AVON PLANET SPA BLISSFULLY NORISHING KREMA ZA STOPALA, RUKE I LAKTOVE




U zatvorenoj obući, moja stopala jako trpe. Bez obzira na redovito namakanje stopala, struganje, rašpanje,umasiravanje raznih balzama i krema i pilingiranjem,  svakim dolaskom lijepog vremena, stopala mi izgledaju suho, neuredno i ružno.


 Istražujući na netu, slučajno sam otkrila kremu o kojoj Vam večeras pišem, naručila i od tada, duži niz godina,ona je postala moj broj jedan kad je u pitanju njega stopala.
Radi se o Avon Planet spa Blissfully Nourishing krema za stopala, ruke i laktove,koju ste mogle vidjeti u skoro svim mojim postovima s favoritima i HG listi.


OPIS PROIZVODA:

Krema za stopala, ruke i laktove s afričkim shea maslacem i AHA kiselinama.

PAKIRANJE:

Prilikom posljednje narudžbe, primjetila sam malu promjenu ambalaže u odnosu na prethodne.Nova ambalaža je puno praktičnija jer je lončić s kremom manji, iako je količina od 75 ml ostala ista kao prije.
Voljela bih da je krema pakirana u tubu radi putovanja i zauzimanja manje prostora, no srećom, Avon često ubacuje u katalog posebne ponude gdje se ova krema može kupiti u tubi, obično u setovima.



TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE:

Mišljenja oko mirisa ovog proizvoda su podijeljena. Kako sam "navukla" prijateljice na ovu kremu, često se ne slažemo oko mirisa. Dok mojoj kolegici miriši orašasto, gurmanski toplo- moj dojam mirisa su AHA kiseline, onako čisto, pomalo medicinski miris s nekom karamelastom notom poput prženog šećera koja joj zaista daje dojam topline i zimskog ugođaja. Mnogi će zamjeriti jak i intezivan miris koji se zadržava na koži, no ipak mažemo stopala, zar ne? Miris ili obožavaju ili ne vole, moj  savjet je da bez obzira na njega kremi svakako pružite šansu jer djeluje trenutno.
Tekstura je srednje gusta i raskošna. Nikako ne bih ovaj proizvod svrstala pod razne balzame i meleme, ne, nije to ta vrsta  masnoće. Potrebno je zaista malo da se upije za nekoliko minuta i dalje možete nastaviti s uobičajenim aktivnostima. Povremeno ju koristim kao masku za stopala i tada nanesem deblji sloj.U tom slučaju, nogice ispružim na drugu stolicu i pustim 10-15 minuta da se upije ili nanesem pamučne čarape.


DJELOVANJE:

Prema opisu mojih stopala na početku posta, što da Vam kažem, krema omekšava, uklanja tvrdu kožu, njeguje i održava kožu na stopalima i ostalim suhim dijelovima tijela. Sve te učinke, mislim da mogu zahvaliti AHA kiselinama kojima je zadaća ukloniti mrtve stanice i omekšati kožu, dok ostali sastojci iz kreme zaglađuju i hidratiziraju. Mažem i laktove, ruke malo rjeđe, i iako su mi laktovi u odličnom stanju, volim ih povremeno šokirati i dodatno omekšati ovim tretmanom.

SASTOJCI:

Aqua, glycerin, glycolic acid, cetearly alcohol, benehyl alcohol, steareth-21, ethylexyl methoxycinniamate, buthyrospermumparkii(shea), ammonium hydroxide, parfum,tocopherol,benzyl alcohol, steareth-2, benzephenone-9, methylparaben,lecithin, glycerine soja oil, aloe barbadenis leaf juice, alcohol denat, CI 19140, CI15510


CIJENA: cijena ovog proizvoda se često mijenja, ovisno od kataloga do kataloga. Ponekad ju možete naručiti po cijeni od 39-65 kn, a vrlo često se nalazi u setovima kada se može naručiti više proizvoda po povoljnoj cijeni. Kada naletim na akciju, opskrbim se zalihama. Količina od 75 ml kod mene potraje malo više od mjesec dana svakodnevnog korištenja.

ZAKLJUČAK:

Ova krema je za mene magična, jedan od proizvoda bez kojeg rijetko ostajem. Apsolutno sam zaljubljena u nju i iskreno se nadam da ju Avon neće nikada prestati proizvoditi. Kao  proizvod za stopala koji sadrži AHA kiseline, koliko sam istražila, jedinstvena na našem tržištu.
Ako ste se pronašle u opisu moje kože na stopalima, topla preporuka.

Čime Vi njegujete svoja stopala? Koji je Vaš favorit Planet SPA linije?

Oznake: , ,