Stav mijenja sve by Ana (bug_lady)


 
izvor



Otkrit ću toplu vodu kada kažem da sa određenom dozom samopouzdanja i stava možemo promijeniti način kako nas svijet doživljava, a pogotovo kako doživljavamo same sebe. Zašto to pišem?
Surfajući bespućima Interneta naišla sam na jednu fotografkinju i proučavala njen fascinantan projekt. Riječ je o Gracie Hagen koja je upravo odlučila fotodokumentirati prvu rečenicu iz ovog posta. Njen projekt se zove Iluzije tijela tj. Illusions of the Body i pokazuje transformaciju sexy/nezgrapno preko promijene stava tj.položaja tijela.

Pogledajte fotografije - sve je fotografirano iz istog kuta, sa istim osvijetljenjem, no razlike su toliko velike da sam neke morala pogledati dva puta da se uvjerim da je to ista žena. Mala promijena kuta, ispravljena leđa, zabačena kosa...zapanjujuće su razlike u dojmu i percepciji.



 


link na izvor fotografija i članak

Koliko nam je pute rečeno da ljepota dolazi iznutra i sa mrvom drugačijeg stava i samopouzdanja možemo totalno izmjeniti dojam koji netko ima o nama. Mislim da je za nas žene taj stav posebno bitan i ključan.
Jer koliko puta smo pogledale tuđu fotografiju i rekle si ''joj, da bar ja imam takav/takvu...'' (nadopunite rečenicu), i onda upale u vrtlog zavidnih/predbacujućih osjećaja jer mi nismo takve i ne možemo biti...Jasno je da je nemoguće postati netko drugi. Svoje smo, sa svim savršenim nesavršenostima, sa problemima i postignućima. Krenimo sa tim stavom u svijet :D.

Sve mi imamo dana kada se ne osjećamo NAJ i nismo si baš nešto...ja tada nabacim svoju najdražu šminku, špricnem parfem, obučem štikle i idem hrabro naprijed jer sve je u stavu :D

izvor


Što mislite o fotografijama i projektu i kakav stav o sebi njegujete?

Ana (bug_lady)


Oznake: , , ,