La Roche-Posay - EFFACLAR DUO [+]



Drage moje, jučer sam prisustvovala stručnom predavanju i predstavljanju La-Roche Posay noviteta Effaclar DUO+ u hotelu Esplanade.


Događanje je okupilo farmaceute i ljekarnike, eminentne stručnjake iz područja dermatovenerologije te predstavnike medija i blogerske zajednice koji su imali priliku dobiti primjenjivo znanje i podsjetiti se što pacijentima  sklonim jačim nepravilnostima ugrožava  zdravlje i kvalitetu života. Predavanje je moderirala Tanja Vučković, edukator za farmaceute u diviziji aktivne kozmetike, L'oreal Adrie te pozvala dr. Jelenu Jakić, dermatovenerologinju da održi stručno predavanje o mogućnostima pravovremene intervencije u liječenju akni kao i korake koje svaki pacijent treba poduzeti kako bi unaprijedio zdravlje kože.





Novog prvaka  u njezi problematične kože: EFFACLAR DUO [+] predstavila je Tamara Tuđek, brand direktorica La Roche-Posay. Radi se o korektivnoj njezi koja sadrži pojačano djelovanje protiv nepravilnosti, spriječava nastanak tragova te ujednačuje teksturu kože lica. Tuđek je istaknula kako jače nepravilnosti predstavljaju opasnost od trajnog oštećenja kože: razvojni ciklus nepravilnosti može završiti dugotrajnim tragovima na koži lica u obliku crvenih ili smeđih pigmentacijskih mrlja.  Upravo je stoga 2014. godine La Roche Posay stvorio novu formula koja  sadrži patentiran ceramid Procerad™ koji aktivno djeluje protiv nepravilnosti te štiti od pojave crvenih ili smeđih mrlja. Ako se nastali tragovi na koži ne počnu liječiti na vrijeme mogu postati uzrokom anksioznosti, niskog samopoštovanja i frustracije, što može ometati uobičajene dnevne aktivnosti osobe s problematičnom kožom bio je zaključak stručnog predstavljanja





Za mene je ovo predavanje bilo izuzetno zanimljivo, naučila sam puno činjenica koje nisam znala o aknama i nakon ovoga, ako ikada kažem da imam akne ili problematičnu kožu slobodno me izgrdite !

Naime, na prezentaciji doktorice Jakić, koja nam je pokazala između ostalog vrste akni:

-Acne comedonicanajblaži oblik bolesti, kod kojeg se promjene javljaju uglavnom na licu. Prevladavaju otvoreni i zatvoreni komedoni, iako se povremeno zna javiti i poneka papula.




-Acne papulopustulosagdje uz komedone pronalazimo bolne crvene papule veličine graška, od kojih neke prelaze u pustule (upalne čvoriće sa gnojnim sadržajem) Osim lica, promjene se znaju javiti na leđima te oko prsne kosti.





-Acne conglobata- najteži su oblik bolesti. Upalni proces zahvaća dublje dijelove folikula i tkiva oko folikula te nastaju kruti i bolni gnojni čvorovi koji mogu dosegnuti veličinu lješnjaka. Nakon cijeljenja često zaostaju vrlo ružni ožiljci, a uz lice može biti zahvaćeno gotovo čitavo tijelo.



Vrlo potresne slike:( I sama imam člana obitelji koji se bori sa aknama i jako dobro znam kako ova bolest može utjecati na društveni život, frustracije i samopoštovanje.

La Roche-Posay nam je nakon dugogodišnjeg istraživanja i ekspertize izbacio ovaj novitet, i obzirom da znam mnoge zadovoljne korisnice Effeclar DUO kreme, vjerujem da će DUO + biti još bolji jer napokon imamo proizvod koji osim na akne, djeluje na ožiljke i hiperpigmentacije.


tekstura




I za kraj, pozivam Vas da pogledate izrazito emocionalan film hrabre mlade autorice Ivane Pek o vlastitoj borbi s nepravilnostima kože, na mene je ostavio dubok dojam.

KAKO JE EFFACLAR PROMIJENIO MOJ ŽIVOT

Oznake: , , , ,