Zimski favoriti



Zima, kaotično razdoblje za osjetljivu, dehidriranu i crvenilu sklonu kožu. Boravimo u zatvorenim prostorima, suh zrak, grijanje i nepovoljni vremenski utjecaji strahovito štetno djeluju na kožu poput moje.
Vječiti zimski problem-dehidracija. Žedna koža koja vapi za dugotrajnom vlagom i oporavkom.
Ove zime sam se turbo pripremila i u odnosu na protekle godine, otkrila jedan novi svijet kozmetike koji se pokazao pun pogodak.

Iako koristim još jako puno proizvoda, večeras ću Vam pokazati one koji su se pokazali kao best of best za mene, pa krenimo redom:

Čišćenje lica


Avene micelarna nije novost u mojoj kolekciji, vrlo često ju kupujem kada mi je lice strašno nadraženo i iritirano. Vrlo dobra zamjena se pokazala i Mixa micelarna.


Vjerojatno znate za moju sklonost sapunima i gelovima za umivanje, tako sam ove zime potrošila dva gela koji će nažalost u onaj drugi post o ne-favoritima, ali zato ste mi Vi otkrile dva genijalna sapuna za umivanje.

Ovo na fotografiji su hand made sapuni s otoka Hvara. Nemam pojma koji je sastav, samo razaznajem miris i cvjetove lavande. Ovi sapuni su pravo čudo: čiste, hrane i regeneriraju kožu. Dovoljno je napisati da su preko noći uklonili nuspojave alergije u obliku plikova na licu moje tetke.
Ja koristim za jutarnje i popodnevno umivanje, a otkrila sam da fenomenalno djeluju na neugodne mirise na intimnim djelovima pružajući vlagu.


Kojic acid soap -prinova koja je zaslužila veliku peticu!! Sapun sa kojičnom kiselinom- izbjeljuje, sužava pore, testiran u vrijeme PMS-a, rezultat: sitni pristici koji su zapravo rezultat jednog drugog tretmana. Inače, za vrijeme PMS-a ne prolazim bez dva-tri kapitalca koji razderu kožu od veličine zrna graška :P

Wet the skin-tonik za lice o kojem sve napisano u ovom postu.

Hidrolat hamamelisa- genijalna stvar- smiruje crvenilo, djeluje na pore, odličan kao oblog za naotečene podočnjake. Spasioc ove zime :)

As time goes by serum o kojem sam pisala u ovom postu, za mene kozmetički oskar zime.

Bioline Staminal serum za područje oko očiju- napokon jedan serum za taj predio kojim sam jako zadovoljna.

NovExpert piling za lice i Repulp maska o kojoj ću Vam tek pisati. O pilingu možete pročitati ovdje. Repulp masku sam koristila vrlo često kao noćnu kremu- obnavlja, regenerira i hrani bez lažnog osjećaja masnoće koja samo stoji na licu. No, detalji u recenziji.

Eucerin Even Brighter spf 30, pokazala se kao odlična zimska dnevna krema.


Okoloočna njega: Vichy Neovadiol i GG For your eyes only. Standardno dobre kreme kojih sam potrošila nekoliko pakiranja. Ove zime i dalje moji favoriti. 


Loccitane ulje za tuširanje, nema mu premca zimi. Kako sam velika ljenčina za mazanje tijela, ovo ulje me spašava svake zime i nije mi žao odvojiti malo veći iznos za njega jer potraje dva mjeseca, a djeluje tako da nije potrebno mazanje tijela nakon tuširanja.
Intimni gel sa kantarionom - poklon iz Sarajeva i već vidim da ga u Hrvatskoj sigurno nema :/
Piling za tijelo, također hand made sa otoka Hvara. Prepun ulja, gust i mirisan. Nakon pilingiranja nemam potrebu mazati tijelo cijeli tjedan. Miriši specijalno za mene na ružu i vaniliju i mada se čini neobična kombinacija, miris je predivan, a koža osim obnovljena od mrtvih stanica, genijalno nahranjena.


 Lijena za mazanje tijela, celulit ipak ne preskačem :D

Natura Siberica maslac za celulit- napokon nešto što ne isušuje. Ne, nije me riješio celulita, ali je učinio da mi je koža elastičnija na tim dijelovima.
Dr.PashaZlatni melem- divna, mirisna zimska njega za ruke, laktove i pete.
Garnier Mineral dezodorans, ove zime me čisto super služio.


Zatim dva najdraža balzama za usne: Chanel Hydramax za dan i Ready, steady za noć, te P2 krema za zanoktice o kojoj ste puno puta čitale a i moja Ana je pisala o njoj u ovom postu.

Što se tiče kose, isprobala sam jako puno proizvoda, oni koji su najviše pokazali rezultata kod obojane, suhe i dehidrirane kose su:


Matrix Break Fix - preparat za brzi oporavak.
Davines HBP maska koju sam koristila za jednomjesečni tretman, a nastavila sa Loreal Absolut Repair maskom.
Moram istaknuti i Davines All in one Milk koje je spašavalo situaciju kod feniranja i brzinske njege.

Kada je make up u pitanju, teško je odabrati one najbolje, ipak, ove zime obožavala sam ova četiri proizvoda:


Jane Iredale Pure Pressed puder - prekriva, umiruje, djeluje na akne i štiti od UV. Sjedi 5!
Estee lauder lak za nokte-skupooo ali prekvalitetno. Jedini koje sam ove zime imala tri dana na noktima bez oštečenja.
Kiko bronzer- služio je kao rumenilo, za konturiranje, kao highliter, ma <3 <3
Avon Ultra Color Absolute ruževi- o njima ste čitale na mnogim blogovima, fakat su odlični.

I za kraj, još dva genijalna proizvoda koji su me doslovno spasili:


Gyno-Pro i Elixir St.Roche by Aromara o kojima sam Vam pisala u ovom postu. Detaljna recenzija slijedi ovaj tjedan, samo ću napisati da sam naručila još po dva primjerka jer ne želim ostati bez ovih proizvoda.


Puno proizvoda u mojoj kolekciji- malo favorita. Dijelimo li koje? Što je Vas spašavalo ove zime?

Oznake: