kablove po kući), mamunica (jer voli banane) moja zečica je trolica! Znala sam ja da voli trčati sa stvarima na glavi i prije, obično su to papiri ili vrečice, ali nisam znala da pati na te ženskaste komadiće. Uhvatila sam ju kako bježi sa grudnjakom, ali nisam stigla vidjeti kako joj stoji.



Od tada takve stvari odlažem na malo višoj poziciji za svaki slučaj.

Paralelno sa rastom moje ljubavi prema kozmetici, primjetila sam postojanje još jedne, malo manje crne rupe. Kozmetičke crne rupe. Uglavnom i većinom to je bila jedna sasvim benigna crna rupa, u kojoj su nestajali popisi za kozmetičke kupovine, što bi rezultiralo mojim povratkom iz dućana sa viškom stvari. Zatim nestajale su tu i neke moje odluke, kao npr. da nema ispobavanja novih proizvoda jer su HG proizvodi već nađeni ili da nema novih rumenila jer već imam sve nijanse ili da mi ne treba još jedna krema jer ih vrtim paralelno već tri.... Sve ono što se može pripisati mojoj kozmetičkoj ovisnosti, ali ja zasigurno znam da tome nisam kriva, nego kozmetička crna rupa!
U zadnje vrijeme ta crna rupa mi je počela zadavati veće muke. Počelo je s tim da mi je nestalo Illamasqua Hussy rumenilo. Bila sam jako ljuta. Pa čovječe, mogla je uzeti bilo koju kremu ili losion za tijelo koji stoji otvoren i ne znam kud bi s njim! I tko će izdvojiti novce za podosta skupo rumenilo. SVE SAM PREVRNULA. Ne dam ja maj prešs. Ništa. Ajd nisam htjela raditi paniku, jer eto možda se pojavi. I je hvala bogu, na komodi na sasvim vidljivom mjestu, eto njega jednog dana, taman pred kupovinu catrice rumenila da je na vrijeme za usporedbu na ovom blogu. Uf, kako mi je laknulo.
No da, tek nakon par dana primjetih, da sad fali Art deco rumenilo br 20 LE Dita kolekcija. Opet PANIKA! To se više ne može ni naći! Grrrrrrr. No ajde i ono se vratilo nakon nekog vremena.
 Onda odjednom primjetih da nedostaje Ecotools kist za obrve. Ok, hodala sam neko vrijeme sa iscrtanim obrvama olovkom, što mrzim jer baš ne radim to spretno, ali mislila sam: eto preživjeti ću. Kako se par tjedana nije vračao, mislim si ja, nije beg cicija i kupih si novi. No nije prošlo tjedan dana nema ni tog! E je joj baš neki smisao za humor. I eto mene opet hodam sa nacrtanim obrvama.


Znam sad si svi mislite ovo je neka zmotani i neorganizirani babac, koji se najeo ludih gljiva, što je pomalo i istina, no protiv neoborivih dokaza koje sam navela jednostavno ne možete.

Što mislite jesu li to crne rupe, ili neki trol s divno uređenim obrvama i 100 nogu ukrašenih različitim čarapama?
Imate li vi crne rupe, trolove ili neka druga čudesna bića u svojim domovima? Jeste li možda našli način kako im stati na kraj?



***Važna napomena
Ukoliko sretnete babca s ružno iscrtanim obrvama i prekrasnim rumenilom to nisam ja. 
I ne pokušavajte to kod kuće. Sva prava zadržana.

Maja

Oznake: , ,