Oljušti me nježno :) by Ana (bug_lady)


 

 Izvor fotografije

Kako sam u zadnje vrijeme postala polu-opsjednuta pilinzima za lice, sinulo mi je da bi ih mogla sve ukratko recenzirati na jednom mjestu. Ne SVE naravno, već one koje sam imala priliku probati :D.
Zahvaljujuću jednoj dragoj forumašici (koja je isto suho/dehidrokožac kao ja) dobila sam nedavno testere za sljedeća 4 pilinga:
a prošle godine sam kupila 2 pilinga koje rotiram prema potrebi, uz uporabu 1-2x tjedno:
Imajte na umu da su mi testeri bili dovoljni za 2-3 isprobavanja dok sam Avene i St Ives koristila tijekom godine dana.

Evo dojmova i slikica :)


The Body Shop Vitamin C Microdermabrasion
Proizvod sadrži sitne sitne čestice te obećava blistavu put, uklanjanje odumrlih stanica te poboljšanje teksture i tona kože. Čestice pilinga su doista mega sitne i podsjećaju me na sitni, sitni pjesak sa plaže. Kad sam išla istraživati sastav vidjela sam da sadrži Dijatomeje, alge kremenjašice što objašnjava sitna, sitna zrnca. Prema uputama piling treba nanositi kružnim pokretima na mokro lice. Vrlo je kremast te se zrnca ne vide golim okom. Lice nije isušio (ja sam inače suhokožac) te sam ostala začuđena koliko mi je lice mekano (prilično baby soft), glatko i koliko je zapravo dobro napravio svoj posao, čak me očistio dubinski i riješio par mitesera. Definitivno kupujem prvom prilikom ili šaljem nekoga u shopping. Dolazi u pakiranju od 75 ml.


L'occitane ultrabogati piling za lice
L'occitane obećaje piling koji je pogodan za suhu i iznimno suhu kožu. Kao sastav navode fino mljevenu orahovu ljusku koja nježno i učinkovito odstranjuje odumrle stanice kože kao i nečistoće. Kremasta osnova obogaćena karite maslacem (10%) i ekstraktom kestena, pomaže u održavanju prirodne razine vlažnosti epiderme.
Dakle, ukoliko imate suhu ili dehidriranu kožu lica i tražite piling, probajte L'occitane. Nanjela sam ga na mokro lice, umasirala i ostavila tako tijekom 5 min. Nakon što sam ga isprala, koža je ostala meka i nahranjena, kao da sam je namazala sa hranjivom kremom. Tekstura je bogata i hranjiva, zapravo kao da je krema sa vrlo malo piling zrnaca. I to je jedina moja kritika pilinga - fali mi zrnaca u njemu te je koža savršeno nahranjena, ali nemam dojam da je dubinski očišćena. Miris je savršen, poput drugih njihovih proizvoda iz karite linije. Da ima više zrnaca bio bi to savršeni zimski piling. 100 ml ćete platiti 165,40 kn. Količina se čini mala, ali mislim da bi mogla trajati dugo jer je meni za lice trebalo zaista malo proizvoda.



Marilou Bio piling
Izgledom je više kao plavičasta krema nego piling, no na dodir su zrnca osjetna. Miris je vrlo blag, skoro nepostojeći, a zrnca sitna, sitna, no učinkovita. Prema uputama se koristi 2-3 x tjedno na vlažnu kožu i masira 2-3 minute, a obećaje nježan piling za osjetljivu kožu. A to i ostvaruje! Sadrži ekstrakt verbene, ulje sezama i karite maslac. Sadrži 99% prirodnih sastojaka od kojih su 26% iz organskog uzgoja. Inače, Marilou Bio je francuska kompanija koja posjeduje Ecocert certifikat, a više o njima pročitajte ovdje. Kod nas ga možete kupiti u DM-u za oko 60-ak kn (75 mL).



Natura Siberica blagi piling za lice
Ovaj blagi piling za lice sadrži mandžurijsku araliju, meduniku, AHA kiseline i F vitamin te obećaje nježno ljuštenje, obnavljanje i ojačavanje kože te je čini nježnom i mekom. Mandžurijska aralija štiti kožu od vanjskih uvjeta dok joj medunika vraća izvorne regenerativne funkcije. Kiseline AHA nježno ljušte kožu, a F vitamin potiče obnovu stanica čineći kožu čvrstom i elastičnom. Zvuči divno :D. 150 ml košta 42,8 kn, a možete ga nabaviti u trgovinama bio&bio ili na webshopu Online ljekarne Coner.
Uputstva za uporabu kažu da se nanosi na vlažnu kožu lica, nježno umasira, a zatim ispere. Detaljnu i odličnu recenziju možete pročitati na blogu od Mell koja ga je recenzirala kroz dulje vrijeme. Ja sam ga također nanaijela na vlažnu kožu, umasirala i ostavila par minuta prije ispiranja. Miris nije jak ni napadan, a zrnca su ultra sitna i čak sam pomislila da će rezultati biti loši jer je peeling blaži...ali prevarila sam se. Osjećala sam da me dubinski očistio. Stavljam ga na shopping listu!!



Avene Blagi piling za osjetljivu kožu
Kako mu samo ime kaže ovo je sredstvo za nježno/blago odstranjivanje površinskih mrtvih stanica. Kad sam ga kupovala (a to je bio moj prvi piling) željela sam blagi piling, ali nisam znala da ću dobiti baš toliko blagi :D.
U opisu proizvoda stoji i da je za dubinsko čišćenje no ja ga takvim definitivno nisam doživjela. Poslije njega je koža mekana ali ne toliko nježna i ''čista'' kao sa ostalim ovdje recenziranim pilinzima.
Rijedak je i tekući, te na slici vidite da crvena mikrozrnca dolaze u prozirnoj gelastoj bazi. Piling se nanosi na suho lice te nježno umasira. Preporuča se korištenje 1-2 puta tjedno no on je toliko blag da bi ga mogla koristiti svaki dan. Ukoliko imate osjetljivu kožu i trebate zaista blagi peeling, Avene je definitivno izbor za Vas. 200 ml sam platila oko 107 kn.

St Ives Invigorating Apricot Facial Scrub
Ovaj piling od marelice je najjači piling među ovih isprobanih 6. Naručila sam ga sa eBaya za oko 10 dolara i dolazi u tubi od 150 ml. Uputstva za uporabu kažu da se nanosi na mokro lice te umasira. Ja ga više volim nanositi na suho jer imam osjećaj da bolje radi svoj posao.
Vrlo je gust i kremast te sadrži zaista puno zrnaca, što meni jako paše. Poslije uporabe je lice glatko i mekano, no nemam dojam da ga toliko dubinski čisti. Ponekad se malo zacrvenim nakon njega jer mi je koža i lagano osjetljiva, no definitivno mi je najbolji za usne jer kad radim peeling lica, natrljam i usne, ne koristim posebne proizvode.
Ukoliko imate osjetljivu ili jako suhu kožu preskočite ga ili nemojte jako trljati no onima sa mješovitom ili masnom kožom bi mogao biti pun pogodak. Čitala sam na recenzijama da čuda radi kod ljudi koji imaju problematičnu kožu sklonu aknama.




Nikad nisam radila pilinge doma jer su mi ti sastojci jako grubi - šećer, kava, zobene, kukuruzno brašno....uzdam se u kupovne :D.

Koje Vi pilinge koristite i imate li neke od ovdje recenziranih?
Imate li neki za preporuku za mene suhokožca koji voli grublje pilinge koji dubinski čiste? :D

Ana (bug_lady) 

Oznake: , , , , , , , , , ,