Avon Beauty Blog Day Croatia 2014.





Subota 15.03.2014. zvoni budilica u 7.30, čeka me sat i pol vremena za spremanje i odlazak na vlak u 9.00 koji vozi prema centru grada.
Odredište: restoran Maksimir, domaćin drugog Beauty Blog Day-a.


Prvo, ujutro sam dobila slom živaca pogledavši se u ogledalo i odlučila oprati kosu koja je stršala na sve strane. Pranje kose, jutarnja rutina njege, feniranje..stiže SMS moje kolegice Ivane  koja me čekala na Glavnom kolodvoru :"Poooožuriiiii :P šminkaj se na kavi".

Eto, tako sam ja organizirana ujutro :D

 Beauty Blog Day je okupljanje hrvatskih beauty blogera, u organizaciji Portala Ogledalo, na čelu sa glavnom urednicom Anom Popović-Kišur i timom Ogledala: Ines, Melitom i Mirelom.

Ovo su žene koje su mjesecima organizirale ovaj dan koji će  nama ostati u najljepšem sjećanju, kako bi se sve lijepo upoznale, družile, a prije svega naučile o svom hobiju.

Ogledalo su podržali mnogi beauty partneri: Avon kao generalni pokrovitelj, potom Vichy, BiobazaKérastase ParisL'Oréal Paris, Nivea, Essie, L'Oréal Professionnel, i Vogue Eyewear ,Press Clipping, Volvo MOTO-Ris, Ivan Alduk, NaturHouse, Häagen-Dazs, SORTIS Komunikacije, Hewlett-Packard, Manifest Design Intelligence, Clippin Press, HP Hrvatska, Mak na konac.
 Događaj su medijski pratili Femina.hr, Budi.In, Ljepota i zdravlje te Netokracija.

Nakon što smo se udobno smjestile, Ana i Mirela su održale uvodnu riječ, otkrile nam rezultate anketa koje ste Vi, čitateljice ispunjavale i dale svoje mišljenje o blogericama.
Ono što je mene iznenadilo je podatak da čitateljice žele čitati PR objave i tekstove za što sam smatrala da nije dovoljno zanimljivo, no ako je tako, razmislit ću o toj kategoriji.

Drugi podatak koji me i nije toliko iznenadio je činjenica da nas je svega 4 posto blogerica iznad 36 godina, ali da je porast u odnosu na prethodno. Nadam se da će iduće godine broj blogerica moje generacije biti u još većem porastu.


Potom izuzetno korisne edukacije Mia Biberović, izvršna urednica Netokracije koja nas je educirala kako povecati čitanost, Martina Lovrić, s Manifest hr./Moj Posao na temu "Promocija bloga".
Beauty partner Vichy i lijepa Vedrana koja nam je prezentirala Vichyev novi projekt "100 DANA  100 ŽENA":  u 100 dana 100 će žena u Hrvatskoj putem personalizirane rutine staviti Vichy proizvode na test svoje idealne kože i dugoročno preoblikovati njenu kvalitetu i zdravlje.Vichy poziva sve žene da posjete www.vichy.hr/100dana100zena ili najbližu Vichy partner ljekarnu kako bi putem nove Vichy dijagnoze idealne kože otkrile svoju personaliziranu rutinu proizvoda za idealnu kožu .


I na kraju jutarnjeg dijela programa Lucija Josipović iz Avona, prezentacija Avonove suradnje sa blogericama. Gospođa Lucija je izuzetno otvorena dama što mi se jako dopalo i imala sam dojam da možemo bez zadrške razgovarati o svemu bez ikakvih tabua.

Aaaaa onda..šlag nakraju :PANEL


Lucija Josipović-Avon i Petra Mlakar-Vichy kao predstavnice beauty brendova, te Maruša Plenković kao predstavnica beauty blogerica VS beauty blogerice.
Moram priznati da je meni ovaj dio bio najzanimljiviji. Raspravljalo se o mnogim pitanjima o suradnjama, recenzijama i čitateljicama. Voljela bih da je ovakvih "okruglih" stolova puno češće i više.

Između službenog i edukativnog djela, mogle smo uživati na štandovima beauty partnera koji su pripremili zanimljive novosti i testove:

Avon

Vichy

 L'Oréal Paris

Biobaza


Kérastase Paris

Nivea

Essie

HP Hrvatska


A i fino smo papale...


Napokon, vrhunac dana i našeg druženja: proglašenje najbolje beauty blogerice za 2013-tu godinu.

Hm, tako je nezahvalno pisati o samoj sebi, no ove godine su kolegice blogerice odlučile da sam ja najbolja što se poklopilo sa identičnim izborom Vas čitateljica <3


Šok i nevjerica kada sam čula svoje ime, suza je morala krenuti...začas sam se našla ispred prekrasne torte by Mak na konac i šampanjcem.



Uslijedile su  nagrade:

Od Avon Hrvatska sam dobila poklon bon u vrijednosti 2000,00 kn kojeg je uručila Lucija Josipović


HP Hrvatska darovao je tablet računalo, kojeg je uručila Janja Borić


Prekrasan dar by Vouge Eyewear, sunčane naočale sa swarovski kristalima, koje je u ime Vouge uručila Ana Popović Kišur


Nagrade su prelijepe, hvala još jednom od srca sponzorima! 





Iskreno, kada sam otvarala ovaj blog, nisam ni u snu sanjala da ću za ovako kratko vrijeme postati najbolja hrvatska blogerica, niti sam imala ambicije prema tome. Bloganje je jedna velika ljubav, ljubav prema cijelom svijetu i želja da tvoje slovo dopre do mnogih osoba koje se pronalaze u njemu.



Na kraju, ono što imam potrebu svima napisati je da moja nagrada nisu titule i materijalne stvari, moja nagrada ste Vi drage čitateljice. Za mene nema veće nagrade od činjenice da ste prepoznale moj rad i trud, misiju pomaganja u današnjem vrtlogu kozmetičke industrije, zdravlja pa i ostalih ženskih problema kojima se suočavamo svakodnevno.

Moram priznati da sam se ja puno promijenila otkako imam ovaj blog, puno sam naučila od Vas, kroz komentare, mailove, poruke..pomogle ste mi tisuće puta savjetom, odabirom, sugestijom, kritikom, kako u beauty sferama, ponajviše u onim životnim.
Pomogle ste mi da puno toga shvatim i budem bolja osoba.
HVALA Vam na svemu <3 





Zahvaljujem Ogledalu na još jednom uspješnom događaju za našu blogosferu, hvala Vam što ste nas okupile, nahranile i naučile puno korisnih stvari koje će nam puno pomoći u daljnjem radu.

Zahvaljujem kolegici Mikki na posuđenim fotografijama kao i Beauty blog day službenim fotografijama koje sam upotrijebila za potrebe ovog posta. Više fotki sa ovog događaja možete vidjeti ovdje.


Oznake: